Але я в них вірю, а в таблетки не вірю. Вони мені поможуть, якщо я в них не вірю? А що саме треба пити? Вітамінів багацько..
Я на початку лютого роблю наступну суміш: по 1 стакану чорного ізюму, кураги, гр.горіхів, меду, 3 лимони = в блендер. Зберігаю в холодильнику і їмо по 1 ст.л. зранку (дитині даю по чайній ложці). Гемоглобін в нормі, смачно і хоч якась гарантія, що вживаєте вітаміни, а не спресовану в підвалі крейду за 100 грн.
Ой, лишенько з такими порадниками.... Необхідний обсяг вітамінів людина легко може отримувати з їжею. Можна дещо коригувати раціон. Наприклад, якщо є підозра на нестачу віт А, то внести в раціон телячу печінку або шпинат, або інший продукт за смаком. Вживати віт А безконтрольно не можна! Особливо дітям (для них це може бути серйозним алергеном) і жінкам, у яких є імовірність завагітніти. Віт А є тератогеном (спричиняє вроджені вади розвитку). А він має здатність накопичуватись в організмі і виводиться дуже довго! Діти з вадами від вітаміну А народжуються хіба у нас, де люди ставлять експеримент на собі, під гаслом "попити вітамінчики".
nata-k, а що скажете про магній і вітамін С? Можна їх самим пити час від часу? Чоловік вживає магній, пояснюючи це тим, що п'є багато кави, яка буцімто виводить магній з організму.
Віт С в розумних кількостях у зимово-весняний період може бути. Особливо якщо людина вживає мало овочів і фруктів. Зрештою при передозуванні хіба обсипе, як діатез в дитинстві А от з магнієм краще не балуватись... Магній знаходиться у тісному і тонкому балансі із кальцієм. Якщо магнію забагато - то кальцію замало. Дійсно, є дані, що кава "вимиває" магній і кальцій. Тому споживачам великої кількості кави радять споживати їжу багату на кальцій і магній. В "сліпу" краще не вживати мікроелементи.
Та що ви??? Це епохальне відкриття! О це, я розумію - фахівець. На рівному місці - Нобелівська премія. Так ось від чого вроджені вади розвитку! Від моркви! Від той самої моркви, яка містить провітамін А, який і перетворюється у вітамін А в організмі вагітних! А тут і вади розвитку підчікують! Дарую ще одне відкриття: "кухонна сіль у кожної людини викликає гостре отруєння!!!". Звісно, вказувати, що для цього потрібно всього 40-50 грамів страшної речовини NaCl - у вашому випадку - як завжди, необов"язково. http://konservanti.com/veshestva1.html І - про вітаміни. Оскільке це все-таки вітамінна тема. Достатньо почитати про добову потребу вітамінів і їх реальний вміст у продуктах харчування, щоб зробити висновок, що якщо людина погано харчується якщо людина багато працює якщо людина знаходиться в стані стресу якщо це вагітна жінка або така, що годує дитину якщо це дитина якщо це людина, яка "сидить на дієті" якщо це спортсмен якщо це літня людина якщо у людини порушені функції шлунково-кишково тракту якщо це зимовий та весняний період - бажано вживати вітаміни у підвищеній кількості. В якій саме? Запитайте у лікаря. У хорошого і сучасного лікаря, який не верзе дурниць. Своїй родині вітаміни я даю, і в порівнянні з ровесниками, мої діти на протязі своїх надцяти років життя хворіють "простудними" захворюваннями десь вчетверо менше. А якщо хворіють - то "грип" ніколи не був довше 3 днів. У них ніколи не було бронхітів та запалення легень. Так кажуть класний керівник та шкільна медсестра на батьківських зборах, коли аналізує пропуски занять по хворобі. Звісно, діти також багато часу проводять на вулиці.
Якщо навіть не вірити в сіль - вона всеодно солона. Що саме пити? Звичайно, найкраще з цим запитанням - до лікаря. Він може призначити аналізи крові і порадить те, що найбільше підходить. Я купую словенський "Д у о в і т". Чому? Бо в ньому мінерали з мікроелементами - в драже одного кольору, а вітаміни - в драже іншого кольору. Виробник каже, що так вони менше вступають в реакцію один з одним. Я вважаю це логічним, хоч раз чи два читав критичні заяви з цього приводу. Зараз вже є комплексні вітаміни українського виробництва. Але й ціна у них - практично на рівні імпортних. Тому - хай вибачають. Нам вистачає пачки 2х20 драже на всю родину. Це всього по кілька драже на кожного на місяць. ---------- Додано в 20:33 ---------- Попередній допис був написаний в 20:32 ---------- Обгрунтуйте.
Ну по-перше. При чому тут морква? Є вітаміни синтетичні - ті, що ви любите весною вживати і є вітаміни натуральні, а це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. І рівняти одне з іншим просто смішно.
Я якось-десь чув про синтетичні вітаміни. І про натуральні - також. І навіть якось випадково три роки конструював і виготовляв обладнання для екстрагування каротиноїдів. Не для вітамінного виробництва. Але все-таки я про це щось знаю. Пан чи пані, кого ви так "безсторонньо" підримали, висловилась про те, що вітамін А викликає тератогенні ефекти... Так! Але й кухонна сіль викликає гостре отруєння! Вся справа в дозуванні! Невже я тут казав, що треба їсти ці речовини пригорщами?
А наприклад яйця перепелині в сирому вигляді натще вживати пробували? Там весь комплекс вітамінів і мікроелементів,а ше висівки злакових.............то взагалі кладезь........
Звичайно, все це дуже корисно. Якщо алергії немає - принаймні, не зашкодить. Єдине - в Україні, кажуть, перепелиними яйцями займається чоловік Тимошенко - має комбінат, чи що. То декому такий продукт може зашкодити. З політичних міркувань.
Про тератогенний ефект віт А відомо давно, це не новина. Гугл про то занє, не вірите мені - зверніться до нього . Миху, структура вітаміну завжди та сама, чи він з продукту, чи він синтетичний. Річ не в цьому. Хоча недоліком синтетичних вітамінів можна вважати наявність допоміжних речовин і барвників. Дійсно, річ у дозах. Так от, якщо жінка нормально харчується, отримує всі вітаміни з їжею. Але от вона собі вирішила, щось у мене шкіра не гарна, волосся випадає - тре попити віт А. Тобто почала вживати додаткові його дози. В такому випадку зайвий віт А не виводиться з організму, а накопичується в організмі. І от якщо жінка протягом півроку-рік вживала додаткові дози віт А, і завагітніла - то на плід буде тератогенний ефект. Так що свої теорії, DIDIO, не сильно розповсюджуйте. З.І. А то, певно, ще одне свідчення, що із сприйняттям інформації у вас проблеми Біля кожного ніку є значок статі
Cкажіть, Нато-к, а чи правда, що натуральні вітаміни при надлишку краще виводяться, ніж синтетичні і чи правда, що натуральні вітаміни поза овочами фруктами довго не живуть, на відміну від синтетичних.
Хімічна формула одинакова, але... Є така штука як ізомери, вітаміни є сумішшю ізомерів, деякі ізомери засвоюються організмом, деякі ні, і осідають в організмі... А натуральні вітаміни чомусь в організмі не накопичуюються... Вчені ще не навчились штучно створювати вітаміни, по ізомерному складу ідентичні натуральним. Тому все натуральне краще як штучне...
Маячня! Тератогенний ефект ретинолу давно і всім відомий. Його встановлено експериментальними дослідженнями на пацюках. Це коли голодних пацюків годують величезними дозами вітаміну впродовж багатьох місяців, добиваючись кумуляції, а потім здійснюють їх есперименталье запліднення, і досліджують плід на різних стадіях та новонароджених щурят. Жодного достовірного клінічного випадку тератогенного ефекту вітаміну А у людини не виявлено і не описано, бо для цього потрібно, щоб людина вживала просто величезні дози вітаміну, що просто нереально уявити, так само, як уявити людину середньої ваги, та ще вагітну, яка б, наприклад, щодня з"їдала по парі кілограмів цукрового піску упродовж кількох місяців підряд. Ніяких "моїх" теорій тут немає й не було. Я кілька разів писав про необхідність дотримуватись лікарських рекомендацій при вживанні ліків взагалі, та вітамінних препаратів - зокрема. Ви закликаєте лікарські рекомендації ігнорувати і відмовлятись від вітамінно-мінеральних комплексних препаратів навіть тим, кому це вкрай потрібно. Ваші особисті хибні твердження та впертість у постійному пересмикуванні фактів свідчить лише про вашу наукову безпорадність та про поверховість ваших знань, що не дозволяє мені вести з вами "дискусію" надалі.
Невже? То це вам лікар порадив... А от це вже ваша відверта брехня. Я жодним словом до цього не закликаю. Я закликаю не вдаватись до самолікування, в тому числі "просто вітамінами". Миху, метаболізм (хімічні процеси в організмі) синтезованих і природних вітамінів - однаковий. Водорозчинні вітаміни (наприклад, С) виводяться швидко, жиророзчинні - накопичуються. Без потреби вживати препарати не можна. А потребу встановлюють не "на око".