Досить офтопу! Якщо є що сказати приємного - кажіть вголос, а не ховайтеся! Все одно клацати по ваших повідомленнях...
Спробую повернути дискусію в тему. Невже мова є аж таким вагомим чинником? Мені видається, що важливіша система викладання, приязність школи... Українські школи доволі непривітні, порівняно з американськими чи німецькими, чи французькими (в інших не була). Особливо, якщо мова про молодшу школу.
Та я ж ніби навпаки написала... Просто я бачу, як тут люди дбають за мову аж надто, до перверзійности, й мені то видається дивним, навіть сумним. Я розумію, що мова то важливо, але чи найважливіше? Якщо хтось говорить українською, але хам, яких світ не видів, то вибачайте, але мала я десь те, якою мовою він говорить. І де ж тут націоналізм, прошу пана?
ну як! ви не розумієте, що діти, які розмовляють російською -- не можуть просто вчитися українською... ті, що "рідною" вважають українську -- потерплять і будуть вчитися російською...
Підозрюю, що ті діти запросто зможуть вчитися англійською. :rolleyes: Боремося з ворогами у власній голові? )
просты соціологічні опитування: хто ви за національністю (українець), яка ваша рідна мова (російська).... це з неба не впало, відповідно був період, коли україномовних дітей вчили російської мови... і ніхто не писав талмуди, що це непедагогічно чи ще якось... припустімо, в донецьку мешкає половина українців, чому школи російські?... може тому, що батькам нічого не залишалося, як ходити до російської школи з дитинства?...
Тоді до чого тут польська школа? Я так розумію, що туди дають діток з огляду на майбутні перспективи, хіба ні? Відповідно, схоже буде й з українською та російською. Тут також дають до французької школи, якщо вважають, що це буде перспективнішим. Я вважаю перспективнішою саме англійську.
Занадто просто. Яка мета цього? Чи ви хочете зробити з доньки правдиву галичанку, котра знатиме всі мови, які повинна знати львів*янка?
а навіщо складнощі?.. польща та росія -- найбільші сусіди України, вартувало би знати мову цих народів...