Відповідь: Велич людини Є інша релігійна версія: Люди - сини Богів! В цьому контексті велич людини є безсумнівною!
Відповідь: Велич людини У мене теж перша думка, яка виникла, коли цю тему відкрила, була, що велич людини у її ницості. Можна говорити про добро, красу, але ж людині треба важко працювати над собою, аби бути доброю, красивою, а от недостойне щось вчинити, підле - раз плюнути. Саме тому я писала в одній своїй прозовій замальовці, що творець має мати у собі купу бруду та блуду, аби творити прекрасне. І практика показує, що у більшості випадків так і є. Додано через 6 хвилин А ще одна каже, що ми клоновані від іншопланетних цивілізацій. Додано через 9 хвилин Та ні, у тварин усе логічно і справедливо. Якщо тварина ваc уб"є, то значить це було справедливо, а людина може і просто так, бо щось їй зайшло. Не забувайте, що людина знаходиться на вершині піраміди усіх створінь, тому стільки у ній несправедливості, ненависті... Де ви бачили, аби тварини починали та вели довгими роками війни? Аби ґвалтували самців та самок іншого виду, лише за те, що вони вороги?
Відповідь: Велич людини в мене списав... цей е-е-е кент. Додано через 3 хвилини Ніяк не можу забути слова Мавки, коли ми про релігію розмовляли: Ми - інша цивілізація. Чомусь мене глибоко це зачепило....
Відповідь: Велич людини Взагалі ця тема вартує окремої гілки. Цікава версія Канигіна про те,що ми - це 5-та по рахунку цивілізація на Землі.Є версія,що ми потомки інших цивілізацій. Одне,що не викликає сумніву - це те,що теорія Дарвіна помилкова і життя,а тим більше розумне життя не могло зародитися само по собі. десь я чув цікаве порівняння:"вірогідність виникнення життя на Землі така ж,як виникнення літака "Боїнг" після смерчу на смітнику"
Відповідь: Велич людини За Канигіним, коли Сатана постав проти Бога, третина цивілізацій у Всесвіті перейшла до Сатани, а дві третіх - до Бога.
Відповідь: Велич людини Значить так, обираючи тему обговорення, я насамперед думала про те, що, незважаючи на всі сторони ницої природи людини, вона все-таки має в собі іскру Божу. А от як вона цим своїм внутрішнім даром "покерує", це вже у її власній компетенції і шлях отой (тернистий, нелегкий, духовний чи великий, просторий, сповнений спокус і втіх) віддано їй на власний вибір. Мені на думку приходять люди, як мати Тереза, Сковорода, німецький лірик Пауль Герхард та інші. Ті, що в скрутні моменти вміли подумати не тільки про себе, але ще й попіклуватися про ближнього, ті, які залишили спадок для нащадків своїми вчинками, працею чи словами, нев"янучий і завжди актуальний, ті, хто мали чітко викристалізувану позицію в житті і не зраджували своїм переконанням. Я мовчу вже про тих людей, хто гинув у різні часи від репресивних режимів у тюрмах, концтаборах, на вогнищі, був катований і обпльований морально і фізично, але не втратив своєї віри, ідеї, гідності. Оскільки все в житті базується на рівновазі протилежностей, то є і такий позитивний полюс - добра, сумління, людяності, а отже, і справжньої величі людини!
Відповідь: Велич людини Тема отримала розвиток, що дивує! Черешенько, 2 питання, якщо Ваша ласка: 1. Велич людини порівнянно з ким (тваринами, рослинами, етс)? 2. Хто оцінює велич людини? Вона сама?
Відповідь: Велич людини Звичайно, відповідаю. 1. Думаю, що можна обійтися без порівнянь також. В нас тут філософська гілка, от давайте поговоримо про абстрактне трактування величі. Що це таке? Чи існує взагалі? Чи тільки піддається опосередкованому визначенню? 2. Так, вона сама (якщо людина здатна оцінити добро, кривду, любов, то, думаю, зможе і розрізняти велич і ницість, адже ми такими штампами часто мислимо, коли приписуємо когось у когорту достойних людей, а когось до негідників?!)
Відповідь: Велич людини Цікаво,до якої категорії можна віднести великих завойовників - Македонського,Чінгісхана,Наполеона,Гітлера,Сталіна? Без сумніву це були неординарні особистості.
Відповідь: Велич людини От справді, якщо чіткіше означити, тоді легше буде про це говорити. Є купа причин для вважання людини як величною, так і невеличною.
Відповідь: Велич людини Існує, мабуть. Але це так би мовити "відносне" поняття, тобто порівнянно з іншими. Ні, тільки інші. За виключенням таких величин, як Пушкін, наприклад ("Ай да Пушкин, ай да сукин сын!").
Відповідь: Велич людини Зі словника визначення: ВЕЛИЧ, 1. Повнота видатних, надзвичайних рис, особливостей когось, чогось великого, могутнього, які викликають подив, повагу. // Велике значення, висока політична, суспільна, культурно-історична значимість чогось. // Урочистість, пишнота. 2. Сукупність видатних рис людини, що вражають силою прояву в праці, творчості, почуттях і т. ін. Тобто? Як інші? Я маю на увазі, що не собі самому характеристику давати, а оточуючим, наприклад, людям культури, освіти, політики, бізнесу etc. Думаю, що критикувати і давати оцінку комусь іншому (робити його для себе авторитетом інколи) маю право.
Відповідь: Велич людини Щодо Терези. Ви знаєте про останні новини про неї, які викликали невелику бурю в теологічному світі. Оприлюднено було її щоденники, де вона писала, що не відчуває Бога, що Він покинув її. Людина наближається до Творця своїм умінням творити. І чи це лякає її, чи інше щось стається, але людина починає втікати від того у зло, негатив. Скільки творців, якими ми захоплюємося, несли на собі важкий хрест порочності. Якось усе більше схиляюся до думки, що людина особа двоїста. Нема такого, що схильна до злого, але добра, чи схильна до доброго, але зла. Вона просто має у собі одне і друге водночас. І далі, то вже все її вибір. Додано через 8 хвилин Миху, які ж то ґралі із силою волі та вільною волею? То не ґралі. І Ромко тут вже сказав про це, що Якщо людина лише знаряддя, безвольне знаряддя, то і величі вона не може мати, бо то буде або велич Бога, або велич нечистого, відповідно до того, хто на даний момент прибрав у руки ґралі. Тобто величі людини як такої тоді не існує. Людину можливо саме через її гордість. Людину величну образити неможливо навіть при великому бажанні. А гордість - ознака слабкості людини та браку благородності. Додано через 10 хвилин На жаль, то не загал, не правило. Це радше винятки, промінчики для тих, хто хоче мати надію, мати світло і вірити у те, що не все так погано та чорно. Додано через 16 хвилин От таки не вірю я в те, що можна когось лише до однієї групи причислити. Най летить у мене каміння, але і ті, хто святими видаються, мають свої колючки, і ті, кого би ми вважали монстрами чи нелюдами мають у собі щось світле. Подивитися хоча б на картини Гітлера. Якщо абстрагуватися від того, ким у житті був творець, якщо не знати, хто творець картин, ніколи не скажете, що то був монстр та нелюд, яким його прийнято вважати.
Відповідь: Велич людини Ліля...ні, якщо тварина б творила "усе" логічно та справедливо, то вона б була людиної "ГОМО Сапіенс", вершиною трикутника як ви виразились нині, а війни та гвалтування то ще не біда, по суті шо таке гвалтування підчас війни, то є насильна спроба зробити себе подібну копію, продовження роду, змішання гідри в крові, нарощування можливості самоврядування, чи це не до гуманізму згодом приведе? Додано через 18 хвилин Ліля мені здаєтьсяви заре трохе той-во, я не писавза гордість, бо рахуую, що гордість то є гріх свідомості, я згадав слово гонор, в польскім як і в західно українських мовах воно значить честь та гідність людини, а в москалів гонор значить преувеличенное чувство собственного достоинства, чванливое высокомерие, заносчивость, спесь. ... тобто ви зрозуміли мене як Росіянка?