Великий піст.

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем консультант, 14 лют 2010.

  1. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Туринська плащаниця — Вікіпедія

    Найточніше вивчення Туринської Плащаниці. Жахливі відкриття
    [​IMG]
    Ісуса катували надзвичайно звірськими способами — так, що його м’язи розривалися. Це підтверджують дослідження, які провели в трьох центрах.

    “Тканина, якою за традицією обгорнули тіло Ісуса після розп’яття, вступила в контакт з кров’ю людини, яка померла внаслідок багатьох важких і травматичних ударів”, — писали дослідники з Інституту кристалографії в Барії, Istituto Officina dei Materiali в Трієсті і на кафедрі промислового будівництва Університет Падуї.

    Вони опублікували свої останні дослідження з Туринської Плащаниці в престижному американському науковому журналі Plos One. «Людина, чия форма відбилася на Плащаниці, стала жертвою жорстоких катувань перед смертю», — пишуть дослідники.

    Чому кров на Плащаниці червона?

    Це не перше дослідження Плащаниці. Це чи не найретельніше проаналізована реліквія у світі. Протягом декількох десятиліть різні вчені думали про походження матеріалу, про створення образу самого Ісуса.

    Наприклад, Баррі Шорц, американський учений, який вивчав Плащаницю майже 40 років, довів, що жодна людська техніка не може досягти цього ефекту. Тому образ не є роботою художника. Вона містить гемоглобін.

    Інші фахівці задавали питання, наприклад: чому кров на Плащаниці була червоною, адже після травми крові кров швидко застигає і стає коричневою. Тут було доведено, що страсті Христа тривали 18 годин, увесь той час Він нічого не пив, тож його кров отримувала частинки білірубіну з печінки, від чого залишилася червоною. Питання продовжували зростати. Гіпотези множилися.

    Туринська плащаниця: перший аналіз

    Але тільки зараз вчені з Трієста, Барі і Падуї вперше вивчали Плащаницю “на такому глибокому рівні”. Експерименти проводилися з використанням новітньої електронної мікроскопії та методів рентгенівського сканування. Вперше в історії дослідники перевірили наноскопічні властивості зібраних волокон від Туринської Плащаниці (вони вивчали, серед іншого, відображення навколо ніг Ісуса).

    Вони проаналізували фрагменти полотна, що знаходяться далеко від плям крові. Поглиблений аналіз наночастинок виявив досі невідомі деталі: волокна Плащаниці обсипані креатиніном розміром від 20 до 100 нанометрів, а навколо нього були виділені частинки феритину, тобто оксид заліза від 2 до 6 нм. Що це означає?

    Креатинін є хімічною сполукою, яка є з в м’язах. Його високий рівень крові у здорової людини найчастіше є результатом розриву м’язів, наприклад, у результаті травми.

    Ісус був надзвичайно жорстоко побитий

    Отже, якщо обидві речовини розкидані по всій (!) Плащаниці, це означає, що Ісус «був замучений надзвичайно звірським способом», так що його м’язи розірвалися. Зброю, яку використовували воїни для катування Христа, були важкими і гострими. З точки зору віри, дуже важко читати (і писати) про це спокійно.

    Вчені писали: “На волокнах полотна виключно брутальний сценарій жертви, написаний на наноскопічному рівні “. Плащаниця “розповідає жахливу історію”. І вони підкреслюють: “Ми отримали цілковите підтвердження цього тільки завдяки новітнім методам атомної мікроскопії в атомарному дозволі”.

    Переклад Наталії ПАВЛИШИН
     
  2. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Велика Субота — Вікіпедія
    Вели́ка субо́та, Страсна́ субо́та — субота страсного тижня, присвячена спогаду про перебування Ісуса Христа у гробі і Зішестя Його у відхлань («до пекел», але не в пекло у його нинішньому розумінні) для рятування душ померлих, а також готуванню до Великодніх торжеств, що святкуються в ніч із суботи на неділю.
     
  3. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Зішестя Христа в пекло

    Зішестя Христа в пекло (зішестя в пекло; грец. Κατελθόντα εἰς τὰ κατώτατα , лат. Descensus Christi ad inferos ) - християнський догмат, який стверджує, що після розп'яття Ісус Христос спустився в пекло і, розтрощивши його ворота, приніс у пекло свою євангельську проповідь, звільнив укладені там душі і вивів з пекла всіх старозавітних праведників, а також Адама і Єву. [1] Зішестя Христа в пекло входить в число Страстей Христових. Церква вважає, що ця подія відбулася у другий день перебування Христа під гробі [2] і згадує цю подію за богослужінням Великої суботи.

    У християнстві зішестя в пекло завершило спокутну місію Ісуса Христа і з'явилося межею приниження Христа і в той же час початком його слави. [5] Згідно з християнським віровченням, Ісус своїм вільним стражданням і болісною смертю на хресті спокутував первородний гріх прабатьків і дарував силу боротися з його наслідками їх нащадкам. [6] Таким чином, вчення Церкви розглядає зішестя в пекло як невід'ємну частину спокутної жертви Христа. Церква вважає, що душі всіх старозавітних праведників, включаючи Адама і Єву, були виведені Христом з пекла в райські обителі (де до цього часу були тільки Ілія, Енох і розсудливий розбійник). [7] За вченням Церкви людська душа Ісуса в глибинах пекла проповідувала і душам померлих грішників (до зішестя Христа, в пеклі вже вели євангельську проповідь Симеон Богоприїмець і Іоанн Хреститель [8]).
     
  4. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  5. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  6. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

а де твій аватар? :)