Іваничука "Яничари" (за радянською нзвою "Мальви") і "Орда"...ці книжки беруть за душу, особливо "Орда" - пошук втраченої, змалілої душі української людини. "творіть святині душ ваших" це на мою думкою і є головною думкою книжки, найближчим часом актуальність цих слів не планує пропадати
я цілком згідна з паном Мертвим,сама почала читати цю книгу,та нажаль не дочитала,ніяк руки до того не доходять,проте,нещодавно дивилась фільм,тому всім раджу прочитати або подивитись "Комо грядеші" тобто "Куди ідеш"
Я бачила ось ці дві екранізації: Quo Vadis by Jerzy Kawalerowicz (2002 р.) Quo vadis Режиссёр Мэрвин ЛеРой (1951) Книжка однозначно краща. Фільми переважно спрощують одне і ускладнюють інше і найчастіше робиться це невпопад. Найкращі фільми це ті, сценарії яких не писались на основі вже існуючого літературного твору. Така моя думка. Sienkiewicza перечитувала багато разів і під впливом прочитаного в "Quo vadis" будучи в Римі навмисне шукала і відвідала невеличкий костел, описаний в книзі, де і до сьогодні зберігається мармурова плита з відбитками ніг Ісуса Христа, який повертався у Рим замість Петра, який втікав від гонінь.
а я читаю Кастанеду ... Якщо комусь не привабливо читати про власне психоделічні досвіди, то в усякому разі можна знайти дійсно багато розумних думок...
Моя сестра зачитується Кастанедою.Мабуть вже всі його твори перечитала.А я щось не можу, хоч і починала декілька разів читати.Якось мені моторошно..
У Карлоса чоловіча магія, шестра теж його поважає але радить перший том не читати ,коли вiн його писав ще поцсан бил. Далi серйозно наскільки це можна in fiction .( Як зара худло української?) Є пані авторки не менш авторитетні ніж Карлос.
В Крамоторске издали книгу «Гоголь. Загадочная смерть в Москве» В Крамоторске издали книгу «Гоголь. Загадочная смерть в Москве» В этой книге Гоголь открыт как украинский националист Анонс: Допрос по «Делу о вольнодумстве» Победоносное шествие по России. Изображение Гоголя рядом с Христом. Шевченко сотрудник Гоголя Пушкин родственник Гоголя. Украинский и российский «Тарас Бульба» «Гоголь враг России…» Казаки пишут письмо Грыцьку Потемкину. Второе отравление …
"Таємниця" Замість роману Шанувальникам творчості Юрія Андруховича радила б прочитати "Таємниця" Замість роману. Книга створена на записах розмов із німецьким журналістом Егоном Альтом, який брав у автора інтерв"ю 7 днів і хтів опублікувати теє після його смерті. Але сталося так, що Е.Альт помер і Ю.Андрухович опублікував ці записи, переклавши на українську. Автобіографічна книга у стилі розмови-інтерв"ю - дуже сподобалась. Обожнюю Андруховича!
Пробачте іноземну мову повідомлення, Хочу їсти-спати, бо рано прокидатись. Якщо пани модеретори мають під рукою перекладачку на нормальну мову, то я не матиму жодних претензій (тільки вдячність)! В Севастополе вышло в свет второе, значительно дополненное и исправленное издание справочника «Полный перечень объединений и соединений 3-го Рейха из граждан СССР и эмигрантов, а также из жителей Прибалтики, Западной Белоруссии и Украины». Скачати тут: http://ukrlife.org/main/tribuna/makhno.doc Але це з першого видання довідника. Друге видання значно розширене, в Інтернеті ще не викладалось.. СОДЕРЖАНИЕ . И.Лосев. О справочнике……………………………………………… 3 Вступление………………………………………………………………….4 Возникновение и организационное оформление коллаборационизма…..4 Основные коллаборационистские формирования……………………… 38 Раздел №1. Вооружённые силы «Союзного государства» ВС КОНР…………………………………………….............. 43 Раздел №2. Русские армии………………………………………….. 45 Раздел №3. Украинские армии…………………………………………. 53 Раздел №4. Литовские и Кавказско-азиатские армии…………………. 55 Раздел №5. Русские корпуса…………………………………………….. 55 Раздел №6. Русские Охранные корпуса Вермахта……………………. 61 Раздел №7. Русские корпуса ВС КОНР……………………………… 71 Раздел №8. Прибалтийские корпуса……………………………….. 71 Раздел №9. Белорусские корпуса………………………………. 72 Раздел №10. Украинские корпуса……………………………………… 73 Раздел №11. Кавказско-азиатские корпуса и легионы……………… 73 Раздел №12. Легионы главного управления СС – ФА-СС………….. 79 Раздел №13. Русские дивизии СС……………………………………. 81 Раздел №14. Русские дивизии Вермахта……………………………… 88 Раздел №15. Украинские дивизии……………………………………… 96 Раздел №16. Белорусские дивизии……………………………………. 98 Раздел №17. Прибалтийские дивизии……………………………….. 99 Раздел №18. Кавказско-мусульманские дивизии……………………. 101 Раздел №19. Смешанные дивизии «Осттруппен» Вермахта…. 106 Раздел № 20. Русские бригады СС……………………………… 107 Раздел № 21. Русские бригады Абвера…………………………. 111 Раздел №22. Русские бригады и соединения РОА Вермахта………………………………………….. 112 Раздел № 23. Русские бригады местных вооружённых формирований…………………………………….. 120 Раздел № 24. Бригады 1-й Казачьей ( Русской) кавалерийской дивизии Вермахта………………………………….. 121 Раздел №25. Бригады Казачьего охранного корпуса в Италии………………………………………………. 121 Раздел №26. Отдельные русские казачьи бригады………………. 122 Раздел №27. Бригады Группы Походного атамана………………… 124 Раздел №28. Бригады РОА «Конгресса освобождения Народов России» (КОНР)……………………………………… 125 Раздел №29. Бригады Русского охранного корпуса в Сербии…….. 125 Раздел №30. Украинские бригады…………………………………….. 126 Раздел № 31. Белорусские бригады………………………….………. 127 Раздел №32. Литовская бригада……………………………………… 129 Раздел №33. Латышские бригады…………………………………… 131 Раздел №34. Эстонские бригады ……………………………………. 131 Раздел №35. Кавказско – Мусульманские бригады………………… 132 Раздел №36. Смешанные соединения СС………………………….. 135 Раздел №37. Авиационные соединения…………………………….. 135 Раздел №38. Оккупационная группировка восточных частей Вермахта (1943г.) …………………………………… 137 Раздел №39. Группировка фашистских войск из граждан СССР на советско-германском фронте по состоянию на начало 1943г. ……………………….. 143 Раздел № 40. Формирования восточных войск «Остгруппен» Вермахта по состоянию на май 1943г…………….. 149 Раздел № 41. Формирования восточных войск «Остгруппен» Вермахта по состоянию на ноябрь 1943г. …….. 150 Раздел № 42. Бронетанковые части восточного формирования. 150 Раздел № 43. Боевые формирования СД……………………….. 152 Раздел № 44. Боевые формирования Абвера……………………. 152 Раздел № 45. Добровольные формирования коллаборационистов зоны оккупации Румынии… 154 Список использваной литературы……………………………….. 156 Список сокращений………………………………………………. 157
Так, дійсно цікава книга, захоплююча, хоча спочатку трохи затягнута) ---------- Додано в 21:48 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ---------- Хоча я й не знайома з файним містом, але ця книга дійсно дуже цікава, легко читається. Читаєш і хочеться до Тернополя поїхати=)
Із зарубіжного сучасного я в захваті від недавно прочитаної "Помаранчевої дівчинки" Юстейна Гордера. Просто неможливо відірватись=)