Розповідаю,@Gyppsy) 3кімн. квартиру, де ми живемо, я виміняла - розміняла 6 кімнатну комуналку в центрі, де в нас були 2 кімнати по 20кв.м.(я їх отримала по черзі на роботі). Дача теж на мене - брала ділянку на роботі. Навіть машина...Тобто я нічим не зобов'язана тим родичам. Крім того, що чоловік в мене непоганий). Родичі живуть в районному центрі, 60км від Харкова. Ми туди їздимо, провідуємо, возимо...от більше не хочу)В мене і без того багато клопоту: дача, робота, онуки - ще поїхати та послухати як хтось гарний, а хтось не дуже). Я десь чула важливу заповідь: відходь подалі від людей, які несуть тобі негатив. От я поїхала і третю добу не можу переварити, і лаю себе, що я промовчала, як завжди. Тобто що? Треба не бути мішенню. Не треба туди їздити.
@Gyppsy, шо Ви ржете, як кінь троянський? Краще подивіться повністю фільм - отам дійсно ржака. Це Вам для затравочки
Поїхати ще разок. Поводити себе чемно, а вже прощаючись на порозі чемно подякувати за гостину та ЧЕМНО ж сказати, що Ви себе тут дуже некомфортно почуваєте, що відчуваєте до себе лише негатив, тому не "до побачення", а "прощавайте", "більше я сюди не приїду".
дякую за пораду,@manur, але це зайве - ще раз їхати. Якщо перестану там з'являтися, то не треба буде жодних пояснень, бо всі чули і бачили, як я вийшла з-за столу і далі сиділа во дворі - свіжим повітрям дихала)). До речі, бабуся свою дочку гризе так, що не дай боже, як той вампір. Але ж я не її дочка, і мене мати ніколи не гризла, а тем паче зараз мені цього точно не треба, тим більше я не заслуговую. Он @Gyppsy каже, що характер - зброя. А як починаєш з кимось як з писаною торбою носитись, то чекай на гаплик.
То не я кажу, я лиш скопіював готове; До речі, @Silver bullet, а звідки ви знаєте, чого ви заслуговуєте?
Пригадалася фраза, дослівно не пам'ятаю, якось так: Свобода - це коли ви можете спокійно відмовитися від запрошення на обід, і при цьому вас нічого всередині не гризе...
1. Інтроверти - також люди. 2. Не всіх гризуть у дитинстві, є інші види мотивації. (бувають, правда, неприємні моменти, пов'язані з адаптацією в суспільстві) 3.Навіть коли поруч гризуть когось іншого - це неприємно. 4.Можна або вийти з неприємної ситуації, (дорослим це зробити легше...) 5.Або, якщо змушують обставини, або є якась зацікавленість... змінити ситуацію... якщо є мотивація та знання людей 6. Часто виручає гумор... "Перетворіть драму на комедію, і доведіть її до абсурду..."
це ж не взагалі,@Gyppsy, а відносно конкретної людини. Я могу нічого не заслуговувати зі сторони, зате носитися як дурень с писаною торбою з однією людиною - вона це вважає як само собою - а я вважаю, що на її спроби подіяти мені на нерви не заслуговую). Чоловік на це каже "это чисто нервное").Його ж люба мати...Я теж пишаюся її ясним розумом в такі роки, її працездатністю. Та я своє вичерпала. хочу спокою.. Взагалі чоловіки зовсім по-іншому зконструйовані психічно. Тому мені питатися у чоловіків поради напевно не треба) Я люблю гумор, добрий анекдот, але в цій ситуації, я, мабуть, стомилося слухати та мовчати. Не хочу бачити навіть.
Я ж написав п.4 - коли знаходишся на чужій території, і нема бажання щось там міняти... треба йти додому... коли є куди ) радійте, що є можливість жити у власній хаті... що ваша мама не гризла вас усе дитинство і т.д. (але казати іншим про це не обов'язково)))
я на роботі не люблю авторитарних керівників... тут є варіанти: 1)коли робота цікава, і зарплата хороша, і люди приємні... тобто в мене є якась мотивація тут бути - тоді з начальством налагоджуються робочі стосунки на оптимальній дистанції - виключно ділові розмови у рамках поточної роботи... 2)якщо все тяжко - треба звільнятися і не мучити себе... і начальство )
Щодо роботи, то є дієва приказка " це усього лише робота" - і спокійно переносити якісь робочі непереливки. Але не хамство і образи. Моя подруга робить в фірмі, де хазяї доларові мільйонери, так там мат-перемат і істерики кожного дня, вони заробляти хочуть все більше...але вона якось звикла. Каже мені, що це я не робила в бізнесі, тому дивно. Для мене була б така атмосфера незносна, не дивлячись на їх непогані гроші.