Ваші думки про Крим

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем КРЫМЧАНИН, 2 січ 2007.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: ВАШИ МЫСЛИ О КРЫМЕ

А-аа. Ну то добре. Добре хоча б нє "малдаван" з Пріднєстров`я.:D

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Нос не распух ? Я ведь так, любя. :D :D

3. Ivan

Ivan Well-Known Member

Ближче до Криму. То заміни, як ти любиш, слово "польський" на "український" і спробуй сам коротко дати відповіді на поставлені тобою ж питання-аналогії стосовно нинішніх кримських реалій. Цього разу це буде тобі такий от тест на адекватність... :D :D :D

4. zet

zet Дуже важлива персона

Смотрела передачу о ситуации в Крыму. Ничего хорошего, но хуже всего бездействие власти при вмешательстве всевозможных казачеств с российской стороны (причем похоже на полное самоуправство уже российских ура-патриотов без участия официального правительства России) и какого-то новоиспеченного Крымского казачества (сроду их там не было исторически, похоже, просто экстремистская организация, прикрывающаяся фиговым листом казачества). Прична же в стоимости Крымской земли. Необходимо законодательное и контролирующее их выполнение вмешательство Киева, лишение Крымской власти местечковой вседозволенности и бесконтрольности.

5. Ivan

Ivan Well-Known Member

Розумна дєвушка :D . Повторюєш деякі мої думки, чому я радий.
    Лиш одну штучку можна додати? Ліквідувати оту їхню потішну територіальну автономію. Сміх курям... :)

6. zet

zet Дуже важлива персона

Нет, автономию не отдадут. Много заинтересованных, даже те же татары...

7. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Единственный выход из Ваших постов - "Остров Крым"

8. Ivan

Ivan Well-Known Member

а ще краще - з головю під ковдру. Суперзахист від всіх халеп!!! :D :D :D

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Вчора поспілкувався за святковим столом із кримачнином (трохи за 40 років). Бізнесмен (комп’ютери, мережеве обладнання), більше 10 років живе в Києві. А в Криму, на території батькового гаражу і міні-садочку почав будувати міні-готель (зв’язки, друзів у Криму має достатньо). Сам хлопець з родини науковців, за поглядями – зовсім не помаранчевий, його струшує при словах “НАТО, Севастополь”.

Зайшла мова про кримських татар (вони будують «коробку», оздоблювати будуть западенці).
    Каже, татари – дуже порядні, роботящі та безконфліктні люди. Працюють за сприятливими розцінками й зовсім НЕ КРАДУТЬ (“в отличие от местной пьяни” – дослівно !). Хіба що постійно пропонують деякі технологічні “надлишки”, мотивуючи це сейсмостійкістю. Але м’яко, не нахабно.

Крім того, татари забезпечили буквально всі “глухі” містечка продуктами – щоранку привозять машинами і якщо нема крамниці – торгують “з колес”, в тому числі – під замовлення.
    Багато чого цікавого розповів – і це при тому, що хлопцю в кримській школі вдовбували “татари-зразники, подарували Гітлеру білого коня”.
    Я й сам пам”ятаю, як мені ще в 60-тих роках показували “покинуті тітірські сади”, вже певною мірою здичавілі. Чомусь у “переселенців” руки не дійшли до тих садів…
    А історію та географію Криму той хлопець знає перфектно: коли в Криму якась наукова конференція, його просять прилетіти, влаштувати гостям шикарні екскурсії по таких місцях, яких не знають екскурсоводи. Іноді сам сідає за кермо позичного УАЗу – “буханця”, вільно чеше англійською, дружить із дайвингістами, виноробами, рестораторами. Ясна річ, і бізнесові питання полагоджує паралельно.
    Років 5 тому він знайомив мене зі своїми кримськими друзями – нормальні люди – лікар, директор бази відпочинку, тренер, комерсант та інші. І в жодного я не помітив натяку на якийсь антагонізм до кримських татар.

І ще важливий висновок – хто хоче – той “знайде себе” і в глухихи кримських містечках.

• Подобається Подобається x 5
  10. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

А-Б-А-Л-Д-Е-Т-Ь!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:confused: :confused: :confused:
    За ДВАДЦАТЬ лет!!!!!!!Чокнутся можно!!!!!!!!
    (Борисе?Вы хоть представляете...что будет с фрутовым садом..если за ним не ухаживать лет пять?А?:D )
    П.С.Насчет Бизнесмена...а чо ?Нормально все!Должны же и там порядочные люди жить...не только во Львове...или в Запорожье...:D

11. Corbie

Corbie Аморальний соціопат

[SIZE=-1]"Весь этот Магометов рай уничтожен дочиста. Взамен пышных городов из Тысячи и Одной ночи русские построили несколько убогих уездных городов и назвали их псевдоклассическими именами - Севастополем, Симферополем, Евпаторией".

М. Волошин
    [/SIZE]

• Подобається Подобається x 1
  12. Corbie

Corbie Аморальний соціопат

ще трохи поезїї
    М. Волошин (майже всього себе віддав Криму)

"
    Здесь, в этих складках моря и земли,
    Людских культур не просыхала плесень —
    Простор столетий был для жизни тесен,
    Покамест мы — Россия — не пришли.
    За полтораста лет — с Екатерины —
    Мы вытоптали мусульманский рай,
    Свели леса, размыкали руины,
    Расхитили и разорили край.
    Осиротелые зияют сакли;
    По скатам выкорчеваны сады.
    Народ ушел. Источники иссякли.
    "

• Подобається Подобається x 1
  13. Полковник

Полковник миється в бані

Может, АФФТАРУ немного книжек исторических почитать:confused: :confused: :confused:

14. Читатель_Обкома

Угу... Полковник... если еще и учесть...когда жил
    М . Волошин (1877-1932)
    Кароче... старая песенка.... москали-с.... они-с.... самые-с....
    Уже и тогда знали.... ВСЕ!!!!!:cool: .

15. Salata

Salata Well-Known Member

При всем уважении к чужой культуре, только в Севастополе (и то не совсем) и в селах не заметно "татарского стиля": глухие, без окон "фасады", переходящие в стены-ограды, сразу за этими стенами узенький "тротуарчик", потом дорога... Это, конечно, культура, хоть и чужая, чем-то оправданная, наверняка, но искреннего восхищения не вызывает.
    Те же небогатые дома "украинского" стиля - всегда беленные, всегда цветы перед окнами и после тротуара обязательно ухоженная клумба (? палисадник, по-простому :) )

• Подобається Подобається x 2
  16. Boris_Kiev

Нарешті Banned.
    Люди, активніше давайте сигнали модераторам !

17. Читатель_Обкома

Борисе?Кого?Кого забанили то?????:eek: :eek: :eek:

18. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Борис.
    К чему Вы это?

19. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Представники Кримського парламенту,які виявляються громадянами хто - Росії,хто - Ізраеля,бандюки,на совісті яких кримінальні переділи Криму,поведінка зі СМІ...У мене складається враження,що мир у Криму цим людям не потрібен.Російська карта їм потрібна лише для піттримки безладу(як і татарська).Невирішене досі питання розподілу землі і,як результат, "земельні війни".Кому це вигідно?Аж ніяк не народові Криму,не Україні і,за великим рахунком,не Росії.Декілька російських показових допомог і ніякого ефекту.Де ці гроші? Якщо я у чомусь помиляюсь,нехай кримчанин мене поправить.

20. Boris_Kiev

Забанили автора цієї гілки - Кримчанина.
    Усі подальші дописи тут втрачають глузд.

а де твій аватар? :)