Великі Українці. Шоу телеканалу Інтер

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Deus igrok, 17 лис 2007.

1. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

Відповідь: Великі Українці. Шоу телеканалу Інтер

прикро тільки, якщо у людей (скажемо так не інтелігенції), намайбутнє, асоціативна память про Великих буде обмежена виключно телепроектом.

• Подобається Подобається x 1
  2. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Демократія
    Свобода слова

і
    Вседозволеність
    Наклепництво

Це різні речі в дуже зле коли межа між ними стирається.

Є речі які легковажити не можна, є речі які дозволяти не можна, ну хіба би "на комерційній основі", тобто за гроші бо гроші це це "святе святих", так виходить, бо як по іншому ... ):

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А якщо вона буде відсутня, краще?

4. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

краще якщо вона буде - як казав колись Омельченко - незаганджована (незаангажована).

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

пане 1h0r, над проектом працює велика команда хороших людей. Для чого задавати тут питання, якщо можна напряму запитати все у керівника проекту http://vaxo.livejournal.com/... Можливо половина Ваших претензій розвіється ;)

• Подобається Подобається x 4
  6. парабеллум

парабеллум Active Member

Це Ви напевно про джинсу .

7. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Ну Ви мені вибачте, пані Ольго, але раз є така тема на форумі я подумав що маю право висловитися як і всі інші. То що моя думка дещо відмінна... ну вибачайте. Давайте всі дружньою юрбою підемо то Вахтанга в журнал і будемо обговорювати там? Чи може "звалити звідси" належить тільки мені?

8. парабеллум

парабеллум Active Member

Савік Шустер на вашу думку "неправильний ведучий" . Це я зрозумів. Які ще у вас притензії до цього проекту ? Може ви думаєте що голосування проходить через "транзитний сервер":D .

9. Оксана

Оксана Well-Known Member

Мене дедалі більше вражає те, що деякі національно свідомі українці вміють лише гарно критикувати інших. Проект проходив в багатьох інших країнах, проект справді непоганий, комерційно також вигідний. Чому Ви чи хтось з Ваших друзів, чи зрештою хтось з українських телеведучих за нього не взявся? Для мене це також запитання. Але проект вийшой вдалим, насамперед тому, що викликав неабиякий інтерес у людей.
    Мені також багато речей не сподобалось. По-перше, серед критеріїв не було щось на кшталт патріотизму (національної ідентичності), тому і вийшов такий неймовірний список з Леніном, Хрущовим і т.д. По-друге, хто сидів в студії?Багато людей, яких важко назвати українцями і патріотами своєї держави. Чому? Я запиталася про це в організаторів проекту, серед яких мій знайомий. І мені відповіли, що серед запрошених було багато відомих сучасників, зокрема, Ліна Костенко, Олег Скрипка, інші літератори, мистецтвознавці та політики,але вони відмовились прийти на програму. Якби прийшли, то може і список і критерії були би іншими. Але, можливо вони також подумали, що це комерційний проект, Шустер не українець і т.д.?

• Подобається Подобається x 2
  10. 1h0r

1h0r Well-Known Member

В інших країнах напевно також його проводили заїжджі, які (тумо що не престижно, як казали вище) не були громадянинами тої країни в якій проект проводили.

Додано через 2 хвилини
    Знаєте правильно зробили. Люди мають свою думку і поважають себе, напевно.

Завтра появиться ще один Шустер і ні з того ні з чого почне щеодин комерційний проект щне щось важливе почне визначати для українців, бо йому так захотілося а нам 30 коп для цього не шкода.

Додано через 3 хвилини
    Свого часу, я вже про це згадував, янукович молодший проводив СМС опитування чи треба нам дві державні мови. Ви в ньому також брали участь? Якщо не брали то чому не брали?

Додано через 9 хвилин
    Я національно свідомий українець і вмію не тільки гарно критикувати інших а досить якісно виконувати свою роботу, але, хочу вам сказати що вона нажаль (чи на щастя) не є журналістською (чи на подобі того).
    Зрозумійте мене правильно, людям потрібне не тільки ТБ дивитися а ще потрібно багато більше інших речей, зокрема десь жити і т.п. Тому я критикую то що мені не подобається.

Додано через 14 хвилин
    Несподобається вам, шановна п. Оксано щось в моїй роботі, будь ласка, критикуйте, кажіть що я не маю права ... будьте обізнаними в моїй галузі і т.д.
    Чому не водій не можить їздити
    чому не будівельник не може будувати
    Чому не лікар не мав би лікувати
    і т.д.
    Чому не українець може вести передачу "Великі українці"?
    Тому що він Савік Шустер?
    Чому він має нести олімпійський вогонь від імені України, раз він не українець?

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Інтер взагалі весь такий. Страшенно дратує все, про що вже писав 1hOr, а ще вони надрукували чомусь два портрета, і всюди розвішують: Б. Хмельницького та футбольного тренера Лобановського:), наче українці повинні визначитися, або один, або інший? Вони, москалі, кепкують там з нас, мільйонів українців. Мовляв, "ей ви там, плєбєї, а ну ка вибірайтє ка сєбе вєлікава украінца срєді гетьмана каторий воссоєдініл вас с вєлікай расєєй, і рускаязичним футболістом міліцейской каманди."
    "Шустер, наш. Он за вамі прослєдіт, чтоби правільна вибіралі. Чтоби нє била нікакова націоналіста, тіпа бЕндеравца"
    В крайнєм случає, можетє вибрать русскава хірурга, який до речі як і Савік за життя мову не опанував.:)

Додано через 6 хвилин
    Обраний...;)

----
    Додам, що на шоу сидять суцільні вороженькі, ганебні українофоби, Симоненко, Табачник, всіх не перелікувати...

• Подобається Подобається x 2
  12. Оксана

Оксана Well-Known Member

Перепрошую, якщо чимось Вас образила :).

Не знаю, але можна поцікавитися.

Ким?

Можливо й так, але чомусь прийшли Грицак і Попович. Мені здається, що ці люди також себе поважають.
    Я думаю, що можна по-різному на це зреагувати - просто ігнорувати, обурюватися або...створити щось альтернативне...Мені здається, що кожен з нас це може. І я і Ви і інші форумчани.
    Якщо ми зможемо в процесі обговорення придумати щось альтернативне до цього телешоу або якісь нові ідеї для пропагування національної ідеї чи підняття національної свідомості чи зміцнення патріотичного духу, то критика стане конструктивною і можна буде створити щось нове.

13. 1h0r

1h0r Well-Known Member

От власне ким?
    Тими смс-ками які наші люди висилають на ті передачі які він веде, тим самим підносячи його рейтинги. Рейтинги = гроші = вплив і так далі

Ті прийшли ті не прийшли, хтось хотів щоб його побачили по ТБ, хтось може справді повірив що передача потрібна ... (але вже коли Брежнєва і леніна і Булгакова, та й самого Шустера чи кого там ще висувають в великі українці)

Визначення великого українця, тобто якогось символу, тобто людини на чий діяння мали б орієнтуватися "не великі" українці не є такою вже простою справою і не можна її так легковажити

Додано через 2 хвилини
    Щодо окремих осіб. Хтось дуже розбирався в тих особах кого висувають на це звання? Робив аналіз розказував тим людям які голосують. Ви наприклад знаєте що Булгаков (якого також висували) в часу УНР був призваний до українського війська як лікар, але дезертирував і втік в Росію... я не знав, "випадково" натрапив на статю в інтернеті... і так по багатьох інших ніхто нічого нікому не розказує а всі голосують

Додано через 5 хвилин
    На рахунок чогось альтернативного.
    Дивіться, все що більш менш є українським дуже швидко починають вважати ШАРОВАРЩИНОЮ (сам термін, щоб він не означав для мене образливий.)

Додано через 10 хвилин
    Я , наприклад, вважаю краще підтримати того ж Скрипку, який на передачу не прийшов, з його "Країною мрій" ніж висилати смс-ку Шустеру, підносити йому рейтинг і давати можливість заробляти на рекламі шалені гроші.
    Як підтримати щось алтернативне, незнаю. Може так, не шкода 30 коп на Шустера, підіть додайте що 20,70грн і купіть диск з українською музикою.

Додано через 16 хвилин
    Я, наприклад, краще кілька раз прослухаю диск (останнє що купив Рутенія - Неопалима купина) ніж піду дивитися передачі цього мігранта який вчить нас Демократії, Свободи слова і Історії

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Богом обрана нація, мав на увазі.:) Але не хочу, аби ця гілка була копією інших, на тему міжнаціонального розбрату... А все до того іде.
    Ігор, правий. Піду слухати краще Квітку Цісик, хоч вона з емігрантів.;)

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Н-да, суцільні комплекси, комплекси, а основний - комплекс меньшовартості.

16. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Обгрунтуйте.

17. Danilo

Danilo Well-Known Member

Тоді про що Ви зараз, про які комплекси, в кого?

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Про такі

Ну припустимо той мігрант має принаймні уявлення про демократію і свободу слова. Але то така справа - не хочете, не дивіться. Якщо вас так принужує і обурює те що він розмовляє російською. Мене наприклад більше Симоненко і ще дехто більше обурюють - розмовляють українською, а маячню несуть, але то нічого, головне що вони громадяни України.

Та 100-ня, це зріз суспільства. І скільки людям не розказуй, а все рівно частина буде вважати Леніна героєм, а Стаханова великим українцем. Нікуди від цього не дінешся.

Яким чином можна легітимізувати СМС голосування ???? чи це так, для драматичного ефекту сказано?

Ну це взагалі. А якщо він через 3 роки вирішить повернутись в Італію, знову громадянство міняти? з чого ви вирішили що він має намір тут жити, а не просто працювати певний час.

19. 1h0r

1h0r Well-Known Member

З чого він вирішив що має право вести проект Великі Українці?

Цікаво яке - "все продається - все купляється"

Я не вважаю що це зріз суспільства. Я, наприклад, не голосував і не я один, а Ви вже бач зробили висновок, що це зріз суспільства. В тому власне й мета щоб показати такий зріз, звичайна технологія, як фальшиві екзітполи, фальшиві соцопитування (я вже про це писав). Ви не бачите технології ,в 2004 її також не всі бачили але це не означає, що її не було, правда?

Відповів вище.

Те, що я слухаю українську музику ви вважаєте комплексом? :) Ми далеко зайдемо... з таким підходом.

Додано через 13 хвилин
    Ви вважаєте французів закомплексованими і не демократичними, ви вважаєте може англійців закомплексованими і не демократичними, може поляки сильно закомплексовані? Це щодо мови на ТБ.

--------
    Щодо Симоненка і інших клоунів. Зрозумійте просту річ - ці всі шоу це цирк. Ведуть ці шоу люди яким головне гроші і яким плювати на Україну.
    Хто такий Симоненко - він політичний труп і якби його наші знавці свободи слова не кликали на кожну політичну передачу всі про нього б вже забули, але ні, його кличуть бо це називається свободою слова, так він також, має право висловлювати свою думку, але ж практично кожна його думка це наклеп, на це ніхто не звертає уваги, бо ми демократи, бо в нас свобода слова .... Я ще раз напишу - не можна плутати свободу слова з наклепництвом, а демократію з вседозволеністю.

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ви дійсно не розумієте, чи це просто риторичне питання?
    "Великі українці" - куплений формат, так само як "Виграй мільойн" і т.п., куплений Інтером. Шустер - найманий працівник по суті, який погодився вести цей проект.

А я голосувала, і знайшлись люди які голосували і за Леніна (чи ви в цьому сумніваєтесь), і за Булгакова, так само як на кожних виборах є певний відсоток який за комуністів голосує і за ПР.
    Зрештою в Штатах великим став Елвіс Преслі, в Великобританії - принцеса Діана. Теж як на мене сумнівний вибір, але це зріз їхнього суспільства.

Читаєте уважно щоб нікуди не ходити.

Власне, це розважальні шоу, як зрештою і все на телебаченні, на цьому як і на всьому решта хтось заробляє гроші, і не потрібно це сприймати як спроби легітимізувати СМС голосування.

а де твій аватар? :)