вегетаріанство: за і проти

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Гелена, 1 сер 2008.

?

чи хотіли б ви бути вегетаріанцем?

1. так

26,3%
  2. ні

64,6%
  3. не знаю

9,1%
  1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: вегетаріанство: за і проти

+ 100
    я те саме збиралася написати :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

я б не змогла бути вегетаріанкою.
    Люблю мясо :)

p.s.і вибачайте, але не дуже люблю українську кухню... :ninja:

Додано через 59 секунд
    +100000000000000

3. Ganna

Ganna Member

Взагалі я більше схильна до вегетаріанської кухні. Не то щоб я спеціально трималася якоїсь дієти, але дуже люблю овочі та фрукти, і взагалі рослинну їжу. Не можу жити без морепродуктів, байдуже є в них очі чи нема, з лускою чи ні, люблю всіх... їсти ;)
    Але бувають моменти коли сташенно хочеться м'ясної страви, така нагальна потреба виникає при великих навантаженнях.
    Добре коли є можливість вживати якісне м'ясо, коли напевно знаєш що продукт не містить "корисних елементів". Зараз в тому може бути впевнений тільки той, хто виростить те м'ясо самостійно. В селах люди спеціально вирощують свиней та птицю для їжі, і як не шкода тої скотини (сердце не камінь, неправда що тому хто годує та доглядає ту тварину не шкода її різати) а все ж нема нічого смачнішого (з м'ясного) за свіжину, хто пробував той знає. Це було б справедливо, якби той хто хотів м'яса мав би сам тримати ножа; але тоді виникає купа інших питань пов'язаних із розподіленням праці в нашому суспільстві.
    А як нема можливості то за краще відповитися від сумнівної продукції, там від усяких куриних трупиків у формаліні :scare: та подібного.
    Взагалі тре слухатися свого організму - він знає краще що йому треба. Комусь рослинна їжа на користь, а хтось від відсутності м'яса просто скаженіє :padonak:

• Подобається Подобається x 3
  4. Муму

Муму Well-Known Member

Нет возможности отказаться не от мяса, ни от овощей, ни от круп... А вы в курсе, что вся продукция львовского "Провесня" отправляется в Чехию и Польшу (она считается экологически чистой), а в замен мы получаем красивые красненькие помидорчики и огурчики... Сегодня не можешь быть уверен не в чем, что готовишь себе на обед, даже если сам вырастил картошку, неизвестно, что текло в подземных выдох в том месте где она росла... Не спорю, нельзя просто махнуть рукой, надо стараться питаться здоровой пищей, но как было уже сказано, для каждого здоровая пища имеет свое определение. Человек должен есть в первую очередь то, что просит сам организм, например, мне сегодня не хочется ни мяса, ничего жареного, горячего, молочного, а захотелось чегото овощного, сижу грызу помидоры с болгарским перцем и тушенные кабачки.

Надо слушать свой организм, он сам знает, что ему нужно.

5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

100%!!!

6. Гелена

річ не лише в розподілі праці, йдеться ж про інстинкти
    це всього-навсього добування іжі, то чому багато людей на це не здатні?
    де ще є таке в природі, щоб якась істота не могла сама собі здобути їжу з тої причини, що цей процес їй огидний?
    якщо огидно, то може ця "їжа" не для нас?

7. Муму

Муму Well-Known Member

Может сравнение для вас будет "не очень", но все же... Я раньше был заядлым рыбаком, сам ловил рыбу, сам ее убивал, сам чистил, сам готовил, сам (не всегда, бывало и с кем-то) ее ел. Возможно с рыбой проще чем со свиньей, ведь рыба не издает звуков и не дергает ногами, все же не думаю, что ей получше будет. У человека просто вызывает ужас то, что свинка лапками дергает и убегает, а крик ее о помощи вызывает угнетение совести, с рыбкой же все проще... Суть такова - человеку просто противно заниматься грязным делом, и после полученных впечатлений во время закаливания свинки будет может и тяжело ее кушать, но со временем все пройдет...

• Подобається Подобається x 1
  8. Гелена

певно ви їли тільки зелені листочки :)
    чому говорячи про вегетаріанство переважно згадують фрукти і овочі?
    а злаки?

аякже. суть вловила - свого друга їсти не можна, а чужого друга їсти треба бо то корисно для здоров'я :D:D:D

ви порівнюєте наше щоденне життя з надзвичайними умовами і обставинами?
    недоречне порівння, який в цьому сенс?

звичка :cowboy:
    а ви курите? організм потребує і нікотину, якщо підсяде на нього, але нікотин від того не стає для нього більш корисним
    чи не так?

Додано через 2 хвилини
    термін "дієта" означає "режим харчування"
    всі режими харчування неефективні? ;)

Додано через 10 хвилин
    чому ми б не вижили без вбивства тварин?
    обгрунтуйте, будь-ласка
    як каже д-р Комаровський, тварини в природі харчуються переважно одноманітно, але на здоров'я не скаржаться
    всі тварини їдять те, що для них є нормальним виходячи з їх місця в природі
    тільки людина "всеядна" і тільки людині напевно огидні способи добування їжі для неї
    чому?
    треба брати до уваги сукупність факторів, а не один :)

• Подобається Подобається x 4
  9. Муму

Муму Well-Known Member

Просто у каждого свои ценности, кто-то может просто на завтрак сьесть собачатину, кому-то для этого нужны ектримальные условия, а кто-то лучше сам помрет... В той же самой России есть регионы в которых люди питаются в основном мяса - мох со скал грызть почемуто не хотят - странные какието:)

Я еще и пью немеряно пива, ночами не сплю, работаю по сем дней в неделю без выходных - короче не пример для подражания:scare:. Могу обойтись без всего, но если действительно большие нагрузки на организм и сплю по 4 часа в сутки, только мясо позволяет восстановить столь ценный белок.

А вы сахар едите? Могу рассказать о нем интересный факт.

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

мій організм колись не сприймав оливки...
    ну, ніяк!
    і пива не сприймав!..
    так би мовити, пиво і мій організм -- антагоністи...
    але одного разу...
    ну, я думаю: всі здогадалися, що одного разу я "розпробував" пиво, і з того часу організм пиво сприймає (те саме з оливками)..... )))

11. Муму

Муму Well-Known Member

Я рад что ты начал пить пиво, иначе бы мне пришлось его пить в гордом одиночестве...:moskali:

12. zirka

zirka Well-Known Member

Не бачите тут протиріччя? Вас дивує чому ми їмо м"ясо і думаємо про етичні аспекти. Якби ми всі зараз жили в кам"яному сторіччі, де всі особі чоловічої статі займалися полюванням, а не рідко і жінки, то питань етичності в нас не виникало б і досі. То чому Вас дивує, що м"ясо їдять, а вбивати не хочуть

13. Муму

Муму Well-Known Member

Разве я такое говорил?

14. zirka

zirka Well-Known Member

вибачте, прогледіла, вже виправилась

Додано через 5 хвилин
    В тому то и справа, що в природі є види всеядних тварин, не тільки людина
    Людині це огидно, бо вона не займається цим щодня, умови нашого сучасного життя не вимагають того від людини

15. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Ні. Просто кожен організм реагує на вегетаріанство по-своєму. Мій реагує так. І тільки тому в мене треба тапочками кидати?:sad::sad::sad::sad::sad:

Додано через 2 хвилини

16. mamatu

mamatu Well-Known Member

Так, заради шуби я однозначно проти вбивства тваринок.
    Зараз такий величезний вибір штучного хутра та теплих легких курток на мембрані, що потреба зігріватись хутром натуральним відпала.
    а красу можна й зі штучного хутру зробити.

17. Natalia

Natalia Well-Known Member

Перечитала гілку, - пригадалось, як колись гостювали у людей, що полюбляють м"ясо. На третій день я думала, що мене знудить від одного вигляду цих продуктів.
    Я за вегетаріанство на 100%!!!
    Повною вегетаріанкою бути б, мабуть, не змогла, але нео-, як тут вже писали, - цілком. Все-таки залишаються звички з дитинства до споживання м"яса - хоча їм його в невеликій кількості і рідко. Без чого не могла б прожити, так це без овочів, фруктів і великої кількості зелені.
    І мені теж дуже неприємним є усвідомлення шляху отримання м"яса - якби мені запропонували зарізати якусь тварину або дивитись на таку процедуру чи ніколи бідьше не їсти м"ясного - я б з легкістю вибрала другий варіант.

18. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Мені не огидно. Полював, ловив рибу, різав птиці горло, відрубував тваринам голову. Їв їх потім, ніякої огиди. В деяких людей огида від сексу, ну і що?

Якраз розподіл праці є важливим. Більшість людей не здатні створити електричну лампочку то чому вони якщо для них це не натурально ними користуються.

Більшість людей не знають як виростити фруктове дерево і також самі не збирають фруктів. Чому вони їдять фрукти? Це ненатурально.

Більшість людей не вміють будувати літаки ні їх пілотувати, чому вони на них літають? Це ненатурально.

Більшість людей не вміють будувати будинки, чому вони в них живуть? Це ненатурально.

Більшість людей не можуть створити компютер, чому вони ним користуються? Не можеш сам надрукувати мікросхему - не користуйся.

.......

• Подобається Подобається x 12
  19. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А навіщо?
    Навіщо вишукувати замінники споконвічному (не з 39 року)?

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Я теж м"ясоїдна. :) І вегетаріанство не для мене. :) Мені хоч шматочок м"яса, чи ковбаски, але таки мус на день з"їсти. Хоча люблю і овочі смачно приготовані, і салати. І споживаючи м"ясо, чи рибу ніколи й не задумувалася, що їх треба жаліти. :) А для чого ж їх тоді розводять? Так жаліти, то вони заполонять всю Землю. :) І курку можу легко зарубати, і крілика забити.:) В селі живучи, то всі можуть.
    Але тих, хто вирішив стати вегетаріанцем я ні не відговорюю, ні не осуджую. Хочеться вам так харчуватися - харчуйтеся! :) Але не осуджуйте тих, хто не вегетаріанець. :) Що кому смакує - той нехай і їсть.

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)