Відповідь: В І Т А Ю !!! Христос Воскрес! Вітаю всіх з цим світлим днем і бажаю,щоюб він був сонячним для вас і ваших родин,незважаючи на львівську погоду!:p
Відповідь: В І Т А Ю !!! Віталій Бондарчук Звершилось... Поезія написана після перегляду кінофільму «Страждання Христа» Звершилось. Грiб вже був пустий. Життя вернулось в тіло. Він живий. Почувся вперше голос із небес: «Христос воскрес! Воістину воскрес!» Апостолам являвся сорок днів, Він Божу волю виконать зумів. Пронісся голос слави до небес: «Христос воскрес! Воістину воскрес!» Гріх світу влади вже не має, Вогонь Христа в серцях палає. Хай голос Церкви лине до небес: «Христос воскрес! Воістину воскрес!»
Відповідь: В І Т А Ю !!! Раз пішов "парад листівок", покажу святкові, але старі, з зони. Даруйте, якщо трохи смутні. Листівки Ольги Мацелюх-Горинь./Яворівщина-Воркута/
Відповідь: В І Т А Ю !!! Морозова Светлана, Израиль Христос воскрес Какая радость-небо голубое. Неверующих притихли голоса. Христос воскрес! Нас в этом мире двое И счастьем наполняется душа. Я вместе с Ним оторвана из плена. Свобода духа вновь во мне горит. Господь живой и попрана химера Он для меня воскрес и вечно жив. О Ангелы, я слышу ликованье Хваля Его, не умолкает хор. Ушли в небытиё мои страданья. Сын Божий вновь взошёл на славы трон.
Відповідь: В І Т А Ю !!! Нє, ні в що! :D Просто їдять на святковому столі. Гілка для вітання, чи для розглядання , хто як вірить?
Відповідь: В І Т А Ю !!! Щодо обливального понеділка, в Одесі такої традиції , на жаль, немає. Кому не розказую, всі страшенно дивуються і судячи з реакції, навряд чи були б у захваті, якби на них з балкону вилили піввідра води... А от коли таке вперше сталося з моїм батьком (він якраз був у білій сорочці, гарний такий ), нам усім (і йому )дуже сподобалося!!! Гарна традиція!!! Весела!!! А звідки вона пішла?
Відповідь: В І Т А Ю !!! 9 апреля (дата для 2007г.) Пасхальный понедельник празднуется в память о первом дне после воскресения Христа. В Библии повествуется, что, воскреснув, Христос неузнанным явился двум своим опечаленным ученикам, разделил с ними путь в селение Эммаус, неподалеку от Иерусалима, и ужин. «...Взяв хлеб, благословил, преломил и подал им. Тогда открылись у них глаза, и они узнали Его. Но Он стал невидим для них. И они сказали друг другу: не горело ли в нас сердце наше, когда Он говорил нам на дороге и когда изъяснял нам Писание? И, встав в тот же час, возвратились в Иерусалим и нашли вместе одиннадцать Апостолов и бывших с ними, которые говорили, что Господь истинно воскрес и явился Симону. И они рассказывали о происшедшем на пути, и как Он был узнан ими в преломлении хлеба. Когда они говорили о сем, Сам Иисус стал посреди них и сказал им: мир вам»
Відповідь: В І Т А Ю !!! Ні, Миху, нема. Але як поллєте мене, то я не ображуся... То народні традиції. Вони ще залишилися від язичнецьких часів. До Христового Воскресіння ніякого відношенняне мають, але не думаю, що є гріхом. Просто народ веселиться.
Відповідь: В І Т А Ю !!! Я взагалі вважаю наступне: нічого не є гріхом те, що йде на Божу славу. От у Вас є традиція в передвеликодний четвер не працювати, у нас такого нема. Але не працювати у четвер є повага до тих подій, що відбувалися у четвер. Тому я схвалюю все, що йде на прославу Божу, навіть тоді, коли у нас це не святкують
Відповідь: В І Т А Ю !!! Та я не казала, що в четвер не працюють!:eek: Ви щось наплутали. Не їдять, тобто постять цілий день, то так! І перед тим стараються не мати інтимних відносин в подружжі... А працювати, працюють!