Тоді, коли росіяни перестануть мислити категоріями битв і завойовувань, а будуть думати категоріями добросусідства, вільної торгівлі, демократії...І не раніше... Якщо ви не здатні розглядати мою думку в розвитку, в перспективі, а думаєте примітивними конструкціями, то хто Вам лікар? ---------- Додано в 18:50 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ---------- Абсолютно підтримую, але до втілення цієї програми пройде чимало часу, якщо, звичайно, якісь гарячі голови (з козацкими чубами) не спровокують криваві заворушення...Тоді ця проблема може вирішитись і скоріше, але великою кров'ю...А воно нам треба? Абсолютно ні...Це программа максимум і від неї ніколи не відмовляться...Але поки на часі программа мінімум - повернення всіх виселенних і їхніх нащадків в Крим, і їхнє облаштування...
Абсолютно з Вами згоден, шановний пане Яремо. Тому що без того, що Ви перелічили, - взагалі не може йти мова про "порозуміння" будь-яких Народів. Але ж всі мої Друзі і просто знайомі дотримуються як раз таких думок. Воювати нікого не хочуть і не хочуть, щоб воювали їх (нас), - а хочуть просто сумлінно працювати. Можу розказати те, що маю спостерігати кожен день. Адже зовсім не секрет, що багато Українців змушені приїжджати заробляти гроші до Москви, - аби нагодувати свої сім'ї. А що зробиш - таке життя. Їх тут пресують міліція та міграційна служба - це так. Але ж це - влада. Мені хочеться підкреслити інший момент - спостерігав величезну кількість разів, коли звичайні мешканці, москалі (чи москвічі?) відверто співчували цим Українцям, висловлювали свою симпатію. Отже ж, мені чомусь і здається, що аж ніяких перешкод для нашої Дружби, окрім влади (нашої і Вашої) - немає.
Та наша влада тут ні до чого...Якщо вона хоче поводитись з достоїнством, то її звинувачує Кремль в русофобії...Якщо ж вона відверто підлещується, то її зневажають і поводяться, як з холопами...
Я-то, как раз, и стараюсь прорисовать перпективы ваших мыслей. ... В отличие от Вас... Независимость татарам Крыма! Независимость русинам!! Независимость каждому хутору!!! - Прекрасная идея! Вот только, долго ли та независимость продлится?...
А ось тут - дудки! Ніякої незалежності москалюгам в Україні...У них є своя держава... А Ви не намагайтесь за мене щось там "прорісовивать"...Я Вас не уповноважував щось домислювати за мене...З цим я якось сам впораюсь помаленьку...Краще уважно читайте...Можна по складах...Може тоді і не доведеться нічого "прорісовивать"... Достатньо довго, якщо сусідні держави будуть зацікавлені в її збереженні і будуть її підтримувати дипломатично і розвитком співпраці в сфері економіки і безпеки...Дуже сумніваюсь, що хтось в таких умовах зможе позбавити татар (а саме їх Ви, напевно, мали на увазі) незалежності...Окрім того, щось я не зустрічав таких фактів, щоб народ добровільно позбавлявся своєї незалежності...
Да что там стараться? Ваша позиция предельно ясна: Сделать всё для предоставления независимости крымским татарам (русинов Вы почему-то деликатно политкорректно обходите стороной) и при этом сохранить целостность Украины... Прямо клон дитя йули и пасечника какое-то... Понятно, что я говорю о духовном отцовстве...
Автономия татар, думаю будет создаваться лишь в случае, когда нависнет реальная угроза потерять Крым. А для нынешней власти крымский вопрос предельно ясный, пока. Вот замшелый "патриот - революционер" российского Крыма из Москвы в майке - Массачутес. Как неадекватного клоуна ( Я - царь Крыма ! ) возвращали туда, от куда он заявился. Действо в картинках. http://politics.comments.ua/2011/07/13/271002/kak-meshkova-vigonyali-ukraini.html Отдыхал бы себе дядя на пляже, винцо бы потягивал или ещё чего.... Но нет, языком почесать захотелось.
Автономія (територіальна) татар на сьогодні не є можливою через їх меншість...Треба дивитись в майбутнє...Якщо чисельність татар перевищить чисельність інших мешканців Криму, лише тоді постане питання про автономію чи незалежність...На сьогодні це не реально... Сьогодні можна лише ставити питання про національно-культурну автономію татар, щоб відродити їхню мову, традиції і культуру...А головне, завершити повернення і облаштування депортованих і їхніх нащадків на батьківську землю.
Думаю, что у восточных и азиатских народов с этим всё в порядке в отличие от нас - славянских суржиков. Так шо, лишних автономий нам пока не надо. Да и АРК не мешало бы убрать.
Саме існування АРК суперечить діючій конституції, тай всі не обхідні можливості можна забеспечити і в області ---------- Додано в 11:53 ---------- Попередній допис був написаний в 11:50 ---------- бо українська влада заперечує існуванн окремої нації русинів і вважає їх українцями то які питаня ?
Прям нация? Может мелкое этнообразование ? В одесской области много компактно проживающих болгар, гагаузов, молдован. Так что, всем автономию давать?
Так Вы все решения украинской власти поддерживаете или только выборочно... По ситуации... Ну российские власти, положим, официально признают существование отдельной нации украинцев. И мы с вами даже знаем почему... Да и было бы непроходимой тупостью не признавать, что уже создано и существует. Чем-чем, а тупостью власти РФ не отличаются. В отличие от украинских властей. Любого окраса... Ну и уже традиционно на этой ветке:
Это особенности национального характера последних или высказывание автора - результат свободы слова в Украине ? ---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ---------- Очень философский подход.
Это, уважаемый - констатация факта. Или Вы хотите поспорить?... А причины сего явления - не моя компетенция...
АРК прибирати треба...Без питань...А з татарською культурною автономією гарячкувати не потрібно... Культурну? Чому б і ні? Те ж стосується і русинів...Територіальну автономію вони, поки що, отримати не в змозі, бо їх не вистачить на те, щоб зібрати більшість голосів в Закарпатті...От якби б зібрали, то тоді і розмова пішла б інша...Те ж саме і з татарами...Хоч як пан з Харкова не намагається мені нав'язати сепаратистські бажання, але я розумію, що поки таке неможливе в принципі... І головна загроза сепаратизма виходить не від кримсько-татарського народу, а від російських націоналістів Криму...Хоч от якраз вони не мають ніякого права на самовизначення, бо мають вже величезну державу - Російську Федерацію...
Так вони й не збираються засновувати окрему державу. Вони просто хитро хочуть приєднати Крим до Росії. За типом як Судетська область в 1938 році.