В Харкові зруйновано памятник воїнам УПА!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Stanley, 22 гру 2006.

1. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Відповідь: В Харкові зруйновано памятник воїнам УПА!

"Треба бути поближче до народу"
    Значит не всё потеряно.
    121 - тоже в Офтоп.

2. Danilo

Danilo Well-Known Member

"1941 Б. був заарештований окупаційними властями і після відмови скасувать акт відновлення Української держави ув'язнений у концентраційному таборі Саксенгаузен. У цей же час брати Б. були кинуті до німецького концтабору Освенцім, де загинули в 1942. Після звільнення з концтабору військами союзників Б. внаслідок постійної загрози арешту радянськими спецслужбами був змушений змінювати місце перебування. Жив в Інсбруку, Зеєнфельді, Мюнхені. В лютому 1946 (за іншими даними - в 1947) Б. очолив провід Закордонних Частин ОУН (ЗЧ ОУН). У грудні 1950 (за іншими даними - в серпні 1952) внаслідок розходження з питань стратегії і тактики визвольного руху з Крайовим Проводом ОУН Б. відмовився від посту голови Проводу ЗЧ ОУН. В 1953-54 намагався врегулювати відносини між українськими еміграційними угрупуваннями і досягти консолідації всіх націоналістичних сил за кордоном. В 1956 на Конференції 3Ч ОУН Б. знову був обраний головою Проводу. В наступні роки активізував роботу по налагодженню зв'язків з націоналістичним підпіллям в Україні і формуванням нової нелегальної структури ОУН на українських землях. Ця організаційна діяльність Б. серйозно занепокоїла керівництво СРСР. 15.10.1959 у Мюнхені агент КДБ Б. Сташинський пострілом із спеціально виготовленого пістолету (стріляв ампулами з ціаністим калієм) вбив Б. Похований на кладовищі у Мюнхені."
    http://oun-upa.org.ua/personalities/

Тобто різні табори.

3. Mike

Mike Well-Known Member

:):):)

Простите господа, но людей для которых Родина есть понятие политическое, а не моральная категория, мне как-то даже и жалко становится...
    Еще раз простите...

4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

http://www.geocities.com/uno_montreal/bulba/bulba_278saksen.htm

1 грудня 1943 року нас замкнули в поодинках Саксенгавзенського кацету. Саксенгавзен — це було окреме царство есесів в царстві Гітлера. Там, в лісі, побудоване ціле місто з власними бараками, бункерами, великими будовами, військовими фабриками, шпиталями, крематоріями та газовими камерами. Там були великі бараки для звичайних в'язнів, окремі бункерні бараки для спеціяльно ізольованих груп в'язнів і навіть невеликі домики для різних високопоставлених осіб з-посеред німців та інших націй Европи. Нас примістили в одному з окремих бункерних бараків, що мав офіційну назву „Целленбау". Я попав у камеру 77.
    Хоч в бараку „Целленбау", що мав біля 90 камер, розміщених з обох боків трьох коридорів на зразок літери „Т" з продовженими раменами, панував режим повної ізоляції в'язнів в поодинках, — ми вже першого дня ув'язнення довідалися „мовою мурів", що тут же, на іншому коридорі, сидить Степан Бандера (камера ч. 73), а де-інде — Ярослав Стецько, д-р Стахів та інші члени ОУН Бандери. Пізніше ми довідались, що тут сидить також д-р Лапічак та колеґа Кок, з ОУН Мельника. З інших національностей там були: польський командувач АК генерал Ровєцкі („Грот") та Люблінський єпископ, бувший мініс-тер Франції Дельбо (мій сусіда в камері ч. 76) та інші французи, кілька англійських офіцерів, серед яких був майор Фальконер та капітан підв. човна М. Кембрідж. Були тут румуни, болгари, серби і хорвати. Словом — ціла Европа. Ми вже знали числа всіх камер та навіть розпочали „кореспонденцію" поміж собою на повирізуваних полях газети "Volkischer Beobachter", яку нам давали читати.
    Вийшовши вперше на одногодинну прогулянку поміж раменами нашого бараку та інших споруд, я зорієнтувався в розміщенні всіх камер та в будові „кошів" над вікнами. Есесівський вахмайстер випускав людей на прохід і слідкував за ними з вікна канцелярії або магазину. Часом він там дрімав, а часом відходив від вікна, полагоджуючи різні справи. Я почав користатися з цих моментів, щоб хутко забігти з прохідної доріжки на квітник під вікна і кинути в „кіш" з матового скла маленьку писульку у камеру д-ра Лапічака та Бандери, даючи рівночасно їм про це знати маленьким камінцем. Д-р Лапічак мав уже спосіб передавати записки далі. Так почала регулярно діяти наша „кібель-пошта". Деяких в'язнів випускали на прогулянку більшими групами.

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Mike,
    в мене є
    1. "малая родина" - конкретне місто, вулиця, будинок, де я народився (Аллах Акбар !)
    2. Етнічно-історична Батьківщина - Україна. Вона ж із 1991 року - юридична, політична... як хочете.

І мені шкода тих людей, які живуть категоріями "мой адрес - не дом и не улица, мой адрес - савецкий саюз".

Не те щоби бомжі, скоріше - перекоти-поле.
    Кого вони підтримують під час голосування і ЩО вони дописують на форумах - самі знаєте.
    Хіба що вихованцю дитбудинку можна вибачити ту сссрівську самоідентифікацію. А хто "правонаступниця" ссср - самі знаєте.
    Отож "крики" - за ссср тобто Росію, а соціальну халяву - з України. Чудово !
    (Це я не про Вас, Майку, звичайно.)

6. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Якщо уважно прочитати гілку на Харківському форумі що-до знесення пам"ятника,там є розповідь про тих,хто це зробив...

7. Mike

Mike Well-Known Member

На одном из старых наших форумов, Борис, мы уже имели удовольствие обсуждать вопрос о Родине. Всё зависит от уровня противопоставления "не родины", т.е., улетая в межзвездные миры и глядя на сжимающуюся в точку Землю, вы будете ассоциировать родину с Землей, а возвращаясь в двор где выросли - с двором.
    Но в любом случае родина от слова "род", "родиться", т.е., её изменить нельзя, это природа, местность, и главное - люди, и если говорить об уровне родины-государства, то моя родина СССР, и ничего ни обидного, ни прискорбного в том не вижу, ибо это ж как мать, что ж поделать, бывают и плохие и хорошие, но это уже от сына больше зависит как он к ней будет относиться и ощущать ее как мать. Реально она есть всегда.
    Но можно мать и обсуждать, это другое дело, и осуждать тоже можно, можно говорить и о политике. И, кстати, то пособие по безработице что давал своему народу плохой СССР было невелико, так? А что ж тогда можно сказать о нынешней власти на Украине, которая за 15 лет умудрилась давать ещё меньше? и перспектив к улучшению пока не видно. Впрочем, это политика, и к Родине не имеет никакого отношения.

8. І.Павлович

"Батьківщиною" північноамериканців,індійців і т.іт була,а для деяких і донині є Великобританія...Як же вони її любили і люблять! :)))

9. Відповідь: В Харкові зруйновано памятник воїнам УПА!

Пятая колонна... Янычары... Манкурты... Зазомбованные звеликобританщенные хох... э-э-э фиг их знает кто, но вот нормальные пацаны - за независимость воевали и победили!

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Майк, а якщо притримуватися Ваших критеріїв "родіни", то де родіна моїх батьків, які народилися на Західній Україні, яка була тоді де-юре Польща?
    Що можуть сказати про родіну індійці або новозеландці, які народилися перед Другою світовою війною. Британці? Адже вони народилися в Британській імперії. Щось логіка кульгає...

11. Boris_Kiev

2 Mike & І.Павлович:
    Перепрошую, панове, Ваші аргументи з точністю до коми я чую постійно протягом 15 років. А то й більше.

12. Відповідь: В Харкові зруйновано памятник воїнам УПА!

Нормально с логикой. Польша или Австро-Венгрия, в зависимости от года рождения, а вариантов у Ваших родителей больше-то и нет. Читайте внимательнее, что Майк пишет: "на уровне родины-государства"...

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Невстранець, а Ви особисто, пишете в анкетах місце народження - ССССР чи Росія? Я більш чим впевнений що Росія... По крайній мірі я пишу Україна.

14. Відповідь: В Харкові зруйновано памятник воїнам УПА!

Я пишу СССР (когда речь о международных анкетах. Во внутренних пишу "г.Москва"). Так, кстати, и правильно. То государство (а в анкете требуется государство, а не территория. Т.е. ФРГ, а не Бавария) в котором родился) Если у Вас проходит с "Украина", то это просто идут навстречу озабоченным ;)

15. Boris_Kiev

Територія, куди вислали мого діда - ані етнічно, ані культурно не є батьківщиною для моєї родини.
    Батьки народилися в Києві.
    А в родоводі перша документальна згадка про київських предків така:

Агафія Трохимівна П.
    ? - 1725
    дочка київського полкового обозного (так називався начальник артилерії)
    Трохима Яковича П.

=================

В моєму паспорті вказано реальне місце народження. Це навіть прикольно !

Здається, Твардовський писав про "твоих клейменых сыновей", маючи на увазі тих, в кого в нових паспортах стояло "место выдачи - Новосибирск". Чи щось там іще.

Ну точно, "команда" прагне перевиконати річний план до нового року. Інакше що буде - видадуть нові паспорти, де буде стояти штамп "хохол" ?

16. І.Павлович

Повторюся: на харківському форумі є інформація про"евразийский союз молодежи",який і зруйнував пам"ятник.Цікава організація...

17. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

19966
    Адресок не дадите?

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Единожды солгавший, кто тебе поверит ? А не единожды ?

19. Boris_Kiev

Ти диви ! Вміли ж у совку робити магнітофони, виявляється !
    Стільки років - і головки не запиляні, і пасики не потяглися.
    І досі - Бум-ца-ца ! Бум-ца-ца !

20. КРЫМЧАНИН

КРЫМЧАНИН миється в бані

а у нас в Крыму памятник и часа не простоял бы. Вообще мне давно кажется что все таки Украина не будет незалежна. Как можно жить людям с разными политическими и культурными ценностями и грубо говоря в ненависти к друг другу????

а де твій аватар? :)