"вінець" це шось з біблією більше повязано, єдино вірна еволюційна теорія нічого про вінець не говорить я лише виступаю за те, щоб при порівнянні з якимись іншими тваринами перечислялись не лише благородні риси тварин, тоді буде ясно що особливо якоїсь різниці нема, тобто якби мавпа могла зробити автомат калашникова то наслідки були б точно ті самі Якшо вже зайшла така хороша, антирелігійна тема обсирання вінця, то я ще можу додати, що людина не бачить ультрафіолету, а курка, наприклад, бачить, а все тому, що курка походить від динозаврів, а людина від якихось щурів які вижили після падіння того метеориту, вони взагалі бачили тільки синій і зелений кольори, потім значить у мавп сталася корисна мутація тому вони єдині ссавці які бачать червоний колір.. але корисні мутації бувають дуже рідко, тому до ультрафіолету ще діло не дійшло, тому який же це нафіг вінець
читаю зараз Кінга...."Зону покриття" Натрапив на кілька цікавих думок,які перегукуються з моїм світобаченням... Як епіграф І далі І ще...про суть людського мозку
В мене тут одна крамольна думка - а що, якщо допустити, що Господь усе - весь видимий і невидимий світ створив для людини, що людина у Божому творінні має найвищу вартість... Не людина - безкінечно мала істота, загублена у всесвіті, а всесвіт створений Творцем - для людини і задля людини?
Трохи примусило задуматись. Про "велич" людини. Точніше про різницю між людиною і твариною. Маю кота. Дам йому їсти на подвір"ї. Їсть. Трохи залишить. Сяде неподалік і засне. Пташки приходять доїдати його їжу. За кілька сантиметрів біля його носа. Навіть не звертає уваги. Йому досить, нехай інші створіння не будуть голодні. Ви чули, мабуть, про мого земляка (з міста де я зараз живу) Руперта Мердока. Має мабуть більше 20 мільярдів доларів. І 80 років старий. Думаєте зупиняється? Ні! Як і кожний мільярдер не спить а думає щоб ще один мільярд заробити, ще один, ще один... Питання - для чого? І чи тварина не розумніша людини?
Людина - частково якби й тварина, але в ній є те, чого немає у тварин - моральний закон... Тварини можуть допомагати одна одній, але часом, при нестачі їжі, буває і поїдають найслабшого в прайді... Та і світ зовсім не такий, який ви привели на тих малюнках, це тільки частина, моменти, спеціально вибрані..Було і гірше, українці варили своїх ближніх під час голодомору, але правда в тому, що не всі, більшість - ні... Багато греко-католицьких священників підписало православ"я після псевдособору 46, але більшість - вибрали сибіри, гулаги і поневіряння... Так, людина схильна до зла, занурена у різні нещастя, але схильність до зла людина може подолати, своїм вільним вибором... Внаслідок гріхопадіння ми перебуваємо якби "нижче природи", тому деколи нам здається, що тварини моральніші, але, якщо вірити Божому слову, це все, що навколо таки створено для нас, грішних, для яких Бог послав свого сина, як пише біблія, «Бог бо так полюбив світ, що Сина Свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне».
Ніяка не крамольна думка, пане Oxid! Навпаки, дуже класна думка!!!! Це є свята правда зі Слова Божого, що "Господь усе - весь видимий і невидимий світ створив для людини, і людина у Божому творінні має найвищу вартість... І всесвіт створений Творцем - для людини і задля людини"!!!! Людина в очах Бога має найвищу цінність з усіх Його творінь, адже ніхто у всесвіті, окрім людини, не є створеним за Його образом і подобою!
Левку,не ображайся,але це чистої води інфантилізм і чистоплюйство. Скажи то мільйонам,що загинули у війнах,репресіях,від катаклізмів,від голоду,в муках... Кожної миті... Нагадав собі Ліну Костенко:"Страшний калейдоскоп...в цю мить десь хтось загинув...в цю мить,в цю саму мить...у кожну із хвилин... Розбився корабель,горять Галапагоси і сходитю над Дніпром страшна звізда Полин. Десь вибух,десь вулкан,руйновище,заглада... Хтось цілиться...хтось впав...хтось просить: - Не стріляй!... Не знає вже казок Шахерезада,над Рейном не співає Лореляй..."
Матеріаліст ти Ромко, однако! Все міряєш земним життям. ---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ---------- А хто є наслідником Божого Царства? Хіба не людина?
Бо я є ТУТ. І ЗАРАЗ. В сенсі моє брєнне тіло туво,в лісі,відходит після спазму в грудях і віддихується післю приступу в малої...ледве втримав. Душа моя...хм...ну це інтимна справа... А свідомість....наполовину в лісі,а частина на форумі. Отакі реалії. А,знаєш,як вірш закінчується? "...бавиться дитя...ясніють лиця,пострахом не стерті... Благословенна кожна мить життя...на цих безмежних косовицях смерті..."... Хоч по правді,то про тих,хто живе...
Знаю. Буде гірше. Папіроси дорожчают. Пожари. Катаклізми. Янукович. Але скоро 2012 рік і,може хоч троха легше буде.
І більшість із них стають вуркаганами і пройдисвітами... ---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:48 ---------- До речі варто зазначити діяльність цього мера. Наприклад тиск на міську владу на протязі 10 років для того щоб викинути якнайбільш пенсіонерів на вулицю. І його відома фраза "Ню-Йорк тільки для багатих". Прекрасний приклад. Випити якнайбільше крові з людей а потім пожертвувати в храм або ще десь щоб гріхи замолити. Така велич.