вегетаріанство: за і проти

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Гелена, 1 сер 2008.

?

чи хотіли б ви бути вегетаріанцем?

1. так

26,3%
  2. ні

64,6%
  3. не знаю

9,1%
  1. - перечень фирм, никогда не пользовавшихся ни амброй, ни мускусом, ни бобровой струёй и т.д. при изготовлении (в т.ч. поиске формулы) хороших духов? Недлинный он, должно быть...

2. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ой, бреше Марусю, та система харчування по-групах;)
    Травичка це, звичайно, хорошо але з добрим куском м"яса. Як носій другої групи крові, авторитетно заявляю, що м"ясо і трава -ето наше всьо!

• Подобається Подобається x 1
  3. V.P.

V.P. vegan power

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Зліва - Джіліан МакКейт, 51 рік, вегетаріанка і пропагатор здорового способу життя. Справа - Ніджеліа Лоусон. Їй 51 рік, вона любить м’ясо і має на телебаченні кулінарну передачу.

Потрібно щось додавати?

:)

[​IMG][​IMG]

• Подобається Подобається x 5
  5. Mossska

Mossska Active Member

"Веганство - це просто зовсім інший рівень свідомості.
    Це коли усвідомлюєш, що задоволення, яке отримує від "їжі" незрівнянно з тими стражданнями, які зазнають тварини.

І поки людина бере участь у всьому цьому будь-які розмови про моральність чи духовності з його боку мало чого варті.

Багато великі філософи і вчені в результаті приходили до вегетаріанства, вважаючи це одним із найважливіших соціальних і моральних прблеми, що вимагають настільки ж серйозного розгляду, як і будь-яка інша.

В своїй книзі «Дом на краю» автор Генрі Бестон написав: «Мы нуждаемся в другом, более мудром, и, возможно, более мистическом понимании животных. Потерявший контакт с природой, выживающий с помощью хитроумных изобретений, «цивилизованный человек» оценивает других живых созданий сквозь призму собственного мировоззрения… и видит, таким образом, значительно искаженную картину.
    Мы относимся к ним свысока из-за их неполноценности, из-за их трагической судьбы родиться в более низшей жизненной форме по сравнению с нашей. И здесь мы допускаем ошибку, огромную ошибку. Потому что роль животных не должна оцениваться человеком. В мире более древнем и совершенном, чем наш – человеческий, их движения намного гармоничнее и полнее.
    Они одарены такой степенью утонченности чувств, которую мы потеряли или даже никогда и не имели. Они живут голосами, которые мы никогда не услышим. Они нам не братья. Они не подчиненные. Они – другие нации, пойманные вместе с нами в сеть времени и жизненных обстоятельств. Мы – братство пленников красоты и тягот Земли».
    Поки суспільство не підніметься на більш високий рівень морального розвитку, поки ми будемо ставитися до інших як до речей, ми будемо відчувати злість, агресію, насильство, вбивства, теракти і війни."

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:56 ----------

не важко про це самому здогадатись, якщо за ними поспостерігати...

---------- Додано в 00:02 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

Я багато разів чула: "- Вегетаріанці, ви вбиваєте рослини! Майте серце - жеріть камені! "

- Які рослини ми вбиваємо? Для того щоб з'їсти яблуко зовсім не потрібно зрубати яблуню, зерна пшениці збирають коли колосся вже сухі. Будь уважніший перед тим як щось ствердно заявляти!

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ----------

Останнє редагування: 21 гру 2011
    • Подобається Подобається x 2
  6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Поки людина має в своєму серці стільки злоби і зневаги до собі подібних, будь-які розмови про моральність чи духовності з його боку мало чого варті.

7. Kame

Kame New Member

Не можу сказати,шо я вегітаріанка,але все більше не можу їсти живу тварину! Можу лише курятину їсти і все! І це якщо я не думаю про те як її вбивали! Без м'яса людині погано,тому повністю не можна виключати його з раціону,але ж і тваринку шкода:cry:

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Мій запалений мозок, прочитавши це, намалював ось таку картину [​IMG]

9. Templar

Templar Дуже важлива персона

Як можна собі відмовити у відбивній? У товстому стейку? Котлеті в кінці кінців...
    Про зайця і кабана, я взагалі мовчу

10. Kame

Kame New Member

Дуже жорстока картина:cry:

11. VasMT

Але ж не я написав за поїдання ЖИВИХ курей :mocking:

12. sani

sani Well-Known Member

Після потопу Бог дозволив людині їсти м"ясо! тільки заборонив їсти кров
    варто задоволення отримувати від чогось інакшого :kiss3:, а не від їжі ;)

їжте дешеву ковбасу, там мнєса нема ;)

13. VasMT

Можна і дорожчу... Там теж нема :)))

14. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Від м'яса люди швидко старіють ... та й не етично це, тваринобойні для ковбас...

15. nurcan

nurcan Member

Справді. Вегетаріанство штука не дешева.

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:10 ----------

Величезне значення має також і генетика. Тому можна знайти і порівняння зовсім протилежні.

---------- Додано в 17:22 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

А я взагалі вважаю, що ефективнішим від вегетаріанства є харчування по групах крові, коли червоне м"ясо засвоюється найкраще людьми з 1 групою крові, 2-га група - сміло може бути вегетаріанцем з вживанням білого м"яса (риби, птиці), 3-тя - молочна, 4-та - засвоює любі продукти.

16. atma

atma Active Member

Енштейн був вегетаріанцем, а Леонардо да Вінчі писав що нехоче бути могилою для вбитих тварин.
    Нехай собі кожен вирішить ким йому бути. Говорити що вегетаріанство це дурість, являеться самою великою дурістью.
    І ще, я як вегетаріанка можу сказати що мінуса від того незнайшла жодного а плюсів багато. Кожна людина тягнеться до кращого, нема такої людини яка хотілаби собі поганого.

17. Un.Known

А яка різниця між могилою для вбитих тварин і могилою для мертвих рослин?

18. atma

atma Active Member

Така сама різниця як між капустою та поросятком?

19. Un.Known

А в чому полягає для Вас різниця між капустою та поросятком?

20. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

який в тому сенс?
    що риба чи курка перед смертю менше страждає, ніж крілик?

а де твій аватар? :)