В Миколаєві пенсіонера притягнули до суду за українську мову ...

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Deus igrok, 13 вер 2010.

1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Саме цікаве те, що Ощадбакн являється ДЕРЖАВНИМ банком. Не Коломойського чи Ахметова, а суто ДЕРЖАВНИМ.
    Наштовхує на сентенцію - який банк, така...

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Повірте, друже, але я тільки за відстоювання своїх прав. Я теж немало потерпів від мовних утисків. (Історія знає). Тому ким би цей чоловік не був - я його підтримую цілком. Тут радше потрібно багато мужності і терпіння...

---------- Додано в 17:35 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

3. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Якщо висловитися точніше - місто з високим рівнем злочинності. А чого ж це ви обажаєтеся? От наприклад Варшава у цілій Європі вважається бандитським містом, а вони з того ще й приколюються, листівки випускають :good:
    Львів також "батярське місто" ну то й що? Про Миколаїв, що він батярській - не скажу, бо він "чіста бандіцкій"... нажаль...

• Подобається Подобається x 1
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

від Вас я вперше почула про "бандитський Миколаїв".Може погуглите і знайдете інфу про те,яке місце по злочинності займає те чи інше місто в Україні?Просто цікаво.

• Подобається Подобається x 2
  5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Воно промислове?
    Значить - злочинне.
    Доводити не буду - почитайте краще про індустріалізацію міст за часів чекістів...

6. Alias

Ну й аргументи!Слів немає....
    Коли ті чекісти були?Ви в який час живете?.Мене це вбиває..всіх під один гребінець...

• Подобається Подобається x 7
  7. Shlyak

Shlyak Well-Known Member

Это рагументы. Обычная вещь на политических ветках. Не принимайте близко к сердцу.

• Подобається Подобається x 3
  8. Alias

Навіть і не думаю!Я живу в Миколаївській області ,у місті енергетиків і кому,як не мені знати, що саме відбувається,якою мовою розмовляють і як ставляться до української?

• Подобається Подобається x 6
  9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Якщо я правильно вирахував, Ви з того міста, що ЄДИНЕ не піддалося ПРастам. :give_rose:
    По Вашому місту неможна судити щодо всієї області :dntknw:

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Чому під один гребінець?

11. Alias

так само як і по Вашому всієї області:)

• Подобається Подобається x 3
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Значить різниця в розмірі міста таки впливає на злочинність і на рівень русифікації!?

13. аксакал

14. Кохана

Кохана LuBimaya

хм.. а ЧСЗ???

15. Speedo78

Напевне малася на увазі Одеса, але і Миколаїв, певно, недалеко втік :sad:

16. iso

iso Well-Known Member

17. Speedo78

Правильно!
    По-перше: Промислове - значить багато роботяг без вищої освіти, які полюбляють випити оковитої (після роботи, а то й під час - "чисто совєцький підхід"). А те, що, більшість злочинів пов"язане з вживанням алкоголю, думаю і так всі знають.
    Звідки і криміналізованість наших східних регіонів (т. зв. ПІСЮАРУ)!

Ну і по-друге, місто є повністью "янучарське" - мої власні спостереження ще з передвиборчої кампанії виборів Президента 2004 року. Їздив по місту і області переважна більшість виборців казала "ми будім галасавать толька за Януковічья", "так він жеж зек - в тюрмі сидів", "ну і чьто, у нас пол-города сідела" (схоже зустрічалось і на Одещині і на Херсонщині, про це багато говорилося і писалося свого часу)
    Хоча, не сперечаюсь, розумні люди там також, як і всюда, зустрічаються.

А на рахунок "Янукович-ленду" (Схід і Південь) - сумніваюсь, що там щось сильно змінилося з часів чекістів... ;) (в плані світогляду і "національної свідомості" чи самоідентифікації громадян України)

18. Gasan

Gasan New Member

А чому назва теми така? Взагалі-то його притягнуто до відповідальності за ніби-то хуліганські дії, які він вчинив в відділенні банку... А не за мовною ознакою...

19. Игорь

Игорь Well-Known Member

Прочитал про этого пенсионера. Он просто сделал провокацию. Думаю, что кроме всего того , что он там чисто " по политике" творил, он ещё и хамил, оскорблял, не подчинялся требованию власти, вместо того, чтобы собрав соответствующие документы - подать в суд. Правда тогда бы не было всего энтого. Не прозвучало бы. Сколько их там таких в Николаеве интересно? Русскоязычные города стремятся украинизировать любыми способами. А общественных волнений не боитесь, как при т.н. "полонизации" ЗУ ? Люди говорят на русском, им это нравится, а вы им чуть ли не насильно навязываете польско-еврейско-русскую смесь, слепленную в последнее время.Кстати, заметил, что особо любят править украинский те, кто "за рубежом" живёт. Хорошая она (эта смесь ) или плохая, но она там просто не к месту.

20. аксакал

Погано занаєте реалії України, зокрема сьогоднішні. Зроби він хоча щось, за що можна пришити дрібне хуліганство, замість виграша у суді мав би він 15 діб. А той пенсіонер добре знається на юрідичних тонкощах.

а де твій аватар? :)