До ЧОРНОГОРІЇ на АВТО!!! Допоможіть. Народ хто може допомогти в цьому питанні, маю досвід подорожі в Болгарію на авто, в чорногорію на авто не їздив, але маю дуже велике бажання відвідати Чорногорію на початку вересня. Буду їхати власним авто з жінкою і двома дітьми. Планую їхати через Угорщину і Сербію. Підкажіть чи зможу я попасти в Чорногорію тільки з Шенгеном (чи треба в 2013р. Сербську транзитну візу?) Як поставляться до мене Угорські митники, на те що вмене Польський шенген? Чи пропусьтять мене на машині в якої тоновані передні вікна? Чи можна Їхати на правах старого зразка (ламінованих)? Чи можна в Угорщині і Сербії, Чорногорії користуватись Радардетектором? Як краще проїджати Угорщину, через Будупешт по автобанам, чи на пряму через невеликі містечка до Сербії?
Wind Breaker,купи ксиву интерпола(100 $) и все те мелкие нарушения (Чи пропусьтять мене на машині в якої тоновані передні вікна? Чи можна Їхати на правах старого зразка (ламінованих)? Чи можна в Угорщині і Сербії, Чорногорії користуватись Радардетектором? ) тебе простят.даже честь тебе отдадут.
Тут є хороший сервіс. Кажуть, зле. Хоча б не мали. Угорці можуть і не пустити, бо тоновані вікна заборонені правилами. Кажу "можуть", бо знайомі закарпатці їздять, але це закарпатці. ) Уявіть собі, що Ви прикордонник, і маєте впустити у свою країну людину, котра правилами нехтує вже при в'їзді. Те саме стосується і антирадару. Намір його використовувати говорить про намір перевищувати швидкість. Вам хочеться адреналіну? Якщо хочете зекономити пальне - то по містечкам, час - по автобанам. А взагалі, якщо поїдете в Чорногорію через Сербію, то чекають на Вас гори на кордоні Сербія-Чорногорія, а потім по цілій Чорногорії. Комфортніше через Боснію. Я їду через тиждень. )
Так от, не знаю, які там гори в Сербії, але в Боснії вони також не бідові. Сполягати на навігацію в Боснії не варто. Нас вона втратила, тільки ми пересікли кордон Хорватія-Боснія. Знайшла аж в Сараєво. До цього мене вразила мінаретами Тузла, але в Сараєво іслам носиться в повітрі. Контрастне місто, нагадує Кустуріцу постійно. Далі, якщо їхати на Хум, вас вразить своїми бірюзовими водами Дріна, а потім каньйон ріки Тара. Десятки тунелів попри Півське озеро вже в Чорногорії - то на любителя і шукачів вражень. Але ми такі є.
Сьогодні ми провели день на одному з пляжів Улцині. Згадали совдеп повною мірою - від турецьких туалетів до роздягалок, де дверцята не тримаються купи. Не знаю, чи такий самий стан всюди в Улцині (там 13 км пляжу), але я б туди не радила їхати, якщо у вас не маленька дитина (захід в море метрів 30 по коліна). Зате сама Улцинь колоритна - знову мінарети, жінки в хіджабах на вулиці, бородаті мужчини, піратська фортеця і східний базар.
Un.Known, доброго дня. Власне, планую поїздку в ті краї. Маю кілька запитань, якщо можна. 1. Транзитні візи. Де краще брати? 2. Вартість житла? Чоловік, дружина, дитина 9р. 3. Орієнтовна вартість харчування? 4. Який населений пункт порадите для спокійного відпочинку? (Цілодобові бари / дискотеки - не цікавлять)? 5. Варіант подорожей по Чорногорії. Тобто: а) зупинитись десь і подорожувати радіально; б) переїжджати; в) кинутись того ровера... Ну і, мабуть, будуть ще запитання. На разі, дякую!
Поняття не маю. Мені не були потрібні. Але кажуть, що при наявності броні угорські транзитні візи купуються в Ужгороді, сербська не потрібна. Все залежить від того, де ви з сім'єю зупинитесь. Ціни і у одному містечку (наприклад, Святий Стефан, де ми відпочивали), можуть сильно відрізнятись залежно від того, в якій лінії буде помешкання. Але першу лінію оціните, якщо Ви з візком і забудбкуваті. Якщо Вам не заважають круті підйоми по сходах - можете жити і в третій дешевше. Але, скажу Вам, це вимагає тренінгу і не курити. ) Ціни відповідають українським в супермаркетах. В менших магазинчиках - меншим магазинчикам України. Молоко - від 0,85 центів до 1,25 євро, карчик 5 євро/кг, пршут - 2-2,25 євро, йогурт 0,85, це так з голови. Плєскавіца (дуже смачно), у фаст фуді, без фриток (і там смачно) - 1,5 євро, в кафе Бечічі гурманська - 4 євро, в Улціні 6 євро. Порції фриток, коли замовляєте в кафе - 3 євро, дуже великі. Святий Стефан, однозначно. Там дуже гарно і не так людно. Ну ще може бути Пераст, але це вже не море (як на мене), бо Которська затока дуже глубока. Будва шумна, Улцінь нудна. Бечічі, якщо на окраїні, Бар також, Сутоморе незле. Чесно кажучи, там не дуже поподорожуєш. Чорногорія - одна гора і подорожувати без нудьги можна тільки по узбережжі, а проїхати його можна за один день. Ми вранці виїжджали, а ввечері повертались. Подивитись можна також на Скадар, раджу також Цетінь.
Un.Known, дякую. Ще запитання по дорозі... Правда, в профілі написано, що Ви з Праги. Львів - Будва (як орієнтир) - 1500км. Плюс - кордони / митниці. Тобто, потрібно десь ночувати. Гугл рекомендує дорогу через Будапешт. Не порадите де зупинитись?
Тут я Вам не пораджу. Ми їхали також 1500 км, але ми з чоловіком міняємось по дорозі. Та коли є потреба, користуємось букінгом.
Планую до Чорногорії Вісім привіт! хто відпочивав у Чорногорії, можливо підкаже,які особливості цієї країни.чи існує великий мовний бар"єр, коли не володієш іноземними мовами, бо я планую їхати через туристичне агенство, але екскурсії хочу проводити собі самостійно...?
Перечитайте тему ще раз - дві теми об'єднано в одну. Я повернулась з Чорногорії місяць тому. Російською домовитесь, але можете наткнутись на чорногорців, котрі не захочуть Вас розуміти. ) Інакше... не знаю, без знання чеської і англійської мені було б важче. )
Ура!!! Я навіть згідний непорозумітись з ними, або використати свою мізерну англійську з жестами! ЗІ. На разі, зібрав документи на візу (їду ж машиною). Склав маршрут. От тільки Монтенегро у мене тепер - проїздом. Буде віза - розкажу детальніше. А про Чорногорію, правда, автомобілем багато цікавого є тут: http://auto-travel.me/putevoditel/
Згідний. Тому і їду машиною. Але, мабуть, 95-98 відсотків українців (громадян України) туди летять літаком. Так суттєво простіше, бо не потрібна віза. ---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ---------- Вибачте, не осягнув.
Отже, я вже з візою. Правда, не з такою, яку просив. Для проїзду в Чорногорію і назад потрібна була Мультивіза. А її не дали. Документи подавав в Грецьке посольство. Подорож мала бути: Україна - Румунія - Болгарія - Греція - Албанія - Чорногорія - Хорватія - Боснія та Герцоговина - знову трохи Хораватії - Угорщина - Україна. Загальний пробіг, не такий страшний, як виглядає на перший погляд. Орієнтовно - 5тис.км на 15 днів. З тим, що половина кілометражу це дорога туди і назад у перші і останні дні. Але... Візу відкрили одноразову, на півтора місяці. Тобто, якщо з Греції (ЕС) виїхати в Албанію - в ЄС повернутись складно. А по іншому, в Україну не повернешся. Тобто, маршрут тепер у мене ніби і прозаїчний: Румунія, Болгарія, Греція і так само назад. Пробіг, правда, чомусь скоротився лише на 400км. Але сам драйв буде спокійнішим. Правда, до теми про Чорногорію то вже відношення не має, тому, флудити тут вже не буду. До слова, по при одноразову Грецьку візу - я задоволений. Може комусь знадобиться інформація. 26.07 десь о 15год. - здав пакет документів у Візовий центр у Львові. 26 - отримав від них повідомлення, що документи вирушили у Грецьке посольство в Київ. 30 - як потім з'ясувалось, греки відкрили візу. 01.08 - паспорт був у Львові в візовому центрі. Хоча, попередньо орієнтували на 12-е число.
Мушу ще раз подякувати Un.Known за Букінг. Не те, щоб я про нього не знав, але не було довіри і раніше не користувався. Готель, ціну, місце, зручності, розташування - обираєш сам. На додачу, читаєш відгуки. Так, і в інших країнах, виявляється "300м до пляжу" можуть бути 1 кілометром. Ну і господарям залежить на тому, яку оцінку ти їм поставиш і який відгук напишеш. А всіляким Tango travel -ам, в принципі, майже байдуже. Ну і на скільки я цікавився, у Львові є лише... півтора фірми, які цим займаються самостійно. Решта - перепродують їх послуги, або займаються "кидаловом" на зразок Вашої поїздки. Назви - опускаю, щоб не виглядало рекламою. У будь-якому випадку, сідайте, дивіться фото, дивіться на свою засмагу, згадуйте море - думайте про позитив! Tango travel - не варте того, щоб псувати Вам згадки про відпочинок!
Буде з фото! Жінка свариться, бо фотоаксесуарів - аж дві торби! Фотоапарат "мильниця" - дитині, відеокамера - у жінки. Я - з Кеноном але за кермом. Плюс додатковий фотооб'єктив, зарядки, запасні акумулятори, кілька фільтрів, бінокль... Думаю, чи варто брати фотоспалах... Сумнівно. Правда, архітектури буде обмаль. Акцент, таки на море. Виїжджаю, якщо дасть Бог, 30-о. Ночую на Закарпатті, біля кордону. Раненько 31-о - митниця. Далі - ночівля в Болгарії. Аж тоді - Греція. Дома розраховую бути 15-16 вересня.