Ні, ви можете долучитися до групи нелегалів з Пакистану. Зекономите на візі, на харчуванні (прикордонники нагодують), на транспорті (багажне відділення автобуса - дуже романтично), отримаєте масу яскравих емоцій і гострих відчуттів. А взагалі я так зрозумів що Крим, Крим і ще раз Крим у вас в крові - курники, пилюка, макарони з собою. Не плутайте поганий смак з нонкомформізмом.
Як маєте щось сказати власне ПО ТЕМІ - відпочинок у Чорногорії,то говоріть.Як ні - то свій словесний потік переносьте куди - інде. І я б попросила не переходити на особистості.Некрасиво.Особливо стосовно жінки.
Насправді між бюджетними і небюджетними мандрівками дійсно немає великої різниці. В кого який запас ентузіазму і здоров'я. Але уявіть просто себе на місці німців чи італійців - вони ходять по вулицях своїх міст і бачать купу туристів, а серед них безпомилково можна визначити "європейців" з буферної зони Росії. Невже не хочеться виглядати достойно хоча б, хіба це понти? Нормальний європеєць сідає на швидкісний поїзд чи літак, а не теліпається 1000 км в бляшанці на колесах, селиться в нормальних умовах, а не в бабушенцій на вокзалах, їсть в ресторані, а не тулить копійчину за кожен хот-дог. Хіба це понти? Де особистості? Ніхто вашу подружку не чіпає.
У Чорногорії набагато краще, ніж у Криму. Житло там дешевше, ніж у Криму. Їжа дешевше, ніж у Криму. Чорногорія красива. Як Крим і навіть краще. Єдине що: якщо машиною добиратися, потрібна транзитна угорська віза. Сербія цього року візи скасувала. Якщо летіти літаком, то віза взагалі ніяка не потрібна. Зі Львова літаком летіти приблизно півтори години. Знайти житло можна як там на місці, так і заздалегідь. Дуже багато чорногорців здають апартаменти у віллах. Апартаменти - це відокремлена квартира або студіо з кухнею. Там можна й самому готувати
Дурниця повна. А хто (чи які) оті всі європейці, оті молоді люди, котрі подорожують автостопом (навіть не у власній бляшанці), для кого у Європі будуються кемпи з інфраструктурою, готелі типу Формула 1, і кому продають багаточисленні турагенції бюджетні путівки до апартаментів з власним харчуванням? Німцю, чи італійцю, котрий сідає у швидкісний поїзд чи літак, є переважно коло сімдесяти, бо він не витримає ні в автобусі довго сидіти, ні керувати авто, зате вже має досить грошей, аби за той комфорт платити...
Навіть не так. Все від вподобань залежить. Є такі, що люблять літаками і в готелі all-inclusive, навіть якщо на таку поїздку їм треба цілий рік заощаджувати. Але заощаджують і їдуть, і це не обов'язково старші люди, але і звичайного достатку молоді родини з дітьми. І навпаки, є 70-річні, які, починаючи з травня, товчуться цілою Європою автом, чи вже караваном, чи звичайним легковим, з ночівлею в Формулі, Етапі і інших бюджетних готелях. А от понтів нема ні в одних, ні в других. В нас не є соромно сказати, що ціна для мене зависока, чи вибрати щось дешевше, хоча різниця невелика. Таке зовсім не означає, що в людини немає грошей - в місцях відпочинку десь на пляжі, на природі чи в місті дядько в потертих шортах і пошарпаному солом'яному капелюсі біля вас запросто може бути і мільйонер. Не потрібно робити собі якісь комплекси з того.
Хто, студенти, які до 30-ти років піццу розвозять. Мені вдвічі менше сімдесяти, але я в автобусі максимум годину витримую. Якось дуже просто все - ніщо нічого не означає. Ще скажіть що в українців і німців однакові можливості відпочивати. Ага, Дональд Трамп шифрується в тризіркових апартаментах на околиці Будви.
А в літаку більше години витримуєте? Або літаєте тільки на коротенькі відстані? (До Чорногорії в такому випадку Вам не долетіти)
В літаку теж кумарить, але там 3 години - і ти в любій точці Європи. Я далеко не літаю, тому 1,5 - 2. Ну і цікавіше в літаку. А як люди в Америку літають я не уявляю.
А все і є просто, і ускладнювати нічого не потрібно. Не скажу. Але зате скажу, що не сором відпочивати, та і взагалі жити згідно своїх можливостей, а от намагатися виглядати вище них - може бути смішно.
По любому, понавигадували наук якихось, нашо воно потрібне. Ви я дивлюсь по ходу десь в Ірландії жиєте, який у вас сором може бути. А багатьом соромно за совковий спосіб життя.
То ви машиною їхали? Які враження від дороги? Бо ми намилились в Болгарію, а там різниця невелика з Чорногорією
Ми їдемо з 3-річним сином - то автобус виключається зовсім. Хочемо машиною і щось я в Чорногорію боюсь по тих горах возитись... Зараз є непогані варіанти авіа, кому цікава Чорногорія тоді не треба морочитись з візою. Скільки часу вам зайняла дорога до Чорногорії? І ви брали зразу тут проживання чи на місці самі шукали?
Бачу, треба дещо пояснити. Спершу щодо Дональда Трампа. Трампа на вулиці я б навряд чи впізнав - я його обличчя не пам'ятаю. А от таких людей, яких часто бачу в новинах чи кінофільмах - зустрічаю постійно. І не в закритих клубах чи ексклюзивних ресторанах, але на вулиці, в супермаркетах, звичайних кнайпах і навіть фастфудах. Про політиків, міністрів і навіть колишніх прем'єр-міністрів тощо не треба навіть згадувати їх можна зустріти кожен день будь-де, в сусідньому магазині, от що таке характерне для Ірландії - в зв'язку з масовою міграцією свого часу звідси до Америки, дуже багато відомих американців мають ірландське походження. Тому вони полюбляють приїжджати і відвідувати місця, де мешкали їх предки. Їх можна зустріти у звичайних кнайпах, на вулиці в місті, на природі тощо. Клуні їв піццу за сусіднім столиком біля мене, Робертс мала вечірку в партері готелю саме в той час, коли я прийшов в цей готель до басейну, це такі найвідоміші актори імена яких я пам'ятаю. Інших я впізнавав з фільмів, але імен не пригадував. І вони не шифруються - нема потреби. Здебільшого на них ніхто уваги не звертає. Впізнати - впізнають, та й все. Щодо три- і взагалі зірковості готелів. Хоча цей рейтинг дещо відмінний в різних країнах, але на загал він означає не чистоту в готелі і те, чи розетки в номері випадають зі стіни, чи ні, але зокрема розташування готелю і наявність в ньому тих чи інших атрибутів. Наприклад, невеликий люксусовий готель родинного типу може мати навіть не три, але дві зірки із-за того, що в ньому нема конференц-залу, ліфта, нон-стоп бару чи ресторану, він далеко від аеропорту і автобану тощо. Тому, якщо гість не планує проводити в цьому готелі щорічну зустріч акціонерів чи з'їзд любителів пива, йому абсолютно все одно, скільки зірок в рейтингу. Реально такий маленький малозірковий готель може мати рівень вищий, ніж п'ятизіркові. Що ж стосується гігієни, справності електромережі, наявності гарячої води тощо - це не критерії для зіркового рейтингу, але необхідні умови для отримання ліцензії (або щоб цю ліцензію не призупинили).
Ну це однозначно, що без гірських серпантинів це плюс. Але чорне море, а не адріатичне - це мінус. Ну і з Кримом буде в тій же ціні +/-, бо ще плюс візи, збори