В маршрутках Львова запретили русскоязычную музыку

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Nevermind, 17 бер 2012.

1. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Не зрозумів. Яке відношення слово "культурний" має до слова "російський" ? :rolleyes:
    Ти, Форестер, можеш там собі що завгодно уявляти, і сочиняти, але то не має жодного відношення до того, як воно є насправді. Я ж живу в Україні двадцять років і бачу проблему зсередини, і можу робити висновки.
    А висновки мої такі, що державна політика у мовному питанні працює. Реально працює. Є країни серед пострадянських, де національна мова - то екзотика, такі, як Білорусь чи Казахстан. Зовсім інша справа в Україні. Політики - всі як один українською, телебачення - наказали українською, і воно українською. Уся реклама - українською. Дзвониш в будь-яку службу підтримки - тебе вітають українською. На літаках національних авіакомпаній англійською мовою та українською. І все це стало можливо, я тепер розумію, тільки завдяки цілеспрямованому примусу з боку держави.
    І це прямо веде до заміни російської мови українською. Бо російськомовна з дитинства людина, вона буде російською розмовляти, хоч в Білорусі, хоч в Естонії, хоч на Брайтонбіч. І ніяка "культура-мультура" до цього не має відношення. Але якою мовою будуть розмовляти її онуки вирішується зараз.
    У такій русифікованій країні, як Україна відродження національною мови має певні етапи. Перший етап - щоб люди не дивувалися, коли взагалі її чують. І цей етап пройдено завдяки саме державній політиці. Другий етап - щоб розуміли, як рідну, та перестали поступово звертати увагу, на якій мові телебачення чи текст. І це зроблено, і знов-таки, завдяки тому, що українська ненастирливо постійно звучить з телебачення, потрапляє у вічі з бігбордів, інструкцій до медпрепаратів, вуличних вказників. Третій етап - "зазомбувати" людей, що національна мова буде головною і єдиною державною завжди, яку б вони не використовували повсякденно. Ну і четвертий - якщо не діти, то онуки тих російськомовних забудуть російську мову, як їхні діди та прадіди забули колись українську.
    Але, ще раз скажу, якщо б з 91-го держава пустили це на самотік, як радять такі, як ти, то я б зараз цей допис не писав українською. :)

2. STK

STK Дуже важлива персона

Наприклад в Франції іноземна музика не може займати більше 40% ефіру. Дикі люди :rolleyes:
    П.С. Сандра теж німецька виконавиця.

3. Nevermind

Nevermind Просто персона

"Рашен маст гоу он" = "Рашен продолжается (должен продолжаться)". Может, Вы что-то другое имели ввиду? ;)

(гоу офф или гоу эвей)

4. tanna

tanna Дуже важлива персона

У вас оно ещё интереснее. И не только у вас. Почему все зациклились исключительно на шансоне? Почему в этой теме песня на русском языке = шансон? %-) А как быть с русскоязычными песнями например украинских исполнителей Ани Лорак, Ирины Билык, Тины Кароль и многих других, не имеющих к шансону ни малейшего отношения?

А почему любить песни Киркорова является показателем низкой культуры? Мне лично всё равно, я не поклонница Киркорова, но я не понимаю, за что оскорбляют людей, которым он нравится.

5. forester

forester Well-Known Member

Самое, что ни на есть, прямое...
    Ну, это понятно.
    А что мне "сочинять-то"? Всё уже "сочинено" без меня!
    Взято отсюда.

6. forester

Ну, конечно же, я имел ввиду "гоу хом". Прошу прощения за введение в заблуждение.

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

може тому, що водії вмикають саме цей "шансон" або дебільнувату російську попсу?

8. tanna

Ну так може тут варто почати з іншого боку. А чому львівські водії вмикають "саме цей "шансон" або дебільнувату російську попсу"? Хто або що заважає їм вмикати щось інше?

9. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

А почему наши водители тоже, как правило, включают шансон? :scratch_one-s_head:

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Загальний рівень культури.

11. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

І репертуар деяких радіостанцій саме це пропонує...

12. bayard

bayard Дуже важлива персона

ааа, до меня наконец-то дошло:yahoo:...вы думаете что украинская музыка это сугубо народный фольклор?
    срочно посетите музыкальный раздел:good:

13. STK

STK Дуже важлива персона

І справді "сочинено", бо щось не віриться, що в 2009-му році масово почали народжуватись російськомовні українці і вимирати україномовні.

14. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

А це якась "фількіна грамота", як і фільм про акції опозиції, що пройшов по нтв, Форестер такі полюбляє.

15. duncan

львівські водії і не вмикали, а щоби не було спокуси -- заборонили на майбутнє ;)

16. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

Точно. Посмотрели статистику - из Донецкой области ежегодно выезжает больше людей, чем приезжает - из выехавших более 80% выбирают для ПМЖ другие области родной Украины :). А вдруг во Львов понаедут водители из Донецка и начнут включать шансон;)

17. duncan

[OFFTOP] у нас своїх водіїв достатньо, а люде мігрують туди, де багато вільних робочих місць ;)[/OFFTOP]

18. tanna

:)) :)):))

19. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

Погоджуюсь, в міських маршрутках давно не чула якогось радіо чи музики з плеєра, та на міжміських маршрутах інколи такий "репертуар", що сили немає вислуховувати 3-3,5год., а починаєш просити скрутити звук, то ще й деякі пасажири підтримують водія - "не нервуйте шофера, бо треба доїхати до місця призначення цілими":ireful:

20. forester

Видите, как у нас с Вами всё ладненько. Вы считаете, что я люблю фильмы про акции оппозиции, а я считаю, что Вы через чур много читаете националистических украиноязычных газет...
    У вас, что, водителями маршруток работают исключительно неустойчивые психически личности?

а де твій аватар? :)