Вчимо німецьку з @Latana Royal ?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем medwedo berlogsoni, 31 жов 2017.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

2. medwedo berlogsoni

Я так і знав, я так і знав!
    І що, Ви вивчили польську, спочатку вивчивши граматику польської мови?
    Тільки не кажіть, що польська мова і так зрозуміла. Я, наприклад, польської на слух не розумєм. Хоча можу повільно читати без словника.

• Смішно Смішно x 1
  3. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

Моя бабуся, царство їй небесне, завжди згадувала, що дуууже у школі любила німецьку. Так гарно вона їй давалася. Так багато писала німецькою.
    Потім з'ясувалося, що бабуся українські слова переписувала німецькими літерами... Але вона все життя щиро вірила, що добре вчила німецьку.

• Смішно Смішно x 2
  4. iso

iso Well-Known Member

Я і тепер не знаю граматики. а тим самим і нормально - мови. Колись у Львові в книгарні на польській було багато цікавої перекладної літератури. Почав читати. Потім зявилося польське телебачення. Далі співпраця з поляками. Поїздки в Польщу. І пішло-поїхало. Але то роки тривало, поки зміг нормально спілкуватися. А якщо б поставив таку ціль перед собою - за рік би знав мову.

5. Latana Royal

Ну, і я сприймаю на слух польську, не все, більшість. Хоча ще до літа цього року навіть не чула її ніде.
    Після місяця самостійного вивчання із Розеттою стоун дивилися фільм у Варшавському планетарії без перекладу і розуміли про що йдеться. На ресепшні, худо бідно, сама змогла домовитись про все, що було потрібно.
    А донька ще й диплом з грошовою премією привезла із конкурсу рецитаторського. Їхала на рівні дітей, які два роки з вчителями вивчають мову і готувалися кілька місяців до конкурсу :)

Останнє редагування: 31 жов 2017
    • Подобається Подобається x 1
  6. iso

iso Well-Known Member

Все справедливо. Якщо є практична потреба, з’являється і бажання. А без розуміння- для чого все те – так ми і знали мову після школи та інституту.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Latana Royal

Саме тому, мову треба починати вчити з практики, тобто з розмови, а не з граматики.

8. Latana Royal

Зателефонувала додому, проанонсувала донці запропонований @medwedo berlogsoni експеримент. Мала зраділа і відразу ж почала будувати плани на майбутнє: "Якщо я німецьку наздожену, то хотіла б розпочати вивчати і англійську".
    Ну, а я хіба проти? :)

9. iso

iso Well-Known Member

Правильно сказав @medwedo berlogsoni
    І хоча він втомився повторяти, що
    все одно з ним не погоджуся. Мова це система. І основа цієї системи - граматика.

10. Latana Royal

Тобто, діти німців/англійців/французів/поляків/греків не володіють німецькою/англійською/французською/польською/грецькою мовою до семи років, аж доки граматику не почнуть вивчати?

11. Latana Royal

@iso, а Ви щось чули про методику раннього розвитку Глена Домана, в яку входить навчання читати дитину до 1 року життя? То дізнайтеся - будете здивований. Там ні граматики, ні знання алфавіту, або назви літер, ні складання по слогах і близько не фігурує.
    Про системність правильно вгадали. А решта - пережиток совкових хибних уявлень про вивченя мов.

12. iso

iso Well-Known Member

По-перше\ А нащо дитині в 1 рочок читати?
    І друге. Як я читав - методика існує кілька десятків років. Чи є статистика віддаленої результативності? Чи застосовують її десь офіційно для навчання пересічних дітей?
    Чому "вгадав"? Я ж не в "поле чудес" граю, нє?;)
    А щодо совкових хибних уявлень - ви неправі. Методики навчання мов совок перебрав в "попєрєдніків", російської і української професури довоєнної.
    Аргумент не коректний:)

13. Latana Royal

А нащо в 7?
    А цигани взагалі вважають, що воно ніколи не портібно.

Про яку віддалену результативність йдеться, якщо діти у 2,5 роки бігло книжечки читають? Причому, працює метод як на рідній, так і на любій іноземній мові.

14. Latana Royal

Чому?

15. manur

manur Well-Known Member

Але, кожен /на випускник /ця гімназії чи пансіону якогось чи ще щось таке дореволюційної - вільно спілкувався /лася кількома мовами.

А випускники совйєцьких шкіл могли в своїй більшості вміти сказати фразу "ай ем он д"юті тудей", "зе сан із шайнінг ін зе скай" і ще пару подібних. І навряд, чи хтось з них зрозумів би цю фразу, якби вона була сказана носієм мови.

Он, Хуліган наводив приклад - коли в його селі з бажаючими займалася носій англійської - волонтерка з США, то місцева вчителька англійської чомусь боялася приходити на ці заняття)))))))))))))

16. iso

iso Well-Known Member

Відсутність мотивації до вивчення мови. В переважної більшості.

17. manur

manur Well-Known Member

Погоджуюся, але лиш частково.

18. medwedo berlogsoni

Покійна дружина покійного брата моєї покійної бабусі до смерті не читала бо не вміла читати

. Але мовою володіла так, що до неї з Києва студентки з магнітофонами приїжджали, коли писали дипломні роботи по українській мові.
    Дуже гарно вона вміла розповідати і дуже багато чого знала із україського фольклору.
    На тему "спочатку - граматика" мені вже трохи набридло сперечатися.
    Якби до Вас приставили гувернанток-француженок, то і Ви б гарно розмовляли.
    Але A.J.Hoge, Steve Kaufmann, Stephen Krashen, наші сучасники із Америки і Канади засвідчують, що випускники шкіл іноземної мови не знають.
    У всякому випадку, ЕйДжей не знав іспанської, яку вчив у школі, а обидва Степани - французької.
    Під знанням я розумію не таке знання, як у мене, коли я можу читати художню літературу без словника, а саме спілкування без граматичних помилок, доведене до автоматизму на будь-яку побутову тему.

Почитайте про вивчення іноземних мов у Замяткіна. Там все чітко описано. У всякому випадку, я пройшов через все те, що і він, за винятком того, що не додумався до того, як-таки вивчити мову. А он смог (с)

19. medwedo berlogsoni

Ви вважаєте, що Богдану Хмельницькому викладали граматику турецької та татарської мов на галерах? Чи серед рабів самого адмірала?
    Попав у полон у 25 років.

Він вивчив мову, тому що чув її постійно. Тоді це можна було робити лише в турецькому рабстві, зараз - за допомогою мп3-плейера.
    Я впевнений, що Богдан нічого не знав ні про ізафет першого виду, ні про ізафет другого виду.
    виявляється, є ще і третій. Дякую Вам, що підказали.

20. medwedo berlogsoni

А моя покійна бабуся на моє запитання, чи знає вона польську (у неї було дівоче прізвище польське) відповіла ствердно: "Канєшно знаю. Вони коли балакают, то пшекают. Я тільки не розумію, шо вони кажут"

• Смішно Смішно x 2
а де твій аватар? :)