Відповідь: ВАШЕ МІСТО Жахи Кіровограда У місті є немало цікавих місць, ні для кого не секрет, що деякі райони міста побудовані на місті старих кладовищ.Розказували, що копаючи погріби біля будинків, люди часто викопували людські кістки, можна було і скелети скласти.. Але тут дуже цікава історія.. Є такий будинок..зовсім недалеко від мого. Якщо підійти до нього нічого особливого не побачиш..старий, побудований десь в 30-х -50-х роках минулого сторіччя А тепер почнемо придивлятися до плит біля самого фундаменту.Це не що інше як могильні плити з єврейського цвинтаря....Хто наказав їх використовувати , не знаю.Але думаю , йому це слави не додасть Тут можно придивившись прочитиати прізвище - Зарицький, ім"я трохи нерозбірливо, щось схоже на -Яня А на мраморній плиті (біленька така) видно, що збили табличку Якщо подивитись з іншого боку будинка, то побачимо ще такі плити. Може хто знає мову на якій це написано, може це іврит чи ідиш.. А якщо подумати, що багато плит повернуті всередину , то стає не по собі, скільки їх тут..Цікаво, мешканцям цього будинку нормально спиться? 5_1_122_
Відповідь: ВАШЕ МІСТО Шановні форумчани! Але все ж таки найкращим містом визнали цього року не Львів, не Київ, не Чернівці, не Хмельницький, не Кіровоград і не Південноукраїнськ, а визнали Станиславів. Але думаю описувати мені його достоїнства не пасує. Це буде нетактовно з мого боку та й егоїстично. Краще, як і попередній дописувач, розповім про одне таємниче місце. Їх у нас досить багато. Є в нас потужний кінотеатр "Космос", побудований після польоту Ґаґаріна. Але побудували його на єврейському цвинтарі. Тепер це досить своєрідне місце. Усі ворожки, екстрасенки, цілительки полюбляють саме в "Космосі" влаштовувати сеанси. Навіть Кашпіровський, коли був у Станіславі кілька років тому, то також тут влаштовував всілякі фокуси. Якась там сворідна аура?
Відповідь: ВАШЕ МІСТО Але хіба це не дикунство, повитягувати могильні плити і поставити на них будинок? це варварство!Хоча....у наш час теж громлять могили і несуть у металобрухт .
Відповідь: ВАШЕ МІСТО За Союзу ще й не таке виробляли запеклі войовничі атеїсти. У мене в Станіславі половину другого єврейського цвинтаря просто затопили води штучного міського озера. При цьому на цьому цвинтарі були поховані розстріляні німцями місцеві євреї у роки другої світової війни (кілька тисяч). І головне що комуняки взагалі не згадували про цю занедбану місцевість, аж поки за України місцева влада вирішила дещо відновити залишки цього цвинтаря. Аж тоді комуняки почали галас, щоби там поставили пам'ятник жертвам українських поліцаїв, бо нібито тих євреїв в основному українці розстрілювали. Такі речі є наслідком тотального нігілізму до всього, який нам прищеплювали у радянські часи.
Відповідь: ВАШЕ МІСТО А я вже не знаю, яке місто назвати рідним... Блище звичайно Луцьк - там я народився, прожив 17 років свого життя, а тепер доля занесла в Тернопіль... І хто зна, може й в ньому я лишуся... Ці 2 міста стали в мому житті на першому місті. Але знаєте, хвалити своє місто - річ невдячна, адже кожна жаба своє болото хвалить. Так що як на мене в кожного міста є свої переваги і недоліки. І просто треба поважити інші міста, їхні традиції.
Відповідь: ВАШЕ МІСТО Добрий день, люди добрі... Я сам із Кривого Рогу. Про місто наше багато усілякого говорять, тому навіть і не знаю, як львів"яни відносяться до Криворіжжя.. Цікаво було б почути відгуки. )) Взагалі, хотів ще написати сюди легенду міста: Дякую за увагу. ))
Відповідь: ВАШЕ МІСТО а моє місто - тотальна індустріалізація...і історія у нього така ж сама - Поль...заводи тощо. зараз додалися торгові центри. забудовуються усі вільні місця. хоча поки що це позитивне явище,бо в центрі міста було дуже багато бомжацьких місць, де одна страшні ринки і кіоски були, а зараз площі і магазини. а от що потім буде - через років п"ять - приклад Київ