Велосипед у місті

Тема у розділі 'Велодоріжка', створена користувачем MARTINI, 23 жов 2011.

1. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

2. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Во ідіоти! Скоро, мабуть, введуть податок на повітря (а що? ми ж всі ним дихаємо:crazy:).

• Подобається Подобається x 1
  3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ще й заставлять проходити техогляд.:ireful1:

4. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Цікаво, а яким чином буде велосипедний податок визначатися? В автомобілях все зрозуміло - об’єм двигуна був. А тут що? Об’єм легенів? )))))

5. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Логіка є. От будують велодоріжки. За гроші бюджету. Гроші в бюджет платять всі, а ровери мають нехай кожен десятий. Хай той кожен десятий і платить за це, нє?

Якщо б мені знання, що ті гроші підуть на велоінфраструктуру, я б не проти такий збір сплачувати.

Але ми платимо з кожного літра бензину 2 чи 3 гривні збору на дороги. І де ті дороги?

6. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Це власне ключова фраза - якщо б за ті кошти дійсно робилися саме доріжки. Де гарантія, що гроші не осядуть в кишенях чиновників? Може бути та сама ситуація, що з дорогами:

7. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

8. muravey

muravey Well-Known Member

Ука, у меня такая есть книжечка, знаю на память) Однако грешен, иногда нарушаю - на пустой многорядной дороге поворачиваю таки налево, заезжаю на тротуары где нельзя проехать по дороге... в общем, "по-маленькому" :)

приятно читать. Я уже год почти как "за рулем", в Евпатории есть примерно 500 метров велодорожек даже! :)

На счет фар и отражателей - думаю все понимают, что лучший способ выжить для велосипедиста на дороге - светиться любым местом, каким только возможно, как новогодняя ёлка. Яркая одежда с полосками-отражателями, мигалка сзади, фонарь или фара спереди, обувь и педали с отражающими элементами, катафоты в спицах. И шлем. Без шлема не выезжаю :)

9. MARTINI

Є дослідження, які показали, що велошоломи, особливо коли вони обов"язкові, стримують "велосипедизацію", оскільки формує свідоме і підсвідоме сприйняття їзди на ровері як чогось небезпечного. Це нормально, коли людина їде на ровері не в обтягуючих лосинах і в шоломі, а в звичайному одязі, костюмі, в спідниці. Помилкою є пропагувати велосипед як спорт, тобто виключно як спорт. В першу чергу ровер слід розглядати як транспортний засіб, а те, що це ще й спорт, спосіб тримати себе в формі - це вже приємні бонуси від того, що ти користуєшся саме цим транспортним засобом. І коли люди почнуть використовувати ровер не лише як альтернативу скажімо ранковій пробіжці, щоб покататись, а як щоденний транспортний засіб, от тоді настане у нас велосипедний рай.

Ось дуже цікава стаття на ту тему http://velotransport.info/?p=1405

10. muravey

MARTINI, ну лосины и прочая велоодежда - это разумеется для спортсменов все. Хотя я предпочитаю в шортах с памперсом ездить в любом случае - чтобы попа потом не болела :) Но я люблю покататься быстро и не по асфальту. Потому и участвую в соревнованиях, когда они проходят где-то рядом. И осенью попробую силы в велопоходах.

По поводу шлемов дискуссия бесконечна. Зачем внушать человеку что велосипед абсолютно безопасен и волноваться за целостность своего "котелка" ему не нужно? Если правда (а она в том, что это действительно опасное занятие) мешает человеку сесть на велосипед - так может, и не стоит ему этим заниматься? От страха-то ничего хорошего и правда не получится :)

В городе я считаю шлем едва ли не важнее, чем на тех же кросс-кантри соревнованиях. В последнем случае больше зависимость результата от мастерства гонщика, чем от сторонних обстоятельств. А в городе - машины. И пешеходы. И собственная глупость, опять же, не исключена. Даже если вы едете на работу в повседневной одежде - его можно надеть на голову. Да, это не очень "стильно". И даже не обязательно - в ПДД шлем и другая защита упомянуты в исключительно рекомендательном порядке. Т.е. если вы едете без шлема - это не нарушение правил, это ваше решение и право. Хотите ездить без шлема - ради Бога :)

Статья интересная. Авторы исследований там тоже вещи пишут очень и очень любопытные. Но я бы не спешил с оценкой прочитанного. Например, про шанс попасть в ДТП, который якобы в 5 раз ниже, если вы на велосипеде, чем когда на машине передвигаетесь. Шанс - ок. Но причастность к ДТП (как там написано) - это одно, а последствия - другое. Можно быть участником ДТП на машине 5 раз, при этом поцарапать крыло, помять бампер, лишиться зеркала, получить удар в зад на светофоре и поцеловать подушку безопасности. А можно разок не разъехаться с автомобилем на велосипеде и получить переломы, ушибы и не дай Боже какие еще травмы. Человек - он же штуковина хрупкая. Все игры и фокусы с цифрами и статистикой - это мне кажется эдакой занимательной математикой.

• Подобається Подобається x 2
  11. Bambook

Bambook Persona non grata

Дуже правильно. Надто часто роверисти поводяться так, ніби для них правил дорожнього руху не існує :sad:

12. MARTINI

нажаль, всі так поводяться, і роверисти, і пішоходи, і водії. А ДАЙ з тим всім нічого не може чи не хоче робити. От днями випробовував велодоріжку на Стрийській (жахливо покладена, до речі, дуже трясе), бачу на перехресті з Науковою на КОЖНОМУ куті прямо на тротуарі стоять таксі. Дивлюся, тут в 20 метрах до перехрестя ДАІ зупинили порушника, здається оформляють протокол (чи просто хабар вимагають). Ну я підходжу, кажу, пане міліціонер, дивіться стоять таксі на тротуарах прямо на перехресті. А він мені
    - а кому вони мішають?
    Я кажу
    - це ж тротуар - раз, перехрестя - два, пішохідний перехід - три, зупинка громадського транспорту - чотири.
    - він нікому не мішають бо стоять не на проїжджій частині
    - а людям не мішають? а водіям огляд на перехресті не закривають?
    - нє! І шо вас то взагалі обходить? Вчіть правила, прошу пана!

отак міліція нас береже. Одні рагулі свої фіри ставлять де попало, інші кажуть, що то все по правилах...

• Подобається Подобається x 4
  13. Bambook

А чим погану пораду дали? Дуже гарна порада, нє? :)))

А якщо серйозно, то пора збирати на власний гелікоптер, інакше у Львові тєжко :sad:

14. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

місто містом, а по велодіжках люди люблять гуляти, і інколи матом можуть покрити за те що їм сигналиш.

15. MARTINI

То тимчасово. Все зміниться, коли роверист перестане бути екзотикою. А все до того йде, з кожним сезоном двоколісних все більше і більше

• Подобається Подобається x 4
  16. Bambook

Це як, залазиш у діжку з ровером і по внутрішніх стінках, як в цирку? :)

17. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

Я одного разу біля оперного проїжав, та пані з переляку мало не лягла під ровер не зрала шо то сі робе, і куди їй тікати

18. MARTINI

одного разу... Та там постійно так :)

19. muravey

надо наверно покупать заднюю втулку, которая трещит как рой пчел-убийц, когда педальки не крутишь :) ее далеко слышно, и не так страшно как пневмогудок :)

20. MARTINI

У мене гальма так свистять, що не треба ніяких дзвіночків :)

а де твій аватар? :)