Мій чоловік колись їв м"ясо зі свіжими овочами. Його раціон харчування складався з м"яса на 85-90 процентів. Щоранку коли просинався казав що таке відчуття що вчора у вечері він був в зміненому стані свідомості, ніби випивший. Як зараз вияснилось це від переїдання м"яса. Людина яка довго неїсть м"яса, (рік і більше) якщо зїсть то з нею буде те саме, зранку в неї буде ніби синдром похмілля. Під час посту (якщо людина поститься насправді) очищаеться свідомість тим що людина відвідуе церкву слухае проповіді, роздумуе весь день над життям Христа тримае свій розум в чистоті святих думок, невживання їжі тваринного походження допомогае очистити свідомість. Характер їжі впливае на характер поведінки людини. Вегетаріанці дуже спокійні та доброзичливі люди. Я неїм їжі тваринного походження по релігійних мотивах. Невживаю алкоголю по тій самій причині. Я поділилась своїм власним досвідом. Нікого непереконую стати вегетаріанцем, хто захоче стати стане сам.
фанатизм до добра не доведе. хочете їжте траву, хочете мясо. всьому треба мати міру. і голову на плечах теж бажано мати. травна система людини якраз прекрасно пристосована до мяса. і це не залежить тільки від генетики, а максимум від регіону проживання. на піночі у людей виділяється більше потрбіного ферменту, на півдні навпаки. якби там не було, всі без проблем і з користю для організму споживають і перетравлюють мясо.
Проблеми від м"яса це: седцево судинна система хвора (високий тиск, інфаркти, інсульти.) відкладення мочової кислоти (падагра, захворюваня суглобів, страждае центральна нервова система), захворювання раком (бо тварини хворіють) у вегетаріанців менше на 70% ще багато можна говорити. Починаючи від зубів закінчуючи стравоходом людина відрізняеться від хижих які вживають м"ясо. Зуби людини не ріжуть а перетирають, стравохід в три рази довший ніж у хижих які їдять м"ясо. По собі можу сказати що вживання м"яса забирае багато енергії, коли я перестала вживати їжу тваринного походження енергії стало в рази більше. Більшість легкоатлетів олімпійських чемпіонів та чемпіонів світу вегетаріанці. Останні новини з бігу на найдовшу дистанцію чемпіон світу Українець з прізвищем Українець вегетаріанець. Чукчі живуть 35-50років. Нічого від себе, це просто факти.
to atma ви все зводите до крайнощів. то вам інфаркти, то чукчі. написав же фанатизм до добра не доводить. так само як люди жруть все що під руки попадає, так само ви пишете субєктивні нісенітниці. тепер розкажу з моєї дзвінниці- в мене без споживання мяса пропадають сили взагалі. у ваших словах відчуваються зачені фрази,якими ви захищаєте свій образ життя і чим більше ви кричите про нього, тим більше сумніваєтеся, боїтеся признатися. будье сильною людиною, не учіть жить, а тримайте свій курс далі і не навязуйте навколишнім отсєбятіну.
Тема називаеться "вегетаріанство за та проти" Слово вегетаріанець зявилось в обіході в часи Римської імперії, буквально означае "сильна здорова людина" lajlubeclobo, змініть будьлака тон бо тема буде називатись "перегризи горло". Ви хотіли сказати заучені фрази? Мої знання (все що я знаю) взято з навколишньго світу та трошки власного досвіду (так в кожної людини) Хвора сердцево судинна система у 90% населення України, (кому за 40) звідтам Інфаркт, інсульт, це основна причина смерті Українця. Оце крайнощі. Перехід на вегетаріанську їжу непростий. Даються в знаки токсини якими отравлений організм потрібно трошки часу щоб очиститись від трупного яду.
Є старий анекдот. Пияк у трамваї падав на жіночку, падав. Та не витримала і кричить: -Як не соромно! ви такий п'янючий! -Ну і що? У вас, панночко, писок рапавий! Я зранку протверезію, стану нормальним. А ваш писок не зміниться. Так і з токсинами... У християн токсини за час Посту внормовуються. А наслідки отруєння чужими віруваннями/запльотами - вічне пекло. ---------- Додано в 09:30 ---------- Попередній допис був написаний в 09:26 ---------- Хрюкає дідько з рогами, за спинами...
atma, закид про крайнощі дійсно обгрунтований. От ви нам наводите приклад свого чоловіка, який їсть 90% м"яса і йому від того зле. Ну, знаєте, це така сама крайність, як і взагалі м"яса на вживати. Якби я на 90% харчувався тільки м"ясом, то вже би певно сам хрюкав або мумукав. Так, я їм м"ясо часто, але я його ще чергую з рибою, а крім риби і м"яса є ще купа всяких продуктів. свиня взагалі м"яса не їсть. А жиє йно їден рік - від Паски до Паски ...
atma, вибачте, якщо образив тоном, хоча він був дуже доброзичливий. я не хамив вам і не писав нецензурних слів. так в кожної людини з власного досвіду щось вимальовується, так от чому ви рівняєте свій досвід зі своїми ПЕВНИМИ особливостями організму на вісх навколишніх людей. якщо людина їсть 90% мяса, то варто задуматися про її не тільки фізичне, а і психічне здоровя. перехід на вегетаріанство - це свідома відмова від збалансованого харчування і 100% порушення метаболізму, плюс хворобюи печінки і нирок.
На рахунок хвороби печінки. Була в мене сильна алергія весною днів 40-к не менше на пильцю з кипариса (це від печінки) перестала вживати м"ясо, почистилась печінка алергії нестало і сліду, навіть нежитю незалишилось. Я йому також казала що це занадто. Я невживаю в їжу продуктів тваринного походження, консервантів хімікатів (наскільки це можливо) і т.д. що в цьому поганого? Відчуваю себе прекрасно, нехворію, літню спеку переношу дуже легко (в нас до 50-ти часто) при цьому голова світла, чиста, енергії багато. Якщо я побачилаби від цього якусь шкоду для себе я жилаб інакше. Раніше за вегетаріанство я думала так само як всі невегетаріанці тому всіх чудово розумію.
на основі одних фактів я вам доведу, що п"яні за кермом краще їздять ніж тверезі... але всі ми знаємо що це не так тому що харчуються не збалансованою їжею, а найдешевшими і часто зіпсованими продуктами які продаються в супермаркеті/на базарі. Якби в переважної більшості українців був хочаб середній достаток і вони не думали чим то дітей накормити щоб з голодухи не померли, то б тоді був час та фінанси і на спортзали і на збалансовану їжу без консервантів і тп...
Це так, але седцево судинна система хвора від жирів тваринного походження. Камні в жовчному міхуру утворюються саме від жирної їжі тваринного походження. Ніяк невикинути з м"яса трупний яд який починае утворюватись через якийсь час після смерті тварини. Мочова кислота також присутня у великій кількості. Це факти які непризнати неможливо. Я перевіряю свій організм щороку, всі органи здорові, печінка, судинна система навіть почистились, відчуваю себе набагато краще ніж раніше (нема синрому хронічної втоми та алергії (раніше були) небачу нічого поганого в свому способі життя.
ололо "Чорний квадрат" Малевича тихо курить в стороні (від згущених фарб). Нє? Це якщо закинути камінь в чийсь город, то тихо промовчимо про утворення каменів від споживання рослинної їжі. Га?! В тому то й суть, що погане ви бачите в чужому способі життя у вигляді жирів тваринного походження з косою (не та що заплітається) за плечима ) Я їм м'ясо. І теж не маю синрому хронічної втоми і алергії. Знову спишемо все на генетику?! Йо. То напевно від чистої доброти вегетаріанці лякають заточеними однобокими фразами Плюс до всього, чомусь забули, для рівності, згадати про фітонциди, гербіциди, нітрати.... Та й горілчані вироби роблять з рослин (уже не згадую про героїни, маріхуани....). Куди там тому трупному яду з бідного крілика змагатись з пляшкою оковитої. Нє?
Зразу би сказали, що живете в іншому кліматичному поясі. Я сам літом не дуже хочу мяса, а від салатів не відказуюся. А зимою - обов'язково 40 грам сала щодня, і мясо (риба) 25% від вжитої їжі.
камні утворюються від ЖИРІВ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ!!! ну ви даєте! я б у вас купив тої травички трохи) насправді камені утворюються від незбалансованого харчування. розкажу приклад з життя - мій колєга купував додому питну воду тільки моршинську і пив більше 2-х місяців. так ц нього виявили камені саме через ВОДУ! "Сало в залежності від відгодівлі містить 88—94 відсотки чистого жиру, який за рівнем засвоюваності йде нарівні з молочним і риб'ячим жирами. Біологічна активність сала в п'ять разів вище, ніж яловичого жиру. За вмістом інших незамінних жирних кислот (близько 10 відсотків) свиняче сало переважає вершкове масло. Окрім того, сучасна наука стверджує, що якість свинячого сала поліпшується при топленні. А його споживання в поєднанні з овочевими салатами попередить розвиток атеросклерозу. М'ясо є джерелом незамінних амінокислот, заліза й вітамінів групи В (ніацин, холін, рибофлавін, вітамін B6, вітамін B12). Особливо важливим для людини є залізо. Його складно отримати в достатніх кількостях з рослинних продуктів. До того ж, із продуктів тваринного походження воно краще засвоюється. Іншими важливими хімічними складниками м'яса є цинк, селен, фосфор[1]. М'язова тканина бідна вуглеводнями і не має клітковини[2]. Вміст жиру в м'ясі може бути дуже різним у залежності від виду та природи тварини, а також від того, як цю тварину відгодовують, від частини тіла й методу приготування. Дичина зазвичай має менше жиру, ніж домашні тварини. Загальна тенденція попередніх десятиліть до вирощування жирніших тварин, у нас час поступається попитом на пісніше м'ясо."
п"ять років у мене вдома стояв новий бак з нержавійки для води, коли його вирішив замінити на бойлер, зняв той бак і жахнувся! а ви кажете про м"ясо...