Вам легко переходити на "ти"?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Liliyah Romanova, 9 січ 2009.

1. olya_d

olya_d Well-Known Member

В мене аналогічно. Свекор і свекруха хотіли, щоб я до них на "ти" зверталася, та я не змогла одразу так. Вже звикли, що їм "викаю".
    А якщо звертаються до мене, то теж по різному буває. Єдиний раз, коли була на форумівці, було приємно, коли зверталися на "ти", тоді якось більш дружня атмосфера. Тільки Наталя-Іспанка спочатку "викала" ;) Але коли на вулиці незнайомі люди щось питають і "тикають" - не подобається.
    Я сама завжди починаю звертатися на "ви", і тільки після пропозиції "тикати" - "тикаю". Та бувають винятки, якщо людина досить старша або довго до неї звертаюся на "ви"

може Андрій? :blush::blush::blush:

Останнє редагування модератором: 9 січ 2009
    • Подобається Подобається x 14
  2. сестричка

сестричка Well-Known Member

До старших завжди звертаюся на "Ви" і до незнайомих.А якщо стосунки стають дружніми . то само собою переходить на спілкування на "ти".Перехід зазвичай відбувається легко, без сумнівів.

• Подобається Подобається x 13
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

:yahoo: :yahoo: :yahoo:
    Правильно, отак йому! поза вуха! ней знає...
    ач, сиромудрий який...
    :)) :)) :)) :)) :))

• Подобається Подобається x 7
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Охрім...:scratch_one-s_head:
    файне ім’я...:good:
    Правда,голитися всьо єдно треба частіше...:sorry:
    Йой..офтоплю...о_О
    Ага,то може й...до мене на ти?
    Як воно,Самойловичу?
    Я,хоч і старший,солідний,поважний,львівський пан :hi:(без капелюха,правда),але сі не несу...:dntknw:

Останнє редагування: 9 січ 2009
    • Подобається Подобається x 10
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну той Мих.....наглий, як трактор....

• Подобається Подобається x 12
  6. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Мусів-ям два рази в тотому місци перечитати...
    Перший раз: "але сі не нЕсу"... (А як то може поважний львівский пан сі нЕсти, та чи ж не курка о_О ?)
    За другим разом дійшло-ми жи то "не несУ"...
    Певно вже тре йти спати, бо сі договорУ... договОру...

Останнє редагування: 10 січ 2009
    • Подобається Подобається x 13
  7. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

:haha::haha::haha::haha::haha:

• Подобається Подобається x 3
  8. Liliyah Romanova

Певно, якийсь Василько, того так сі шифрує. :tongue: :)) :)) :))
    Угу, чисто як трактор... ще й без тракториста. :)))
    О, Ромку, може, я завдяки цій гілці до вас перейду на "ти"? :blush:

• Подобається Подобається x 8
  9. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Вже-сте почали... "вас" - з малої... ;)

• Подобається Подобається x 6
  10. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

на мою думку, звертання на "ви" дещо відчужує дітей від батьків, чи дітей від інших родичів. маю добрі приклади звертання на "ти" вуйка/тітки і племінників, бабці/діда і внуків...
    маю купу знайомих з якими міг би бути на "ти" через давні і добрі взаємини, але все таки утримуюсь на відстані звертання через "ви", бо надто поважаю цих людей.
    а от у повсякденних знайомствах досить швидко вдається перейти на "ти" (то, мабуть, вже професійне) і треба сказати, це дуже зближує людей і дозволяє подолати барєр у спілкуванні.

• Подобається Подобається x 6
  11. Liliyah Romanova

Я на ЛФ лише до однієї людини на "Ви" з великої писала. Але потому перестала, бо мене попросили.

Щодо батьків згідна, а от щодо інших родичів, то там не конче на "ти".
    Я на "ви" звертаюся і до молодших, особливо до учнів. То в мене звичка ще з часів викладання в гімназії. :)

• Подобається Подобається x 5
  12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

довогОрите, ви хтілисьте сказати :)))

Єсть лі жизнь на Марсє... єслі на ето посмотрєть вооружонним глазом...

Я до всіх говорю на ви, хіба що налагоджую товариські відносини тоді переходжу на «ти». Ось в українській школі в нас є декілька жіночок з України, то вони безцеремонно до мене зразу почали говорити на ти, хоча ми з ними ані кави ані вина на брудершафт не пили, а я і надалі продовжую до них говорити на ви. Ну бо я поважаю вчителів, як мене вчила сувітська власть -
    а татусь нам говорив, як ішли ми в школу
    поважайте вчителів, слухайтесь у всьому!

Так он навіть після двох років праці з дівчатами в українській школі я і надалі до них говорю на «ви».

У мене колись був кавалір який закінчив Івано-Франківський університет ніби казав що факультет українська філологія, воно на то було мало подібне, але Станіслав то не Львів, і все можливе. Так он він вважав що чи на ви чи на ти звертання особливої поваги не показується до людини з якою спілкуєшся, бо продовжуючи говорити на ви можна набагато гірше нахамити ніж як би говоривісь на ти. Запльонтано написала? А... розберетесь.

• Подобається Подобається x 14
  13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Уффф...
    Нє прошло і полгода...

14. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

в тему: да не вопрос, разве что с теми кто гораздо старше или с теми с кем не хочется чтоб они ко мне на ты обращались ....

• Подобається Подобається x 3
  15. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Я рівносильно можу і на "ти" і на "ви". Залежить від стосунків з людиною - можу до і старших перейти на "ти" і до значно молодших звертатись на "ви", якогось дискомфорту в тім не відчуваю.

• Подобається Подобається x 4
  16. оригіналка

оригіналка Well-Known Member

Мені і на Ви зручно, і на Ти зручно. Правда, до старших на ви говорю, але буває таке, шо й самі кажуть, шоб говорила на Ти. До форумлян на Ви, бо незнаю скільки кому рокїв, незнайома ні з ким (крім Колі...), ше когось обіжу... До мене можете на ТИ говорити спокійно, мені то більше подобається!

• Подобається Подобається x 5
  17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Йой!
    Ніколи не чули "йдіть Ви, тату, на..."?:)))
    В сім'ї - на "ти".
    До старшої родини - "Ви".
    З друзями/приятелями - звичайно, на "ти". Офіціоз вимагає й іншого.

На форумі?
    Є Приватне спілкування, а є гілки.
    Волію для збереження поважності (де воно потрібно, в Салуні - 100% ) зберігати поважне звертання. Різні люди читають, різно то відбирають.
    Панібратство новачків вважаю необачністю.

18. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

чули-чули:)
    у таких випадках "ти" або "ви" вже не має ніякого значення :mocking:
    то вже проблеми виховання дітей батьками

19. Anyuta

Anyuta Well-Known Member

А я говорю на ВИ до усіх мало мені знайомих людей(мого віку або старше) і коли скажуть давай на ТИ- тоді на Ти :) чомусь не можу зразу на Ти, інколи Викаю, ще довго після того, як познайомлюсь з людиною :)
    А до батьків звертаюсь на Ти-так мене навчили :) Ви-це з повагою, але, на мою думку, ніби віддаляє від людини...

20. Чупага

Чупага Well-Known Member

Пшез пан ладней.
    Коли розмова о мicтецстве з аутором чи майстрем завжди кажу Ви чи пан(i).З цей самой особой о чiмсь повшехнем ( якiм аутем iiздишь , чи любiшь ческе пиво? )можу на ти.
    З поваги для генiя чи музи, не для людини.Така хiба римска традицiя (iмператор може бути дурак з м'яса , але їх двоє разом з генієм- духем ,душою)

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)