Відповідь: В І Т А Ю !!! Вітаю форумчан і їхні родини зі Стрітенням Господнім! Стрітенням Старого з Новим Заповітом, стрітенням Ісуса Христа з сердцями нашими! А ще, сьогодні Зима зустрічається з Весною... було б ще Сонячно Зі Святом Вас!
Відповідь: В І Т А Ю !!! Класно вам, а в нас тут все за новим календарем. І ото вже на носі сиропусна неділя. Усіх, хто святкує, ВІТАЮ зі святом Стрітення!!
Відповідь: В І Т А Ю !!! Лілю, а хіба цього року всі свята не збігаються? :confused: І я вітаю всіх зі Стрітенням! Дякую Леополісу за роз"яснення людям про це свято, бо більшість тільки й знають, що то зима з весною стрічається.
Відповідь: В І Т А Ю !!! У нас Стрітення було 2 лютого. Тут українці живуть за новим календарем. Деякі за старим, але "мы туда не ходим".
Відповідь: В І Т А Ю !!! Привіт! На моїй півкулі ще дві повноцінні години нарід святкуватиме свято Громиці, з чим я й вас усіх вітаю. Хоч воно до ранньої християнської церкви має таке ж відношення, як свято св.Валентина (вияв християнської та й усієї решта любові до ближнього свого), адаптоване усе ж раніше, - після Ефеського собору 431 р. Сподіваюсь, усі (крім мене ) запаслися стрітенськими свічками і ,що важливо!, стрітенською водицею. От їй і "приписувалась магічна сила, ця вода – цілюща. Нею натирали хворі місця, і вірили, що допоможе. Найкраще ця вода ніби допомогала від “пристріту” – від хвороби, що її спричиняло “погане око”. Стрітеньською водою ще кропили скот і давали йому пити її – “щоб не хворів”. Пасічники берегли цю воду весь рік і кропили нею вулики кожну “першу” неділю – першу на молодику." Чи усі домашні котики попили стрітенської водиці ?
Відповідь: В І Т А Ю !!! Мавко, цікаво, що Ліля скаже на всі ці Ваші описи? Чи це не варто би було перенести до теми "Магія в церкві"?
Відповідь: В І Т А Ю !!! Та ні, це радше до гілки про поган або рідновірів, чи правовірів. Тільки щось ніхто не відкриває.
Відповідь: В І Т А Ю !!! ну, от, вітаю ! але чи сподобається Михові, що його записують до рідновірів ! ?
Відповідь: В І Т А Ю !!! Оффтоп: Мих, я Вам доповнення до підпису пропоную : "Вся наша жизнь - это репетиция к концерту, который мы уже не услышим" Нє?
Відповідь: В І Т А Ю !!! То Пересвет зробив описку, чи так справді російською звучить? :confused: Бо нема сенсу в тій назві свята інакше...