Ваші думки про Крим

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем КРЫМЧАНИН, 2 січ 2007.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Відповідь: Ваші думки про Крим

ІМХО - якщо зроблять все залежне, щоби врятувати нашу беззбройну Україну від нападу - навіть герої. Як отРоксолана.

Додано через 13 хвилин
    Можна розмовляти у побуті й кримтатарською і бути українцем (nationality), наприклад, кримтатарського походження (originated). Власне, саме так вважають у цивилізованих країнах. Так що розмова має бути не про мову. А про відношення до своєї країни.
    Хоча - хто дбає про Україну, за власним бажанням вивчить українську в міру своїх здібностей.

• Подобається Подобається x 2
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дивно. А я-то думав, що держава повинна дбати про людину. Ви ж пишете, що навпаки. А з якого дива я повинен дбати про державу, яка не забезпечує мені комфортних умов проживання?

3. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Не згоджусь у цим з Вами. Можна любити Крим, і разом з тим поважати Україну, українську культуру, але не вчити мови (до доброго рівня), й цьому може бути багато причин, наприклад, слабі здібності до вивчення мов чи чуття протесту, коли мову підносять насильно...

4. Богданович

Богданович Well-Known Member

Гаразд!
    Зустрічне питання: якщо держава не забезпечує Вам комфортних умов, чому Ви залишаєтеся її громадянином?

• Подобається Подобається x 1
  5. premium

premium Well-Known Member

В Криму кількість нормальний людей приблизно такий же як і всюди. Але ми ж не про людські цінності згадали, а про національні. Є і в Криму справжні українці, але вціломи кримчани українці нікудишні. Українцями там мало хто себе називає. Звуться русскімі, татарами, хахламі.

Через призму світ спиймають абсолютно всі, в нас через :naci: призму, а в Криму через :moskali: призму.

Додано через 11 хвилин
    Вони мене назвуть бандервцями, а я скажу "дякую".

- суржик дешевше пшениці;
    - всі культури неповторні і безцінні;
    - в кожного своя історія;
    - які б досягнення не робили малороси чи хохли, всі вони йдуть в скарбницю росіян, в цьому їх неповноцінність для українців.

Додано через 12 хвилин
    інколи краще :shutup:

6. аксакал

А я от пригадую про людей, що не чекають з відкритим ротом, як пташенята. Саме тим напевне дорф відрізняється від дєрєвні. Дороги - це зовнішній наслідок.
    (Не знаю, чому мої слова "якщо ти патріот, найперше думай що саме ти особисто можеш дати своїй країні та свому місту!" перкинули звідси, і виглядає нібито я не відповів.)

7. premium

От і ще одна неповноцінність москалів - їм мало своєї історії, чомусь треба приписати собі те, до чого не мають найменшого відношення, ну хіба від'ємне, бо таки перші пограбували Київ.

Якщо східні українці такі повноцінні, то чому мільйони їх відріклися рідної мови? Ну всім же відомо, що розмовляли ще зовсім недавно всі вони українською. І цей процес неповноцінності продовжується, коли переїжджає хохол з села в місто, наприклад в Луганській області, відразу переходить на "повноцінний" язик.

8. Степаныч

Дивне питання, щонайменше. Якщо коротко: це мій дім, я тут живу. І оскільки таких як я, невдоволених, набагато більше, ніж тих, що задоволені, маю надію, що спільними зусиллями ми побудуємо гарну державу. Не зразу, але побудуємо.
    Взагалі-то головним питанням було: "Що далі?".:)
    :) Гумор зрозумів.

Ну от бачте, ми ж однодумці!;)

Це так. За невеликим виключенням. Дійсно, для української культури це погано.

Я раніше писав з цього приводу. Є речі, які можна вирішити лише на рівні держави.

Не зрозумів.:)

9. premium

Можна, але це винятки, які підтверджують правило. 99% патріотів України є україномовними, а 99% ненависників України є російськомовними.

10. Степаныч

Ого! Як вирахували?:)

11. Богданович

Богданович Well-Known Member

Вибачте, якщо зачепив. Це не було хамство, а справді цікавість. Людина, коли їй не подобається компанія, товариство, організація, робота тощо, звичайно шукає більш відповідну для себе. От що викликало це запитання - мотивація залишатися в неприємній обстановці, а не банальне "чемодан, вокзал" ...

12. аксакал

Додано через 6 хвилин
    А ось і про Крим: http://kartina-ua.info/index.phtml?art_id=267438&action=view - бачу, замість того щоб слухати красиві теревени Лужкових, треба більше контактів кримчанам безпосередньо в Росії, послухати їхні політичні реалії, подивитись на власні очі як живуть Північний та Тихоокеанський флоти.

Смайлик показує: принципово не зрозумів. А Ви подивиться дорф на фотках хоча б і порівняйте з дєрєвнєю. :D

P.S. Підкреслюю ще раз: я не знущаюся, а щиро співчуваю пересічним росіянам, особливо своїм родичам і знайомим.

13. Степаныч

Що таке "дорф"???

14. аксакал

Дорф (das Dorf) - село у Німеччині. Хоча можна було нагадати, як це також в Угорщині, Чехії і т.ін.

15. premium

Тепер зрозуміло звідки рабська психологія rhbvcmrb[ українців:
    "Українці як етнос не зникають з етнічної карти Криму і після завоювання півострова золотоординцями та у добу існування Кримського ханства. Не лише імперські, радянські, але й сучасні вітчизняні історики обходять мовчанкою вельми цінні для науки свідчення турецького мандрівника Евлія Челебі. Він відвідував Крим під час правління Бохадир Гірея І (1637 - 1641 рр.) і Мехмед Гірея ІV (1641 - 1644 та 1654 - 1666 рр.). Мандрівник упродовж 1666 року на прохання хана здійснив географічний опис Криму. Дослідник постійно супроводжував хана й турецькі війська під час спільних походів не лише по Україні, але й по країнах Східної Європи.
    Говорячи про військову міць Кримського ханства, Евлія Челебі зазначає: «На Кримському півострові нараховується тисяча шістсот сіл і шість тисяч отар, або садиб. Ці села поставляють сто двадцять шість тисяч вояків. Проте на війну йде лише сорок тисяч. За бажанням хана до війська можуть взяти навіть вісімдесят тисяч татарських вояків». «У Криму перебуває, - продовжує мандрівник, - близько 400 тисяч полонених козаків, стільки ж їхніх дружин та триста тисяч так званих «конія», або юнаків та дівчат козацьких. До того ж, мешкає там ще двадцять тисяч «гяурів» грецьких, вірменських та юдейських.
    Через величезну чисельність ясиру козацького хани не забирають на війну все своє військо. Беруть вони лише 80 тисяч, запевняючи, що більше сил не мають. З цим військом виступають вони у походи, щоб мститися «гяурам» усіх країн і табунами женуть звідти дітей, яких доставляють на Кримський півострів, а потім продають у різні краї».
    Аби не склалося враження про овечу покірність сотень тисяч українських невільників, нагадаємо про умови, у яких їх утримували. Про це засвідчує сам Евлія Челебі: «По горах, садах та полях нині ходять шестикратно про сто тисяч невірних полонених зі скованими руками і ногами, але якимось чудом жоден з цих шестисот тисяч невірних козаків втекти з півострова Кримського не можуть. Оскільки тоді, коли майже всі кримські воїни разом з ханом на війну виїжджають, то замість них всі дружини нагаїв та бадираків кримських, які є у Криму, сідають на коней, прилаштовують до поясів шаблі, перекидають через плече сагайдаки і разом з козаками виїздять в сади, гори та поля, а також землеробською працею займаються. Коли ж чоловіки повертаються, то бачать уже урожай зібраним. Тому й погоджуються мешканці Криму платити несправедливу данину за невільника, хоча це є брутальним безправ’ям, що нехай вбереже Аллах». Нагадаємо, що, крім озброєних жінок, під час воєнних походів закованих у кайдани невільників охороняла ще 40-тисячна армія, яка лишалася на півострові, перекопський земляний вал та могутня фортеця на Перекопі і непрохідний Сиваш та безводні безживні північнокримські степи.
    Зазначена інформація турецького мандрівника дещо спростовує твердження вельми шанованого мною визначного історика кримськотатарського народу, професора В. Возгріна про відсутність рабської праці та рабської залежності у Криму в останні сторіччя історії ханства.
    Достовірність статистичних свідчень Евлія Челебі щодо чисельності українських невільників (козаків) у Кримському ханстві не підлягає сумніву. Адже, як свідчить сам дослідник, за кожного невільника у державну (ханську) скарбницю власник сплачував данину, і цей показник строго контролювався відповідними ханськими службами. Не викликає сумнівів і той факт, що до категорії «козаків» у Кримському ханстві залучали і нащадків тавро-скіфів та русичів Тмутараканського князівства, які впродовж кількох століть не всі були знищені або асимільовані різними завойовниками. Існування у Кримському ханстві християнських храмів свідчить про потужний пласт не лише грецької, але і української релігійної культури. Безперечно, що саме ці культові осередки і були оберегами духовної культури, мови та хоч якоїсь національної освіти.
    Становище української людності на півострові не покращилося із завоюванням Криму Російською імперією. Змінилися лише одні гнобителі на інших. Добре апробовані на материковій Україні методи зросійщення, царські сановники перенесли і до Криму. Якщо в переписах населення ще якось виокремлювали українців із загальної маси росіян, називаючи їх малоросами, то у Криму їх упродовж існування Російської та більшовицько-радянської імперій перетворили в «русских», а потім у «русскоязычное население».
    Головним завданням всіх переписів для місцевих чиновників стали потуги трансформації кримських українців у «истинно русских» та «русскоязычных»
    ".

http://svitlytsia.crimea.ua/index.php?section=article&artID=4317

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

17. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

так вот это - "rhbvcmrb[ українців" - что-то видимо очень нецензурное.... :)

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

давайте спробуємо кирилицею то набрати: "кримських"...

19. аксакал

20. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

У нас, если мне память не изменяет, нельзя иметь 2 гражданства одновременно. Желающие сдать украинский паспорт - вэлкам!, но для работы и жизни в Севастополе надо получить вид на жительство...А в случае проблем с законом - гоу ту раша - без права въезда....Так что думаю - все это обычная пропагандистская утка... Хай иванов себе вещает.... Если он такой умный - шож его не назначили преемником? :D

а де твій аватар? :)