Велич людини

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Черешенька, 15 жов 2007.

1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Я не уявляю, як Блумберг "викидає на вулицю" пенсіонерів чи "п"є їх кров". А потім віддає гроші, щоб "замолити гріхи". Це якось занадто емоційно, а я волію мати точну інформацію. Якщо у вас є достовірна інформація польською, англійською, німецькою чи російською мовою - буду вдячний за посилання.

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я й не сумніваюсь. Бо неможливо заробити мільярди,з чистими руками,не причинивши комусь горя,не поламавши чиєїсь долі. Але,я про глобальніше... Почув фразу:"Велич людини в її ницості"... Вірно,але я б сказав,що невірний критерій вибору. З одного боку Всесвіт. Міріади Метагалактик,Галактик,туманностей,зірок,планет... Припускаю,що це лиш одна з багатьох граней багатомірного Всесвіту. А з іншого - людина...котра теж є цілий Всесвіт...зі своїми Метагалактиками,туманостями,вимірами...

• Подобається Подобається x 2
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ромку, я трохи згідний з вами а трохи ні. Так, подивитися на останні події, то можна сказати словами Шевченка - чи є у Бога більше зло що у тій хаті не жило? Я маю на увазі земну кулю. Памятаю, десь на початку 60-х вчителька нам товкмачила, що ось почекайте, за кілька десятиліть буде комунізм, не буде хвороб, всі будуть мати все і т.д.
    Думаю, люди (крім нашого Василя) зрозуміли, що раю на землі не буде.
    Тому що... ми є на ворожій території. Бог в свій час створив перфектний світ. Але щось сталося не те. Ми не знаємо, чи дійсно Адам з Євою зїли якийсь заборонений фрукт чи це було сказано символічно.
    Факт той, що все закінчилось слідуючим чином -
    17 І до Адама сказав Він: За те, що ти послухав голосу жінки своєї та їв з того дерева, що Я наказав був тобі, говорячи: Від нього не їж, проклята через тебе земля!
    Буття,3
    Розумієте, Ромку, ми живемо на проклятій території, якою, очевидно, керує хвостатий з рожками.
    Ви подивіться навколо. Зло, зло, зло... І здається нема кінця. Прийшов Син Божий - досконала людина. Розпяли.
    То що говорити про нас. Єдина надія, то як той єврей говорив, завжди так не буде. Такий світ довго тривати не може. Чимось то мусить скінчитися. І, думаю, не задовго...

---------- Додано в 01:44 ---------- Попередній допис був написаний в 01:35 ----------

Ромку, можна заробити. Ось, наприклад, зараз ви, ДІДІО і я є свідками цього, так як сидимо перед апаратами розробленими Біллом Ґейтсом.
    Так що його мільярди законні. Зрештою, кажуть, що на протязі останніх років він всі прибутки з цього віддає на чаріті.
    Але таких небагато. Мільярди так просто, без ломки чиїхось доль а то і життів не приходять.
    Тож можна віддати половину своїх мільярдів на чаріті завжди. І на хліб лишиться і совість трохи очиститься і в історії запишеться...

4. Romko

Анігдота си нагадав....

А,якщо серйозніше,то Відверто кажучи,я не зовсім згідний з отим постулатом в книзі Кінга.
    Та мушу признати: наліт оцивілізованості дуже швидко зникає і проглядає звіряча сутність хомо.
    І це стається все частіше...при катаклізмах,війнах,хаосі.
    Але в тім ж хаосі можна побачити і благородство,жертовність,ШЛЯХЕТНІСТЬ.
    Не знаю...

5. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Подивіться хроніку новин із Ню-Йорку за останнє десятиліття. Хочете посилання і документи за десять років - беру 500 дол. в годину. За безплатно не працюю.

Так можу відповісти. Скорочення всіх служб по захисту мешканців міста. Розширення прав землевласників ітд. Наприклад в моєму будинку власником було нелеґально розділено квартири на дві опісля смерті бувших квартирантів. В той же час вони були списані із рент-контрол. Наприклад в квартирі на проти опісля смерті старої польської пари яка платила 96 дол. в місяць після незаконного розділу була піднята ціна до 3000 дол. за кожну частину також не законно. За всю квартиру за законом могли підняти ціну тільки до 300 дол. Приходив російський жид-сусід десь місяць назад бо судився з містом через це, просив підписати деякі папери. Через місяць прийшов інспектор із Департменту Будівництва і мені щось цвірінькав. Ніфіга вони не зроблять, колись працював з цим департментом і знаю які суми в вз’ятках там ходять (ваші Януковичі це янґели в порівнянні). Це загальна картина на сьогодні і на чолі цього бедламу сидить Блумберґ.

Щодо пенсіонерів, для прикладу, десь два тижні назад на новинах була програма де в Брукліні 90 з чимсь-літнього пенсіонера-ветерана 2-гої світової викидали із квартири Блумбержні щурики. На підставі того що він ніби бухає і співає по ночам голосно а сусіди викликають поліцію через це. В поліції як виявилось не було ні одного дзвінка на нього. Але в часи корупції заведеної паршивцем Блумберґом все дозволене. До речі знайду і лінк але 500 дол. вперед на веб гроші. Спочатку гроші потім посилання, без емоцій. :)

6. Levko

Levko Well-Known Member

Та чого мені ображатися, Ромку?
    Це ж не мої видумки на рахунок того, що Господь весь видимий і невидимий світ створив для людини.
    То все з Його Слова.

До речі дуже влучно пан Мих сказав на рахунок спадщини:
    Гал.3:29 А коли ви Христові, то ви Авраамове насіння й за обітницею спадкоємці.

7. Romko

Читаю зараз "Пасть" Точинова...полюбляю отакі страшилки...хоча...то реальність...
    Вирішив сюди цитатку втиснути....мисля сподобалась.

8. Yur

Yur Well-Known Member

Не завжди. Бува кицька грається з мишкою перед тим, як її задавити, бува кролиха своїх кроленят погризе.

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

А ви чули про міліардерів котрі віддають своє.
    http://digester.ru/Cluster.aspx?p=2&uid=2010080525&id=C
    http://digester.ru/Cluster.aspx?p=2&uid=2010080525&id=C
    http://www.rg.ru/2010/08/05/blago-site.html

9. Romko

Что существа нет гаже на Земле,
    Так это ясно, как... Простите, Пушкин,
    Мне плагиат невольный... Но... во зле
    Погрязли мы - от пяток до макушки.

Чтоб ни пришло в наш изощрённый ум,
    Спешим примерить на себе подобных:
    Неважно, стар субъект иль нежно юн, -
    Загоним в гроб, коль это нам удобно.

Убить? - шутя! Герой - кто больше смог!
    А коль травить - так сразу поколенье!
    Миролюбивый раньше, нынче бог
    Благословил народов истребленье.

И - бьём, взрываем, травим, топим, жгём!..
    В животных нет такого изуверства!
    Нет, только мы - с столь развитым умом -
    Способны на - простите, звери! - зверства.

Закончим мы, как все до нас, в золе...
    Нам поделом - за наши все изъяны!..
    Ведь существа нет гаже на Земле,
    Чем человек!.. Уж лучше - обезъяны!

* * *

Будто бы слон на укус комара
    Дрогнула кожей старушка Земля,
    И океан уже несколько дней
    Трупы выносит природы царей.

Кто демократ, кто реакционер,
    Добрый ли, злой ли - неважно теперь.
    Каждого, будто он лишь паразит,
    Лёгким движеньем Земля поразит.

Что же так пыжимся, дуемся мы?
    Мелкими кажутся те же слоны.
    Только вопрос: в ком же больше ума,
    Если слонов не накрыла волна?

Землю покрыли мы слоем людей.
    Только вот кто мы, ну кто мы на ней?
    Гадим, жужжим, а настанет пора -
    Всех нас смахнут как того комара.

(с)В.Пицман

10. Romko

Все, что в этом мире имеет начало, имеет и конец. Стало быть, и любая цивилизация, единожды возникнув, обречена на гибель. А коль скоро так, то должны существовать не-кие общие закономерности этого процесса. И действительно, история свидетельствует – цивилизации гибнут по единому сценарию, для которого характерны следующие положения:

1. гибели цивилизации предшествует период упадка, который общество, как целое, не воспринимает как системный кризис, а лишь как временное ухудшение ситуации, и поэтому не чувствует фундаментальной опасности. Когда же опасность становится очевидной для общества, то уже бывает поздно, и оно не способно предотвратить худшее;

2. причины гибели цивилизации всегда внутренние, а не внешние, – они зреют внутри самой системы; внешние факторы могут лишь усугубить или, наоборот, несколько оттянуть во времени крах;

3. причина (или группа причин), которая привела цивилизацию к гибели, в предшествующий период обеспечивала обществу прогресс, стабильность и процветание, но постепенно исподволь превращалась в деструктивную силу. Именно ее былые заслуги заставляют общество цепляться за старое, усугубляя, тем самым, ситуацию; и наконец,

4. гибель любой, единожды возникшей, цивилизации жестко предопределена и этому никоим образом не может помешать то обстоятельство, что какое-то количество отдельных личностей может понимать причины этого и предупреждать об этом.
    Человечество, как целое, – это слепое орудие природы.
    Близкий к этому сценарий характерен и для распада империй.

- Является ли человечество, как целое, мыслящим образованием? – След, который оставило человечество за всё время своего существования, однозначно подтверждает, – нет, не является. “Природа, ставшая человеком”, обрела в его лице всего лишь слепое орудие и, скорее всего, именно в этом его единственное назначение.

- Есть люди, которые в любые времена, сколь бесчеловечными они не оказывались, всегда остаются людьми в высоком смысле этого слова. Есть люди, которые являются подонками и подлецами и остаются таковыми в любые, даже вполне благоприятные времена. Однако, и те и другие всегда составляли явное меньшинство человечества. Подавляющее же большинство людей – это продукт своей эпохи. И с этим ничего не поделаешь.

11. 3BiP

3BiP Well-Known Member

Після перегляду перших двох сторінок де писалося про велич Бога мене відверт опочало нудити.
    Взагалі велич людини це відносне поняття. Людина може возвиситися хіба що в очах інших людей тому що у всесвітньому маштабі навіть зникнення зяемлі є нікчемним моментом, значно менше ніж смерть мурахи на землі.
    Якщо брати цьому аспекті тоді велич людини це велич її досягненнь, усвідомлення неймовірно складної пройденої дороги цим.

12. DerianFox

DerianFox Well-Known Member

Велич людини в людях, які думають що людина велична. Саме поняття величі воно ж видумане людьми для людей. Якщо проаналізувати будь-яку "величну" людину, то я сумніваюсь, що на планеті нема тої, яка б те саме робила краще, або яка б не змогла те саме робити краще. Велич скоріше якість не людини, а інших людей, які вбачають в першій щось особливе.

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Може в тому що розплодилася по планеті гірше щурів і не дає жити іншим істотам, все руйнує, всіх вбиває і постійно скаржиться що Бог не прибирає за нею?

Може це тільки здається що могутність? А між крем'яним списом і ядерною бомбою - малесенький крок?

Це я не зрозумів.

14. Bambook

Bambook Persona non grata

Треба було таку довгу тему розводити... А можна було просто вивчити питання величі людини на прикладі Бамбука ;)

15. Romko

• Подобається Подобається x 2
  16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Про велич людини найкраще сказано в Біблії.

17. Romko

Всё - актуально. И всё - бесполезно.
    Головы пухнут от слов и словес.
    Неизлечимы наши болезни.
    И как насмешка - слово «прогресс».
    Видится скорый эксперименту
    Страшный и неотвратимый конец.
    Выйдет на сцену, весь в позументах,
    Себе подобных тварей творец.
    И, беспощадно всех уничтожа,
    Новый затеет опыт с нуля...
    Будет ли схожа с бывшими рожа?
    Вот уж навряд ли! Да! Вуаля!
    Были ж когда-то здесь динозавры.
    Не оправдали, видно, надежд.
    Всех поголовно стёр... А назавтра
    Даже слезинки не капнуло с вежд.
    Некогда!.. Новых - тварей двуногих -
    Выпустил в свет многодетный отец.
    Только... и эти много-премного
    Начали гадить!..
    Близок конец
    Самого мерзкого из сотворённых.
    Имя-то стоит чего! Че-ло-век!..
    ...Ах! он одной - и нелучшей! - из вех
    Был на пути, в бесконечность торённом...

В.Пицман

18. консультант

консультант Дуже важлива персона

Сьогодні мав можливість побачити наочно одну із ознак "величі" людини. З самого ранку пішов в ліс по суниці. Десь біля 11.00 недалеко від себе почув чиєсь дитяче благання, щоб віддати щось. Коли пішов назустріч тим голосам. то на галявині побачив, як двоє шмаркачів ще в меншого від себе відібрали приблизно 1 л. лісових суниць і ділили поміж себе. Коли я підійшов, то один з них замість того, щоб мовчати і віддати пацану суниці, нагло заявив, що то їх проблеми. Прийшлось дати їм поза вуха і по шпіцу, а ті всі суниці віддав пацанові допоміг йому вийти з лісу, щоб знову не відібрали від нього. Хлопчина виявився із сусіднього села, а хто ті двоє він не знає. Дивуюсь, чому батьки пускають таких дітей самих в ліс. Крім різних гопників там і гадюки, і хто знає що може бути... .
    Йдучи додому, ще раз зрозумів, що людина може бути й ангелом і чортом во плоті, залежно від обставин та виховання. Якщо на безлюдний острів потрапляють двоє духовно сильних людей, то в голоді житимуть поки сил вистачить, якщо двоє духовно бідних, то один з них помре насильницькою смертю і буде з"їдженим, як тільки першим заплющить очі від безсоння. Колись я ходив в ліс і боявся гадюк, звірів, чупакабри та іншого. Тепер зрозумів, що не звірів боятись треба, а людей. Звір без причини тебе ніколи не вчіпить, а людина в будь-який момент може заподіяти тобі зло навіть не маючи на то причин... .

Останнє редагування: 9 чер 2013
    • Подобається Подобається x 3
  19. prox

prox Well-Known Member

Велич людини залежить від сповнення Духом Святим.

20. Romko

а де твій аватар? :)