десятипальцевий "сліпий" Колись в інституті як був "час під час" виробничої практики (сидів вдома) вирішив спробувати програму "Соло на клавіатурі". Там є 100 вправ і хто їх пройде гарановано навчиться десятипальцевому сліпому набору. Нудна така програмка для кожної вправи допускається лише декілька помилок, перебір - і все по новому. Деякі вправи дуже багато разів приходилось повторювати, щоб не перебрати ліміт помилок.... майже на грані нервового зриву :8: . Але вартує її пройти, вже десь після половини вправ з"являється оте сліпе відчуття клавіатури. Словом методика, яка гарантовано дає результат, але і потребує багато часу і нервів, або валер"янки.
Я теж на стажуванні пройшла "Соло на клавіатурі", трохи помордувалась, але "рєзультат на ліцо"- десятипальцевий "сліпий" метод.
Сліпий десятипальцевий укр/рус/анг. Навчилась так друкувати ще в роців 14, вчилась по книжці. Пізніше пройшла Соло, правда не до кінця, не цікаво було)) Середня швидкість 200 знаків/хвилина, можу і більше. На клавіатуру ніколи не дивлюсь, можу говорити з людиною, дивитись на неї і друкувати, чим дуже нервую інших)))
Друкую дуже швидко і багато, кількома пальцями, які міняю, щоб не постиралися. На клавіатуру не дивлюся. Що на неї дивитися? Бачив вже...
То не була спец. книга, якщо не помиляюсь, якась енциклопеція дитяча, чи щось таке, і там був розділ "Компутори", і ще 5 стор того, як навчитись швидко друкувати. Малюнки з правильною постановкою рук. І завдання типу : надрукуйте таким то пальцем такої то руки букву "а" 12 шрифтом 50 рядочків у програмі Word. Ну я мала маньячка всі букви перебрала так, потім трішки по складах, а потім треба було реферати в школу набирати і так навчилась.
Тільки всліпу. Навчався по "Соло на клавіатурі". Досить ефективна програма. Коли ретельно виконувати ВСІ вказівки і не квапитися, то не нудна, а скоріше навпаки. Просто не треба добиватися швидкого результату будь якою ціною. Проходив декільа разів. Друкую мало. Коли дивлюсь на клавіатуру швидкість набору падає.
Друкую сліпим методом вже років з три десь. Знаю і латиницю і кирилицю. Вчився доволі просто — взяв клавіатуру, добре роздивився і завчив розміщення букв, почав помаленьку друкувати і з часом швидкість почала зростати. В норм. режимі друкую зі швидкістю 250-300 символів/хв, якщо спішу, то під 400, але не вище. Програми для навчання друку на клавіатурі зневажаю, по-моєму вони не потрібні взагалі.
Хм... довелось навчитись друкувати ще в десятирічному віці... Коли в тата на роботі появився комп і він його ніяк не міг "асіліть"... я йому в лексіконі набирала всі докумети... І звісно про це не задумувалась..., поки на першому курсі мені не звернули увагу, що коли заходять в комп*ютерну аудиторію, і там була я, то було дике тарабанення по клаві... В 17-ть, я вже друкувала з такою швидкістю, що деякі вчителі мені заздрили... А зараз... зараз не швидкість головне, а суть... Тому перш ніж наберу речення, то проходить або купа часу, або одноманітний зву із стиранням..., тут уже кому що більш потрібне... Викорситовую 10-ть пальців, але дивлюсь "всередину думки", щоб принаймні не перенабирати кілька разів, поки не вийду саме на той бажаний текст... мені на сьогодні важливіше не швидкість набирання тексту а його структурна і тематична якість...
Я друкую десятьма пальцями, але дивлюся на клавіатуру. Всліпу - повільно і помилок багато роблю. Заздрю тим, хто вміє всліпу швидко друкувати. Деколи бавлюся тренажером Стаміна, але бажання швидко минає. ---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ---------- По форумах пишуть, що найкраще допомагає заклеювоння клавіатури.