Великі Українці. Шоу телеканалу Інтер

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Deus igrok, 17 лис 2007.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: Великі Українці. Шоу телеканалу Інтер

Не ледащо почитайте більше про Мазепу, певен Ви переконаєтеся і таки дасте йому те звання. Посилань не надаю, лише порада читайте українською.

• Подобається Подобається x 2
  2. Оксана

Оксана Well-Known Member

Моя 10-ка Великих українців

1.Іван Франко
    2.Ярослав Мудрий
    3.Василь Стус
    4.Степан Бандера
    5.Тарас Шевченко
    6.Леся Українка
    7.Юрій Дрогобич
    8.Григорій Сковорода
    9.Андрей Шептицький
    10.Соломія Крушельницька

Ще хочу додати, що для мене критерієм Великого українця є поняття ідентичності. Багато людей, які народилися і творили в Україні і багато зробили для України, не ідентифікували себе з українцями. Для мене не може бути Великим українцем, наприклад, Булгаков, хоч його творчістю я захоплююся чи Анна Ахматова.

• Подобається Подобається x 8
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

+10!Абсолютно правильно!

4. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Моя 10 Великих українців
    Святослав Ігоревич (князь руський)
    Данило Галицький (князь руський)
    Богдан Хмельницький (гетьман)
    Тарас Шевченко (поет)
    Іван Франко (поет, письменник, перекладач і т.д.)
    Іван Сірко (Кошовий отаман)
    Леся Українка (поет)
    Григорій Сковорода (філософ)
    Соломія Крушельницька (співачка)
    Юрій Дрогобич (вчений)

5. шахрай

шахрай Well-Known Member

Моя 10 великих українців:
    1.Володимир Великий.
    2.Ярослав Мудрий.
    3.Данило Галицький.
    4.Роксолана.
    5.Богдан Хмельницький.
    6.Григорій Сковорода.
    7.Тарас Шевченко.
    8.Іван Франко.
    9.Степан Бандера.
    10.Леонід Кравчук.

6. Romko

А Кравчук тут яким боком?

7. Журналістка

Журналістка Well-Known Member

Підписав Акт про незалежність України, перший президент України... напевно, таким боком))

8. шахрай

шахрай Well-Known Member

Точно.
    Шановна,наймаю Вас в секретарі.
    Яка зарплата Вас влаштує?

9. Romko

Слава кпрс і головному ідеологу....а також сдпуо.Я його називаю,як мій покійний тесть - фарбований лис

• Подобається Подобається x 1
  10. OldMan

OldMan Well-Known Member

Гм. Интересная манера общения с шановнымы.
    :)

11. шахрай

шахрай Well-Known Member

Фарбований -нефарбований,але він причетний прямим чином до незалежності Неньки і розвалу совдепії.

12. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Бандера увійшов в 20-ку великих українців в Севастополі

В Севастополі відбулося відкрите голосування за кандидатури великих українців. Лідерами голосування в Севастополі стали Тарас Шевченко і Богдан Хмельницький.
    "За першого голосували в основному люди, що відносять себе до України, а за Хмельницького - тому що приєднав Україну до Росії. Для прикладу, у Львові за Богдана голосують як за героя визвольної війни проти поляків", - заявив шеф-редактор проекту Великі Українці Вахтанг Кипіані.
    У заяві прес-служби наголошується, що найнесподіванішим в севастопольській сотні великих опинилося 20-е місце, яке зайняв Степан Бандера.
    "Річ у тому, що в Севастополі є певна кількість радикальних українців. Живучи у вороже настроєному суспільстві, вони таким чином проявляють свій патріотизм. Варто при цьому зазначити, що в інших містах східної України, де ми проводили голосування, Бандера в 20-ку великих не входить", - прокоментував Кипіані.
    В той же час пройшло голосування за Великих Українців і в Запоріжжі, на найбільшому авіа- і моторобудівному підприємстві України Мотор-Січ.
    У числі тих, за кого проголосувала більшість запорожців, опинилися Байда Вишневецький, якого підтримали як засновника Запорізької Січі, легендарні авіа- і ракетобудівельники Олег Антонов і Сергій Корольов.
    За матеріалами Інтерфакс-Україна

13. Romko

А також до розвалу економіки,розкрадання підприємств(коли ще було що красти).і т.д.

14. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Хіба ж це боком? Це, перепрошую, раком!!!:D

15. Альона

Альона Well-Known Member

Ви знаєте, мене до ледащих важко віднести; Я стараюсь читати все українською (як філолог укр. мови), водночас не відкидую літературу і статті інших країн. А щодо Мазепи- це Ваше право- "давати" йому Великого Українця чи ні, я свою думку змінювати не буду.
    Мені здається, що у цій гілці вибрані "Великі Українці" у надто вузькій галузі, в основному це письменники та діячі (безумовно видатні). А як же наші вчені, лікарі....? Можливо, у нас просто мало інформації про життя і діяльність людей, які також заслуговують це звання (і не посмертно).

16. Bear

Bear Well-Known Member

1. Тарас Шевченко
    2. Леся Українка
    3. Богдан Хмельницький
    4. Іван Франко
    5. Преподобний Антоній Печерський
    6. Преподобний Феодосій Печерський
    7. Нестор Літописець
    8. Петро Могила
    9. Григорій Сковорода
    10. Ярослав Мудрий
    11. Олександр Довженко
    12. Леонід Биков

Великих Українців дуже багато! Намагався привести українців визнаних Великими не тільки в Україні.

17. Romko

Леонід Биков,звичайно великий актор,але в порівнянні з Тарасом Шевченком,Соломією Крушельницькою (ще сотні імен)якось блякне...

18. Pashok

Pashok Well-Known Member

У Севастополі Бандера увійшов в 20-ку "Великих Українців"
    У Севастополі відбулося відкрите голосування за кандидатури великих українців. Лідерами голосування в Севастополі стали Тарас Шевченко і Богдан Хмельницький.

"За першого голосували в основному люди, що відносять себе до України, а за Хмельницького - тому що приєднав Україну до Росії. Для прикладу, в Львові за Богдана голосують як за героя визвольної війни проти поляків", - передає слова шеф-редактора проекту "Великі Українці" Вахтанга Кіпіані прес-служба телеканалу "Інтер".
    У заяві прес-служби наголошується, що найнесподіванішим в севастопольській сотні великих виявилось 20-е місце, яке зайняв Степан Бандера.
    "Річ у тому, що в Севастополі є певна кількість радикальних українців. Живучи у вороже настроєному суспільстві, вони таким чином проявляють свій патріотизм. Варто при цьому відзначити, що в інших містах східної України, де ми проводили голосування, Бандера в 20-ку великих не входить", - прокоментував Кіпіані.
    В той же час пройшло голосування за "Великих Українців" і в Запоріжжі, на найбільшому авіа- і моторобудівному підприємстві України "Мотор-Січ".
    У числі тих, за кого проголосували більшість запорожців, опинилися Байда Вишневецький, якого підтримали як засновника Запорізької Січі, легендарні авіа- і ракетобудівники Олег Антонов і Сергій Корольов.
    Співробітники "Мотор-Січі" готові також назвати великими українцями і багатьох наших сучасників - артистів, співаків, а також керівника свого підприємства, якого тут дуже поважають, повідомляє

http://irtafax.com.ua

19. syavych

syavych копач

А почитати пару дописів вгору слабо було?:aggressive:

20. Bear

Bear Well-Known Member

Можливо, але на жаль я не знайомий не те що з творчістю Крушельницької, але й не знаю про неї майже нічого.. соромно, але так :shy: ...
    Не заперечую, я міг пропустити навіть тих кого знав і поставиви би у список на 100 відсотків, бо писав "на вскидку"... до того ж великих людей - українців дуже й дуже багато!..

а де твій аватар? :)