В Миколаєві пенсіонера притягнули до суду за українську мову ...

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Deus igrok, 13 вер 2010.

1. VladimirVelikiy

VladimirVelikiy Active Member

На людяність, це теж впливає.

2. Ома

Ома Дуже важлива персона

Як казав мій земляк Мікі "то лі ещё будет", коли дехто нехтував голосувати за Юлю.

• Подобається Подобається x 1
  3. gvorn

gvorn Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  4. gvorn

gvorn Well-Known Member

Події розгортаються:
    "Ленінський районний суд міста Миколаєва виніс дві постанови, згідно з якими миколаївському міському голові Володимиру Чайці забороняється виступати будь-якою іншою мовою, окрім державної, без перекладу на українську.

Причиною винесення подібної постанови судом стали звернення до суду миколаївського пенсіонера Анатолія Ільченко."
    Далі тут: http://tsn.ua/ukrayina/meru-mikolayeva-zaboronili-vistupati-rosiyskoyu-movoyu.html

• Подобається Подобається x 4
  5. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Респект панові:
    "Националист А.Ильченко намерен продолжить судиться с Ощадбанком, хотя получил 500 грн за моральный ущерб"
    http://nikvesti.com/news/16685
    Знаю я того пана. Пенсіонер, має вільний час і наснагу боротись за свої права. А врешті решт і за права решти патріотично налаштованих мешканців геть російськомовного Миколаєва.

6. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Старий маразматик і актор той пан.Той випадок в Ощадбанку скоріше виключення,ніж правило.

• Подобається Подобається x 3
  7. gvorn

gvorn Well-Known Member

Правильно, кому потрібна українська мова в тому Миколаєві. Тільки маразматикам

8. Alias

Не треба перекручувати.В Миколаєві теж говорять українською.Але скажіть.як Ви думаєте..той пан раніше не чув російської,він не був в лікарні, установах,банках,магазинах де така ж сама ситуація? Чому він тільки зараз підняв бучу? Та я впевнена на 100% ,що й сам спілкувався російською.

9. gvorn

gvorn Well-Known Member

Так, на кухні з рідними по-українськи побалакати? Але тсс, десь на людях ні-ні. Бо ще почують, не так зрозуміють. Не приймуть за своїх

10. Alias

Не правда!Поїдьте і почуєте,можете навіть поспілкуватися.

11. gvorn

gvorn Well-Known Member

З задоволенням би поїхав, а якщо ще б переконався у Ваших словах, то був би задоволенний вдвіччі більше :)
    Але на разі так виходить, що їзджу в інші напрямки :pardon:

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

А я ще пам'ятаю там у вас такі гарні бігборди висіли в цетрі міста:

Национализму-НЕТ!

Це не тиск на українську мову?

13. аксакал

-1. Він НЕ "тільки зараз підняв бучу". Він поставив себе за мету повернути українську мову, як то було колись. Виявляється, "і один в полі воїн".

14. Кохана

Кохана LuBimaya

хм.. і в якому році це було? 1991-му?

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

Шановний, а чому Ви, проживаючи в Миколаєві, не піднімаєте бучу???

• Подобається Подобається x 6
  15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як вгадали? Чи вони вам теж надоїли?
    До речі що вони означали? :)))

Партія навчила не висовуватися... Зашморг на шию, - значить зашморг...

16. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Правильно! Держава для людей, але ця держава (принаймі, поки-що) називається УКРАЇНА, отже і мова в ній, напевно, я собі так думаю, мала би бути УКРАЇНСЬКА (не малайська не німецька і не російська). А якщо більшість людей в окремо взятомі місті, відітє-лі, "нє соїзволіла" добре вивчити ДЕРЖАВНОЇ мови, то принаймі, нехай поводяться відповідно і звертається до Клієнта (бо ж клієнт у нас завжди правий), тою мовою, тим більше він нічого надзвичайного від касирші не вимагає (по-моєму закон про ведення ділової документації ДЕРЖАВНОЮ мовою у нас ще ніхто не відміняв).
    Дивує мене, що таке сталося не в Луганську чи Донецьку, а у відносно "не затурканому", правда бандитському Миколаєві...

17. аксакал

-1. Причина зрозуміла?

18. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Причина
    В категорию сам дурак ;) отменяется, исправился.:)

Останнє редагування: 27 гру 2010
  19. аксакал

А що, це єдиний можливий варіант? Ви не уявляєте, скільки сил, і головне часу і юридичних знань йому потрібно? Чи знаєте, що його неодноразово били?

20. Alias

Поясніть.Що значить "бандитський Миколаїв"?Там живуть одні бандити?В такому разі Ви образили майже все населення цього міста.
    Тому що на форумі легше себе в груди бити і кричати про патріотизм.

Бігборди -це не населення міста і вони не відображують відношення його жителів до української мови,а також якою мовою вони спілкуються.

а де твій аватар? :)