Ваші власні фото (2)

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Milena, 21 кві 2011.

1. William Bones

William Bones Любитель рому

Мисливець у хащах :mocking:
    кот в траве у дома FULL.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 5
    • Подобається Подобається x 2
  2. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  3. William Bones

Це я знімав 2-го травня, коли ходив у центр міста зустрітися із одним знайомим по грузиньському форуму. Він сам спецпризначенець з Черкас, двічі був в АТО, а на 2 травня їх перекинули до Одеси пильнувати, аби не було ніяких провокацій. День був сонячний і я після зустрічи пройшовся містом до Потьомкінських сходів, а по дорозі сфотографував цьго горобця, який талапався у чаші фонтану, що біля пам’ятника Пушкіну. Я люблю горобців, а їх стає дедалі менше в місті. Сміттєві контейнери, "альтфатери" з кришками, позбавляють їх можливості харчуватися і вони вже майже ніде не літають, як раніше, великими галасливими зграйками. Я їх підгодовую потроху коло себе, особливо взимку, а вони "працюють" для мене фотомоделями :)

Забирайся геть ! Сала на всіх не вистачить !
    воробьи и сало 03 800 V WEB.jpg

• Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  4. William Bones

Повітряний бій. Знову ж таки - за сало ;)
    полёты возле сала 03 резкость 2.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 5
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

У вас птахи дійсно українські і фотки суперові.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. William Bones

Маю з цьго хобі чималу втіху у наші, не дуже веселі, часи. До того ж люблю вчитися і не соромлюсь питати в людей, коли чогось не розумію. Люблю дивитись, як роблять інші, потім, якщо сподобалось, намагаюсь досягти схожого результата, а тоді вже використовую накопичений досвід і роблю щось своє.
    Птахи украінські, бо знімав же ж в Україні ;)

Де ті снігурі ? Я їх подзьобаю ! :mocking:
    лазоревка 8 1000 WEB DR.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 5
    • Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

бо борються за сало.:)))

• Смішно Смішно x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

тоді розкажіть нам які параметри виставляєте, коли фоткаєте птахів. Я от зараз тренуюся фоткати зоряне небо. Дійшов до висновку, що треба їхати подальше від міста.

9. William Bones

Нічого cкладного: режим А - пріорітет діафрагми, діафрагма максимально відкрита (це в мене майже завжди), і, якщо планую знімати в русі, коли потрібна мінімальна витримка 1/2000 с. , або й менше - виставляю відповідно ISO. Експозамір - центрально-зважений (майже завжди). Завжди стараюся уникати жорсткого світла від сонця (має бут тінь, або хмарна погода). Намагаюся роздивлятися кадр цілком, щоби в нього не потрапляти непотрібні речі, які заважають сприйняттю. Всі мої фото мають EXIF, тобто, якщо підвести курсор і правою кнопкою вибрати "Свойства изображения" - можна побачити всі параметри фото. Правда, браузери на "хромі" цієї функції, нажаль, поки не мають. Можна подивитись в ACDSee, наприклад. Щодо фотографування неба - так, краще подалі від міського освітлення. Ну й штатив не завадив би.

• Інформативно Інформативно x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

штатив маю і візьму. лиш би погода була безхмарна. у вас який фотоапарат?

11. William Bones

Canon 600D з різними об"єктивами. При фотографуванні зоряного неба можна використовувати режим М , пдбираючи вручну потрібну експозицію. І непогано б використовувати відтермінований пуск, хочаб кілька секунд, щоби камера на штативі перестала коливатися. Пробуйте різні варіанти - якийсь дасть результат.

12. terRen

terRen Дуже важлива персона

Яка Пуся!:good: Милуюся...:girl_angel:
    Дуже красиві фотознімки!

13. William Bones

@terRen, дякую. Радий, що сподобалося. Є ще один варіант зі сітлом - контровий. Це коли об’єкт знаходиться між камерою та сонцем. Ефекти бувають казково красивими. Ось, наприклад, звичайна горобчиха у звичайному парку. А виглядає, наче в якомусь лісі казковому.
    воробей в дебрях 01 1000 WEB dr.jpg

Останнє редагування: 9 чер 2016
    • Зе бест! Зе бест! x 8
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Прочитав наступне:

Для фотографії зоряного неба, потрібно користуватися правилом "600".

Найперше, що потрібно, це вирахувати витримку за формулою:

600/L=t

L - фокусна відстань
    t - час в сек.

600/24=25 сек.
    600/200= 3 сек.

ISO тре пробувати з 1250.

От і все.

• Інформативно Інформативно x 2
  15. Kergudu

Kergudu Well-Known Member

• Смішно Смішно x 3
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

де ви таку кралю знайшли?

• Смішно Смішно x 1
  17. Kergudu

Kergudu Well-Known Member

старалась)) 1805.jpg )))

• Зе бест! Зе бест! x 3
  18. William Bones

Синички не такі полохливі, як горобці, а інколи й просто нахабні. Одного разу влітку, коли двері відчинені, одна (чи один) вперлася до кухні, де ми з дружиною обідали, сіла на стіл та поскакала до моєї тарілки. Довелось братися за рушник, щоб виперти нахабу на вулицю. Вони порпаються по сміттєвим відрам, тож на столі їм нема що робити. Наше відро вивертали регулярно, доки не купив нове, з кришкою. Бейсболку мою осінню ледь на шматки не роздерли - щось їм там сподобалось, нитки повитягували й підкладку розірвали. Вранці поснідати спокійно не дають: пінькають, цвікають, тріпочуть крильцямі перед вікном, доки не вийду й не дам насіння. А за горіхи кілька разів намагалися мене побити...

Треба напасти раптово, зненацька !
    соблазн 04 WEB.jpg

Голосно й грізно цвінькнути та відерти горіх !
    соблазн 05 WEB.jpg

Міцно тримає... Хай йому грець - можна й так поїсти...
    соблазн 07 WEB.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 6
    • Подобається Подобається x 3
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А тепер розкажіть, як ви одною рукою кормили синицю, а іншою тримали апарат, виставляючи витримку, діафраму та ISO.

20. William Bones

Це нескладно: об’єктив встановив Canon EF 50mm f/1.8 II, мінімальна дистанція для нього - 45 см, руки в мене довгі, тому все влізло в кадр. Діафрагму встановив 1.8, ISO - AUTO, горіх розколов завчасно. В праву руку узяв камеру, в ліву - горіх, вийшов на балкон, десь через півхвилини прилетів цей "орел", накинувся на горіх, намагаючись його відібрати в мене, але не зміг, тому довелося дзьобати, сидячі на горіхові, або просто на руці. Я це дрібне птаство годую з рук насінням, горіхами та сиром давно, років зо три. Тому вони не дуже лякаються. Влітку, коли їжі вдосталь, вони мене не дуже турбують, а от взимку потребують більше уваги. Я їм на базарі купую дешеве соняшникове насіння і підгодовую у скрутні часи. За це маю втіхою їхню увагу до себе, та їхні пісеньки.
    соблазн 09a WEB.jpg

• Зе бест! Зе бест! x 7
    • ... ... x 2
а де твій аватар? :)