Варто почитати

Тема у розділі 'Книгарня', створена користувачем piepie, 5 бер 2007.

1. Romualdo

Romualdo миється в бані

Я завжди буду вважати, що навіть людина, що в принципі не читає детективи, має почитати Рекса Стаута. Культова сага і плюс до того дуже багато фірмового витриманого стилю!

2. stefka

stefka Well-Known Member

А мені недавно до рук потрапила книжчина Адель Фабер, Елейн Мазліш, Брати-сестри без суперництва.
    Якраз в тему бо мої "спиногризи" постійно чубляться )))
    Всім раджу прочиттаи.

3. Peri

Peri Well-Known Member

о.Володимир Серемчук.Божий палець.А Бог все бачить.

...варто прочитати...

• Подобається Подобається x 3
  4. Radistka

Radistka Rändaj

Надибала кілька днів тому біля Федорова на збірку оповідань Валеріана Підмогильного. Зачиталася. Читала й раніше його твори - "Місто" і ще щось - мабуть не вчасно, не так проймало. Пройняло... А мова яка! Почуваю гордість - гордість за те, що є у нас своя сильна екзистенціальна проза і неймовірний жаль - жаль, що стільки наших молодих письменників з таким потенціалом знищили ні за що ...
    Оповідання "За день" (мороз по шкірі ...) - чоловік написав у 20 років!!!

• Подобається Подобається x 4
  5. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

А почитайте Скотта Фитцджеральда - "Великий Гэтсби"... Кто читал, в меня камень не кинет. Столько добра и света, которого иногда нам не хватает...

6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А еще лучше "Ночь нежна"

• Подобається Подобається x 2
  7. Templar

Templar Дуже важлива персона

Злочин і Кара
    крута книжка...

Єдино чого я ніколи не прочитаю то є "Війна і Мир" ))

8. wasiliska

wasiliska миється в бані

а ще- "останній магнат" Теж проймає....

• Подобається Подобається x 1
  9. Olyskaperfekt

Olyskaperfekt New Member

"Дженні Герхадт " Драйзера.Дуже захоплює!
    "Джейн Ейр" Ш. Бронте
    "Буремний перевал" Е. Бронте.
    "11 хвилин " Коельо

---------- Додано в 21:17 ---------- Попередній допис був написаний в 21:15 ----------

вражаюче,згідна.)):good:

10. http://top.rbc.ru/society/10/02/2012/637257.shtml

То, что Чехов в десятке удивило и порадовало! :good:

11. Полковник

Полковник миється в бані

Почему не включили Шевченка и Франко????

12. ORoss

ORoss Well-Known Member

.
    тому що це автентичні майстри слова, генератори ідей , гідні виразники дум свого народу, прості роботяги-українці.
    Весь цитований семітський набрід їм і до коліна не годиться. Та й судді ,здається, до сприйняття реального світу не готові.... а тільки на наволоч типу Джонатана Літтела...

13. Arletta

Arletta Member

я раджу "12 обручів" Андруховича. Оце недавно знайшла на полиці, перечитала. Розкішний текст!

14. kozhuk

kozhuk New Member

Хочу порадити одну книгу Марини Аромштам, яку "проковтнула" за день. Раніше вона була тільки російською. Але тепер є можливість читати українською. Називається "Коли відпочивають янголи". Тем дуже багато піднімається: дитяча самотність при розлученні батьків, психологічні складнощі перехідного віку (навіть про те, як складно дитині звикнути до тілесних змін, набути нової само ідентифікації), як вибирати першого вчителя та й взагалі тих, хто буде поряд з дитиною в якийсь період часу. Чимось нагадало Бел Кауфман "Вверх по лестнице, ведущей вниз". Але "Коли відпочивають янголи" більш сучасна і якась інтимніша.

15. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Совет от Куркова:
    "ababagalamaga, 13:18 Андрій, кого взагалі зараз варто читати?

Ответ: Сергія Жадана, Іздрика, Галину Вдовиченко. А серед тих, хто менш відомий, я би порадив Євгена Положія, Тетяну Малярчук, Наталку Чибісову, Катерину Хінкулову, Ларису Денисенко, Ірен Роздобудько, Марію Матіос, особливо останній її роман "Москалиці". Можна додати ще двох россійських письменників - Захара Прилєпіна та Андрія Геласимова.
    http://www.glavred.info/archive/2009/02/09/174113-0.html

16. Mokasin

Mokasin Member

Непогана книга "Дзвінок" К. Судзукі (4 частини)

17. RamirZ

RamirZ New Member

Щиґел Маріуш "Ґоттленд"

Сподобається всім, хто цікавиться психологією людської зради у "смітні часи". Написано про чехів, але ж так подібно до того, що відбувалося в Совєцькому Союзі часів застою. Проте, все повторюється й нині, з іншими персонажами. Шукайте у вид-ві "Грані-Т" або у «Экситон» (з доставкою)

18. AHTOH

AHTOH Member

а мене з усіх книжок найбільше зачепила "цветы для Элджернона" Даніеля Киза.
    сумна, оптимістична, десь жорстока історія про добро. звісно що добро видно лиш на темному фоні.
    рекомендую

19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

А я для себе продовжую відкривати "дорослого" Льюїса. Нарешті знайшла час дочитати його "Космічну трилогію".
    Жанр - начебто, фантастика. Але насправді - дуже майстерна християнська проповідь.
    Ми звикли сприймати віру і релігію зі сторони. Начебто і віримо, але по-справжньому переживають присутність Бога, по-справжньому приймають Біблійне життя без огляду на умовності сучасного суспільства - одиниці. Для нас безумовним є матеріальний світ з його законами і умовностями. А віра і Бог - це щось зовнішнє, до чого мають дотичність окремі люди, що певним чином впливає на суспільство, однак не є його невід'ємною частиною. Ми говоримо про "поступ Церкви в ногу з часом", що, якщо вдуматися в суть Церкви, мало би бути нонсенсом. Ми говоримо про консервативність чи радикальність у вірі, тим самим порівнючи позачасове з часом.
    Льюїс пропонує змінену систему координат. В його світах Бог, віра, любов - це те, що є безумовним, заледво не матеріальним, а все решта - побічне, ефемерне, нетривке, часто - нелогічне.

20. Amfisbena

Amfisbena New Member

а де твій аватар? :)