В Харкові зруйновано памятник воїнам УПА!

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Stanley, 22 гру 2006.

1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: В Харкові зруйновано памятник воїнам УПА!

Вот я и начал с анализа. Реальный вклад в освобождение Украины. А вам чего то не понравилось.

А идеи ? Осудить надо по полной программе и основных идеологов, а также исполнителей. А Бандера, например, там. И другие там тоже, много их там.
    А те что честно боролись, вечная им слава.

2. Полковник

Полковник миється в бані

Лично я согласен. Увы, есть и иной "анализ":sad:

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Соломіє, вітаннячко !
    Скучив за Вами !
    Як бачите, рештки Львівського (колись) форуму віддано на втіху тим, хто за великим рахунком має хіба що утворити (й утворить !!!) гумус для зростання нового врожаю. Як не крути - Українського.

А я встиг заскочити на один день до міста Лева ( ви ж мою традиційну "точку присутності" знаєте). :)
    Проте ввечері того дня мав приємне знайомство та коротку, але дуже цікаву екскурсію по місцях недавніх археологічних досліджень.

4. Полковник

Полковник миється в бані

В БРАМЕ????:D

5. Ivan

Ivan Well-Known Member

Тобто, мельніківський напрямок був демократичним? :D :D :D Умови діяльності після 1943-го року - а не підпорядкованість якомусь там певному напрямку - не дали змоги практично втілити будь-які ідеї про той або інший устрій українського суспільства, української майбутньої держави і т .д. Лише це єдине! Які ше документи? Про що ти? З 1944 року УПА все більше занурювалася в безнадійну і безперервну активну бойову фазу. До того ж, досить швидку УПАрмія стала фактично підпіллям. Тобто, фактично знову зменшилася до ОУН. І демократія в цій ситуації дійсно ні до чого, як ні до чого вона стосовно будь-кого, хто опинявся будь-коли в такому положенні. Оце такий аналіз? Скоріше, "аналіз" - Полковнику, дякую за термін :D :D :D

Східної України, як самостійного суб"єкта визвольного національного руху, практично не було. Був спротив народу - так би мовити, загальний історичний фон всіх подій. І організований з Москви системний підпільно-партизанський рух. Чітко контрольований передовсім НКВС. До кожного командира партизанського загону "за визначенням" приставлявся комісар. Виключення лишаються виключеннями. Ти про це не чув? А "українські структури" були справді українськими структурами. Можливо, з такими самими тоталітарними тенденціями. Однак вони були таки внутрішнім українським породженням. До того ж, їх було декілька і вони реально якось видозмінювалися - не лише механічно, а й ідейно. Вкотре нагадую про Третій збір. І вкотре прошу навести аналогічний приклад аналогічного ідейного дрейфу з радянської сторони.

Чорнобилець (та й ти - фактично) пропонує судити всіх по максимуму, за всі гріхи зразу. Отже, не інша розмова. Різня на Волині не була ініціативою УПА. Подібні локальні трагедії були тут і раніше, а старт масовим акціям дав не той чи інший ідеологічний заклик, а сама ситуація. Влади фактично не стало тут ніякої і всі безчислені загони й загончики почали з"ясовувати місцеві образи. Те ж саме діялося на українських землях в Польщі після відходу німців з України, наприклад. Колись щось схоже робилося за Хмельниччини і за Коліївщини. УПА в це втягнулася - це правда. І це її ганьбить. Але не було це головним в її історії. Цю чорну сторінку треба висвітлювати. Сучасний образ УПА слід подавати правдиво. Тут нема протирічч. Але подвійні стандарти типу - ось червоні солдатики мимоволі укріплювали тоталітаризм, але боролися з фашизмом - за це їм слава, а упівці, щоб там хорошого не робили, але за їхні гріхи (реальні!) їм однозначна і універсальна ганьба. Такі стандарти говорять лиш про упередженість "аналізу" (Полковнику, дякую ще раз :) ).
    Я згоден з цією тезою повністю. І сам далекий від схвалення неоміфології на користь тієї ж УПА. От тільки реалізуєш ти свою тезу слабенько, як на мене.;)

6. Полковник

Полковник миється в бані

Вы, действительно считаете, что "комиссаров" в "справди украинских структурах" не было????

7. Ivan

Ivan Well-Known Member

Полковнику, ДЕ САМЕ ти це вичитав в моєму дописі? :D :D :D Рятуй свою репутацію - досі ти видавався мені уважнішим... Чи вже пізно просто? ;)

Ааааа... Соррі-соррі... У Бескудніково вже початок третьої години ночі... :)

8. Полковник

Полковник миється в бані

Да, уж, не зря, видимо, в РУССКИХ народных сказках некоторых персонажей ИВАНАМИ звали. ГЫ-ГЫ :)

9. МВН

МВН Member

Галичане!В Харькове состоялся акт вандализма! Мало того ,надругательство путем отправления естественных надобностней!!!(смотри мой предыдущий пост)!Ответьте пожалуйста харьковчанину,зачем танк в Бучаче мер сука на металолом пропил??? И спросите мля , где деньги???Ведь это тоже монумент!!!А пока нет ответа,то ваши сопли - вопли ни стоят ломаного гроша!!!И нельзя нам в европу, коль мы норовим обертку от мороженого в дуло засунуть или памятник нах пропить!Е мое

10. Mariya

Mariya Well-Known Member

Не до кінця зрозуміло чого хоче МВН. По-перше, на цьому форумі матюків не прийнято вживати, тому "фільтруй базар" :ireful1: , по-друге, а що Львів має до Бучача? і взагалі, what's your point?

Mike, ваші факти просто вбивчі, на такому самому рівні як і у всіх противників УПА. Тобто суцільна брехня, перекручування фактів, однобоке висвітлення (УПІвці поляків різали, а поляки українців не чіпали), німецький концтабір - це курорт зі спа-масажем і іншими процедурами і тп. Одним словом маразм крєпчає.

11. МВН

МВН Member

Мария! Если регистрация не прикол, то я не люблю пендосов(USA).Особенно советі как мне любить неньку УКРАІНУ!!!
    (см предідущие пості).Матюков нет априоре,есть просто словосочетание!Цель,почему мемориал пропили???

12. Ivan

Ivan Well-Known Member

Нууу... За українську розкладку клавіатури простіть можно многоє... Навіть зміст інколи... :D :D :D

Стосовно танку в Бучачі. У смт Маньківка Черкаської області корпус радянського цивільного літака, що стояв біля входу в місцевий парк і був улюбленоим іграшковим майданчиком місцевої дітлашні, десь у першій половині 90-х місцевий начальничок порізав на металолом і гроші в кишеню поклав. Місцевість та цілком консервативно-комуністична (останні роки лиш щось змінюється), пам"ятників УПА немає, жодної політики ніхто в акті вандалізму+шкурності не вбачає. До клятих бандер далеко. Хвамилію місцевого начальничка і його відповідальність за скоєне знають всі. Сталося все задо-о-о-о-овго до Помаранчевої революції і корупції "оранжевих крис"... Іншими словами, ти, братику, не вали все до купи - і ідеологічні речі, і дрібну корупцію, і кримінал...

до ПОЛКОВНИКА: і їх же - отих самих персонажів - в армійських анекдотах Полковниками звуть. Інколи Полканами. В арміі служілі, Полковнік? Га-га!! :)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

У німецьких тюрмах, таборах в основному всі прохолоджувалися....:eek:

Маладец!

14. Boris_Kiev

МВН,
    1. Я давно контактую з діяспорянами, причому там ціла група людей родом з Бучача. Я достатньо наслухався їхніх історій, спогадів - як там хто і коли - "ненадовго прийшов" і "надовго прийшов".
    Зробіть висновок номер раз.

2. На початку 90-х років в Литві демонтували залізні пам"ятники (наприклад, такн на набережній Каунаса). Бо це протирічить їхнім культурним традиціям.
    Але вони пам"ятають, що командир того танку був дуже хоробрим воїном і назвали вулицю на його честь - Володимира (чи Василя) Кузьми.
    і це не тільки в Каунасі.
    Зробіть висновок номер два.

3. Ось у Києві неподалік від парку Слави поставили пам"ятник актору Л.Бикову в образі військового льотчика. Молодь любить це місце, молодята кладуть квіти. А танк з дерев"яною гарматою біля Нархозу ні в кого ніяких почуттів не викликає. Проте студенти охоче покажуть, що ось на тому корпусі інституту в далекі застійні роки двоє студентів підняли синьо-жовтий прапор.
    Зробіть висновок номер три.

15. Ivan

Ivan Well-Known Member

До питання про власне пам"ятники. І про пам"ятники радянським каральним органам зокрема. Всіх цікавих запрошую в Київ, на Либідську площу (кол. площа Дзержинського). В її центрі з 1967 року височить велетенський (метрів не менше 10 у висоту) червоногранітний монумент роботи легендарного Бородая. Два суворі обличчя і текст: " Мужественным чекистам, бойцам революции, верным сынам Родины, павшим в боях за власть Советов, память и благодарность народная". Навколо пам"ятника великий меморіальний майданчик, оформлений бруківкою і полірованим гранітним бордюром. Центральна частина Києва. Ніхто навіть питання про знесення не ставить. No comments... :o

16. Boris_Kiev

Іване, я в цій гілці писав про цей пам"ятник. Знайдіть.

17. Ivan

Ivan Well-Known Member

Аааа... Було-було... Соррі... Недодивився... Ну, хіба мій допис трішки детальніший...
    Ще там кумедне було чиєсь зауваження про те, що це пам"ятник хорошим чекістам. А поганих чекістів не стосується. Ну, то за цією дитячою логікою можу запропонувати вважати харківський пам"ятник монументом хорошим упівцям. А поганим - ні. Дурдом, блін... :cool:

18. Boris_Kiev

Тут згадали про Маньківський район. От я завтра туди їду в справах. Дізнаюся в місцевих - що правда, а що ні.

Взагалі круті місця. Роки зо три тому там була справжня стрілянина - щось з економічних питань. Клан чисто конкретного тодішнього папіка, нині найпочеснішого пенсіонера.
    А в сусідньому районі накрили підземну наркофабрику.
    А ви - танк, металобрухт... Дитяча пісочниця !

19. Ivan

Ivan Well-Known Member

не танк, а літак. всі знають. колишній міністр союзної авіації Бугаєв був з цих місць, от він і розстарався. :D :D :D

20. Mariya

Mariya Well-Known Member

Як любити Україну я нікого не вчу, вчу тільки як з людьми ввічливо розмовляти (і то деколи). Питання в мене теж було: яке відношення Львів має до Бучача (Бучач - це місто Тернопольської області), що більше аргументів немає як тільки зайвий раз тих, хто в Штатах працює куснути?

а де твій аватар? :)