Ваші власні фото (2)

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Milena, 21 кві 2011.

1. William Bones

William Bones Любитель рому

Трохи марінистики :) практическая гавань 1000 WEB.jpg против ветра 1000 WEB.jpg

• Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Цікаво, бо при максимально відкритій діафрагмі дуже важко впіймати точно фокус, а якщо ще щось об'ємне, та й в русі, то фокус буде не всюди чіткий. Тому я часто прикриваю дірку, збільшуючи глибину різкості.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

[​IMG][​IMG]

• Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 2
  4. William Bones

А я навпаки - відкриваю діафрагму якомога більше, тому, що саме мала глибина різкості акцентує увагу на об’єкті зйомки й робить тло розмитим. Різкість по всьому полі знімка доречна, коли в кадрі пейзаж, або кадр репортажний, або технічний (ДТП тощо). Розмиття фону - художній прийом, який дозволяє акцентувати увагу на головному і прибрати непотрібне. До того ж закрита діафрагма робить кадр "замиленим", нечітким. Приклад - кадр з Вашим дроздом. Начебто в фокусі, але чіткого зображення нема. Ще закрита діафрагма подовжує витримку та збільшує ISO, що теж не на користь. А глибини різкості вистачає, зазвичай, аби показати в кадрі головне. Як тут, наприклад: ворона - головний герой, а голуби - фон, на якому мій герой виглядає привабливіше :). Діафрагма тут f/5.6, тому, що при ФВ 250 мм у цьому об’єктиві більше не відкривається.
    Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II - один з найкращих об’єктивів для починаючих через свою універсальність та відносно невелику ціну, але художніми якостями від поступається об’єктивам с більшою світлосилою, CANON EF 100 mm f/2.8 Macro USM , зокрема.
    ворона и голуби 1000 WEB.jpg

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  5. William Bones

Виходив з дому у справах - прихопив камеру. Зробив кілька знімків задля порівняння. Налаштування камери: режим А - пріорітет діафрагми ISO-AUTO, діафрагма виставлена f/2.8 , витримку камера встановила 1/400 с, ISO-100
    пчелка на календуле 2,8 FULL.jpg

Тепер діафрагма виставлена f/9,0 , витримку камера встановила 1/160 с, ISO-400
    пчелка на календуле 9,0 FULL.jpg
    Як то кажуть - відчуйте різницю ;)

• Зе бест! Зе бест! x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Зе бест! Зе бест! x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви пишите все добре, пане
    William Bones

От давайте проаналізуємо вашу ворону. Чіткість суперова, ви відкрили діафрагму на максимум. Відстань між вашим фотоапаратом і хвостом птаха та відстань між вашим фотоапаратом і дзьобом є, грубо кажучи, одинакова, інакше кажучи, птах перед фотоапаратом знаходиться в одній площині, яка є перпендикулярна до лінії, на якій є фотоапарат і птах. І це вас врятувало. Якщо взяти мого дрозда, що у траві, фокус впав десь на його око, а хвіст вже поїхав поза фокус. Я не бачу в цьому краси, що хвіст розмитий. Розмитість тут недоречна.

Якщо розглянути вашу квітку, що ми бачимо? Боке гарно розмито - нема питань, але зверніть увагу на пелюстки (відкрита діафрагма) ті, що на передньому плані - вони розмиті теж, а це не прикрашає фото вцілому.

Тобто мій суб'єктивний висновок: З відкритою діафрагмою боке гарне, але чіткість об'єкту нерівномірна. На прикритій діафрагмі боке значно гірше, але чіткість квітки значно краща.

Що з того краще - як для кого.

Я, наприклад, люблю фоткати водоспад з короткою витримкою, а профі доводять, що краще, коли витримка довга і вода розмазана, що як на мене, виглядає неприродньо - мультяжно.

• Інформативно Інформативно x 1
  8. Evg

Evg Санкт-Петербург

Тут...:)))

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  9. William Bones

Саме так, пане Мих, кому що до смаку )) Неможна, щоб усім подобалася гречка, хтось полюбляє й горох (я, наприклад). Інколи глибини різкості не вистачає, тому вважається важливим, щоби в зону різкого зображення потрапила голова об’єкта, або, хоча б, очі. Гарне боке вкупі з малюнком та пристойною глибиною різкості коштує стільки, що зараз навіть не хочеться про це думати...:facepalm:Воно й донині коштувало недешево, а тепер...
    Можна й так, і так - залежить від освітлення та сюжету. Я колись прогавив купити нейтральний сірий фільтр разом з поляриком (вони вкупі сильно подо-о-о-о-овжуют витримку) - тепер навіть ціну дивитися не хочу.
    Авжеж - хоробрі снігурі у Львові, коли зла синиця десь в Одесі ;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  10. Evg

Evg Санкт-Петербург

Та... если бы еще у Львовi... :mocking: гораздо северней...

• Зе бест! Зе бест! x 4
  11. William Bones

Ага, так это снегири из Северной Пальмиры ? Не доглядел я на Вашем профиле )) У нас, на Юге, я их не встречал ни разу. А вот дроздов-рябинников у нас тут навалом. Шиповник трескают - только держись ! ))

• Подобається Подобається x 1
  12. Evg

Evg Санкт-Петербург

Да уж... плодовитые они ... тока кормить успевают родители :mocking:

• Зе бест! Зе бест! x 5
  13. Dobrodiy

Dobrodiy Well-Known Member

• Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Коли фотографи хочуть себе ідентифікувати ближче до професійного рівня, починають називати діафрагму діркою.

Це якшо гламурні профі, вони таке люблять. Вода стає як туман.

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви б і крім втіхи мали користь з таким хистом, було б бажання.

16. manur

manur Well-Known Member

Вчора на лісапеді зганяв до лісу глянути на черешні. В моєму віці і з моєю вагою вже троха проблематично лазити на лісові черешні:))) Але, таки на невеличку виліз, і сам трохи поїв і мамі трішки привіз:dance3: DSCN1097.JPG DSCN1098.JPG DSCN1099.JPG DSCN1100.JPG

• Подобається Подобається x 4
  17. William Bones

Від втіхи до відчутної користі - такий діапазон маю. Користь, хоч і не грошову, але матеріальну маю стратегічну. Я вже не джевжик-стрибунець, а статечний дядечко за п’ятдесят, тому здоров’я вже трохи теє, чи не теє... Серце турбує, депресія інколи буває, тиск стрибає тощо. Але, коли беру камеру до рук - забуваю геть про все. Всі болячки наче знахарка відшептує. Поліпшується самопочуття, піднімається настрій, десь з’являються сили. Тож маю відчутну економію на ліках )) так що із зиском порядок ;) До того ж маю двох онуків - 10-и та 2-х років, тож є кого знімати, окрім метеликів та горобців.;)

Чоловіче, от ти зі своєю камерою зараз налякав чималеньку муху, так ? І що я ниньки їстиму ? :dntknw:
    ящерица на солнышке 03 RES.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 3
  18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

На 500px мабуть багато підписників назбираєте.

19. William Bones

Ні, на 500px я не зареєстрований. До того ж на таких ресурсах потрібно або постійно "лайкати" дуже багато чужих фото, щоб у відповідь на твої дивилося якомога більше людей, або мати рівень незрівнянно вищий за мій рівень любителя-початківця. Маю аккаунт на Фото.сайт - художественное фото, фотоискусство, фото онлайн, новые фото, красивые фотографии, фотосайт - Photosight.ru, але там те саме - треба постійно бути "в темі", "носити мед", читати й писати коментарі, від яких інколи нудить, або мати клас, у кілька разів вищий за мій. Колись мав власну тему на Demiurge Ash - freelance web-designer , але пішов звідти навесні 2014-го через те, що тамтешні люди виявилися нездатними розуміти деякі прості речі. Відтепер інколи викладаю свої фото на форумах, де спілкуюсь, або просто читаю щось мені потрібне для розуміння того, що діється навколо.
    пчела на гайлардии 05 1000.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 3
  20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Cкромність звичайно завжди прикрашає людину. Думаю на таких великих міжнародних ресурсах хороше ніколи не губиться і не пропадає.

а де твій аватар? :)