Велич людини

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Черешенька, 15 жов 2007.

1. Michel

Michel Member

2. Мирося

Мирося Well-Known Member

Відповідь: Велич людини

Абсолютно згодна з Вами. А в чому, на Вашу думку, насамперед, полягає Любов до Творця? Для багатьох людей це поняття - повна абстракція. До того ж розмірковування на дану тему містять небезпечне "підводне каміння" для християн.

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

В першу чергу в тому, що Ви навіть в думках не можете допустити духовної зради Йому, тобто будете жити за Його Законами, а не диявольськими. В другу чергу, Ви повинні, піднявши голову і дивлячись в небо, всім серцем і всією душею наблизитись до Нього, як до свого Батька, який чекає Вас і надіється, що Ви не підвели його, навчаючись тут, на Землі... . Так, як людина, яка після довгих років перебування на чужині, тягнеться до рідних і дому, так і Ви повинні душею тягнутись до Отця...!

• Подобається Подобається x 1
  4. sslonn

sslonn Well-Known Member

А чи багато Ви знаєте таких людей?

Імхо, люди - це вірус, який паразитує на Землі! І складається враження, що незабаром цьому вірусу (себто нам) гаплик:8:

Релігія і Божі Закони... Все нібито вірно і добре... але ж знову починається:
    моя релігя краща - ні моя, мій Бог - ні мій, і т.п.

Велич людини - поняття відносне, імхо.
    Один великий вчений здатен зробити велике відкриття, а інші люди потім його використати для, наприклад, вбивства собі подібних:aggressive:

5. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

От на які слова я сьогодні наткнулася: "Людина велична не тим, ким є, а тим, чим ділиться з іншими” (ці слова належать Іоану Павлу ІІ, до речі). І повністю погоджуюся з твердженням.

• Подобається Подобається x 5
  6. консультант

Не багато але знаю .
    Люди - не вірус. Вірус - це той і це, хто травить їх душу і збиває їх є правильного шляху. Одна людина не виживе, якщо виживає, то тільки завдяки Богові та завдяки допомозі інших людей. Ми - цілісна взаємозв"язана система, залежні одне від одного... .
    Питання чия релігія краща виникає тільки від незнання суті всіх релігій. Тут немає кращих, гірших... . Будь-яка релігія по-своєму досконала, не досконалі лише люди і їм потрібно над цим працювати... .

7. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Звичайно відносне, адже у кожної людини свої вподобання, інтереси, цінності. І те, що прийнятне мені, можливо, неприйнятне Вам.

Пишучи про велич, я мала на увазі насамперед достойність людини у її душевній простоті, у її непідкупній щирості і самовіддачі.
    Я знаю, що ідельних (зразкових) людей у цьому світі не існує. Але трапляються такі, котрі вміють вислухати іншого, ті, хто живуть не для себе самого, а для ближнього свого (перед очима у мене один священник, який любов"ю до людей просто світиться), такі, які не прагнуть похвали чи подяки (і часто навіть її й не знаходять), але не втрачають сердечної доброти і віри у життя, у мораль, у людей.

8. sslonn

sslonn Well-Known Member

Все вірно, але чомусь в житті більше зустрічаються звичайнісінькі егоїсти;-)

9. Romko

Romko Дуже важлива персона

В Євангелії від Івана натрапив на цікаві рядки:

31 Знов каміння схопили юдеї, щоб укаменувати Його.
    32 Відповів їм Ісус: Від Отця показав Я вам добрих учинків багато, за котрий же з тих учинків хочете Мене каменувати?
    33 Юдеї Йому відказали: Не за добрий учинок хочемо Тебе вкаменувати, а за богозневагу, бо Ти, бувши людиною, за Бога Себе видаєш...
    34 Відповів їм Ісус: Хіба не написано в вашім Законі: Я сказав: ви боги?

http://www.ukrlc.org/bible/new/4_Jevangelie/John.htm

• Подобається Подобається x 2
  10. netta

netta Active Member

"...со смертью каждого человека умирает неведомый мир, и я спрашивал себя, какие образы в нём гаснут? Что там медленно тонет в забвении - плантации Сенегала? Снежно-белые города Южного Марокко? Быть может, в этом комке чёрной плоти меркнут лишь самые ничтожные заботы: приготовить бы чай, погнать стадо на водопой... быть может засыпает душа раба, - а может быть, пробуждённый нахлынувшими воспоминаниями, во всём своём величии умирает человек. И черепная коробка становилась для меня точно старый ларец. Не узнать, что за сокровища уцелели в нём..."

Антуан де Сент-Экзюпери

11. консультант

Гвалтування під час війни - це грубий прояв тваринного інстинкту, замах і реалізація фантазій рогуля на досі недосяжне для нього... .

• Подобається Подобається x 2
  12. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Велич людини в тому, що вона образ і подоба Божа. Тільки не кожна людина уміє тримати "марку" і може її втратити. Кілька днів назад дивилася фільм "Поле смерті" про події в Камбоджі, коли до влади прийшли "червоні кхмери". Вони навчали дітей, яких було дуже багато у їх армії, що "Бог помер". Так поведінка і мислення цих дітей були нелюдськими, невиправдано жорстокими без натяку на щось хороше у душі.

13. Мирося

Мирося Well-Known Member

Дійсно, схоже.

14. sslonn

sslonn Well-Known Member

Так, але чи не здається Вам, що більшість населення згадує про Божі Заповіді лишень перед Пасхою та Різдвом, та й то лише через те, що висповідались?

А переважна більшість священників більше цікавиться розміром свого гаманця і крутістю власної іномарки?

Не хочу нікого ображати, але такі реалії життя, нажаль:sad:

15. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Все вірно. Що тут можна додати. Тільки щиро вірю, що не усі саме такі. Кожен буде давати відповідь за себе.
    Об.3:10 "А що ти зберіг слово терпіння Мого, то й Я тебе збережу від години випробування, що має прийти на ввесь світ, щоб випробувати мешканців землі".

16. netta

netta Active Member

Згадався Великдень декілька років тому.
    Зайшли з сином до McDonald'sу.. Повно людей, святкове вбрання, посмішки на обличчях. І от серед натовпу стоїть хлопчик років 7, і дивиться на оточующих такими голодними й холодними очима, що витримати той погляд було майже не можливо. До речі то не був вуличний попрошайка, він нічого ні у кого не просив, просто стояв собі осторонь й дивився. По дитині було видно, що вона опинилась в незвичному й дуже прикрому становищі. Та і змерз геть весь, зуб на зуб не попадав. Вирішили з сином запросити дитину до столику. Хотіли запитати, що трапилось. Незабаром підійшов місцевий охоронець, і розповів, що той хлопчик вже другу ніч ночує на вулиці біля кафе, бо батьки продали квартиру та зникли в невідомому напрямку. Звісно я запитала в охоронця, чому ж ніхто не відведе хлопчика чи то до міліції, чи то до притулку. На що він відповів, що все одно з нашою міліцією краще не зв"язуватись, бо собі дорожче вийде. Я була шокована цією відповіддю. Коли дитина біль менш зігрілась та перекусила, запитала в неї, чого б йому хотілось. І той хлопчик (Павлик) відповів, що єдине його бажання - це ночувати під дахом та в ліжку. Отож пішли ми з сином та з цим хлопчиком до найближчого відділку міліції все ж таки. Ледь докликались чергових. А коли вони почули, чого від них хотять, то взагалі розвернулись і пішли назад із фразою "Чого б це нас по пустяках у святковий день турбувати". Взагалі мене важко вивести з себе, але така реакція правоохоронців роздратувала. Довелось нагадати, що, хоч і свято, але ж вони на своєму робочуму місці і окрім прав, мають ще й певні обов"язки. Хлопчика вони забрали таки. Ніяких паперів, протоколів, просто забрали й пішли собі. Трохи пізніше цього ж вечора мої друзі поверталися додому й вирішили на зворотньому путі зайти таки до відділку й розпитати, куди пристроїли хлопчика. Так от ті ж самі чергові відповіли їм, що взагалі ніякого хлопчика вони не бачили.
    Досі не можу забути погляд того хлопчика.

Але все це до чого.. ми, люди, ведемо чемні розмови про власну велич, радіємо святам та згадуємо (принаймні на Великдень) про Бога, але коли поруч з нами трапляється щось жахливе, то ми робимо вигляд, що це нас не стосується й проходимо повз..

• Подобається Подобається x 4
  17. Romko

То типовий випадок,мало того(не побоюсь порівняти)типовий випадок
    відношення держави Україна до своїх громадян.І,коли дорослі можуть за себе постояти(у багатьох випадках),то що говорити про дітей,хворих,знедолених...

18. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

...коли кажете "держава", то дуже узагальнюєте і поза тим поняттям не видно, що таке роблять конкретні люди і тільки вони, тобто це на совісті конкретних людей, а держава поняття абстрактне
    та й хіба може держава зобов’язати жити по совісті коли навіть по законах зобов’язати не може?

от хто винен в тому випадку? ті чергові - конкретні люди, бо не вчинили ні по закону, ні по совісті
    а скажете винна держава - і вийде що ніхто не винен, імхо

19. Romko

Список ве-ли-чез-ний вийде...
    Якщо Вам не подобається "держава",то можна назвати це словом "система",суть від того не міняється.

20. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

але як тоді з поняттям відповідальності?

Додано через 2 хвилини
    ...держава складається з людей

а де твій аватар? :)