УВАГА! Шахраї займаються "доброчинністю". Не дайте себе обдурити!

Тема у розділі 'Доброчинність', створена користувачем Romko, 3 бер 2011.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Недавно розмовляв з журналістами з "Дзеркала тижня".
    Стаття має вийти в наступному випуску.
    Але врізалась в пам"ять фраза:
    - Зараз це рутинна ситуація...ныкого це не вразить...
    Гірко...за наше суспільство....

• Подобається Подобається x 12
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Таке справді ЖАХАЄ!!!

• Подобається Подобається x 5
  3. Inozemka

Inozemka Member

Ну, выйдет статья в Зеркале недели и что дальше?
    Какая цель этой статьи? Расшевелить следствие? Я лично сомневаюсь, что это поможет.

Ни Вы ни журналисты ЗН не допускаете, что после этой статьи, кто-то из нуждающихся, кто как и Вы расчитывающих на помощь через СМИ и волонтеров, недополучит её в том объеме, в котором мог бы получить. Ведь статья, кроме недоверия к волонтерам и к самим нуждающимся, ничего другого не даст.

Зачем она вообще нужна, эта статья?
    Может действительно пора думать и о других, или хотя бы думать о последствиях своих шагов, о том как Ваши действия отразятся на работе тех же волонтеров (имхо, святых людях) на тех детках, для которых лишняя сотня гривень абсолютно не лишняя?

• Подобається Подобається x 1
  4. Romko

Я теж так думаю.
    Нехай собі гуляють.
    Може знайдуть ще когось...онкохвору дитину,наприклад...
    Їм теж потрібно на щось жити,ні?
    От,мені смска прийшла...мати в одного з них хвора....ліки дорогі...

• Подобається Подобається x 3
  5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

ну да облапошут 2 зато 3-му шось капне:ireful:

ви певно просто так написали з розгону

Останнє редагування: 30 бер 2011
  6. Romko

Вже скоро місяць з подання заяви.
    Далі проводяться оперативно-розшукові міроприємства з встановлення місцезнаходження даних осіб для проведення з ними бесіди,з метою вияснення їх причетності до факту шахрайства.(с)

• Подобається Подобається x 2
  7. Inozemka

Inozemka Member

Цель статьи - в чем?
    Хочу понять.

---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 19:44 ----------

Это точно, с разгону.

Я никогда не была волонтером, а совсем не давно приехала ко мне девушка-волонтер за детскими вещами, разговорились, и в общем не смогла я ей отказать в помощи срочно собрать деньги для новорожденого отказничка.

И именно с позиции того, что я увидела и перечувствовала за этот день, и говорю, что статья о мошенниках-волонтерах в центральной газете ничего хорошего не даст.
    На ход следствия не повлияет, фамилии этих гадов читатели не запомнят, но запомнят, что верить никому нельзя, даже нотариально заверенным доверенностям.
    Посмотрите на этот шаг (публикация статьи) с другой стороны.

8. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

О ні... якщо людина хоче пожертвувати кошти, то вона пожертвує, навіть обійшовши волонтерів. А шахраїв треба наказувати, бо жалість і безнаказанність таких приведе до значно більшого злочину. І дії повязані з виявленням шахраїв відіб"ються лише на подібних шахраях - не повадно буде, а на волонтерів не вплине, бо певна доля недовіри до них, як була так і буде. Особиста справа кожного - довіряти чи провіряти.
    Шахрай повинен бути наказаним... Один раз вже пробачили, а тепер тре вивести на чисту воду усіма можливими способами.

• Подобається Подобається x 16
  9. Romko

Цікаве питання...
    А який сенс в тім,що я рипаюсь ще,намагаючись врятувати ту дитину?
    Який сенс взагалі в нашому животінню?
    Відтягнути подалі його кінець?

• Подобається Подобається x 8
  10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Тобто Ви вважаєте, що розповсюджувати інформацію про шахрайства так званих волонтерів непотрібно? Тобто нехай люди вірячи в добрі наміри незнайомців віддають свої гроші і правдивим і неправдивим волонтерам? Ви цього хочете? Чому? Вам байдуже чи потрапляють гроші доброчинців до потребуючих?
    Якщо люди прочитають цю статтю, побачать репортажі, дізнаються про те, що не всі волонтери справжні, то не перестануть помагати потребуючим віддаючи гроші! Вони лише стануть більш обережними і будуть перевіряти людей, які до них звертаються! Будуть просити номер рахунку в банку, чи номер телефону до потребуючих, будуть перевіряти документи незнайомців, що може навіть помогти у викритті шахраїв! Невже Ви цього не хочете? Чому? Ви одна з них? о_О

• Подобається Подобається x 4
  11. Inozemka

Inozemka Member

Не поняла, я что-то сказала против Вашего ребенка или Ваших усилий по его спасению?
    Я спросила предельно ясно - для чего нужна эта статья.

Если речь пойдет о бездействии конкретных следователей в плане поиска этих сволочей и возврата Вашей семье пожертвованных денег, то поддерживаю!

Или статья только о том, что вот эти сволочи ходили с нотариально заверенной доверенностью от Вас, насобирали кучу денег и их присвоили, то результат будет со знаком минус. Для следователей эта статья будет всего лишь комариным писком, для тех, кто готов отозваться на просьбу еще одним поводом усомниться, в честности тех волонтеров, которые завтра к ним прийдут пусть даже с ворохом официальных документов.

С чего Вы взяли, что я за то чтобы их простить? Будь моя воля обязал бы их работать на Вашу семью до тех пор пока полностью не вернут украденное.

Я говорю о другом. О том, что то, что сейчас кажется правильным и справедливым, может иметь обратное действие.

Понимаете, очень часто чья-то жизнь зависит от того удастся ли вовремя волонтеру собрать средства или нет. Может стОит думать и об этом тоже?
    Может стОит подумать о другом способе помочь следствию?

12. Romko

На жаль,іншого способу не знаю.
    Набагато легше б було подзвонити "братві"...і вони б були покарані.
    Колись я так би й зробив.
    Але зараз...
    Не той випадок...і я не той.
    А,якщо на ментів не натиснути,то все буде отак.

• Подобається Подобається x 7
  13. Inozemka

Inozemka Member

Ві почти угадали. Я одна из тех.

Я одна из тех, кто вітаскивает своего ребенка из последствий родовой травмы.

Я одна из тех, кто решает на какую операцию направить средства в первую очередь, потому что деньги пока есть только на одну.

Я одна из тех, кто через 2 недели будет знать точно- у меня рак или всего лишь ложная тревога.

И еще я одна из тех, кто видел работу волонтеров - людей которым нужно ставить памятники у каждой больницы. И которых почему-то никто не пишет замечательных статей в центральных газетах.

И главное, я одна из тех, кто научился не забывать хорошее, а все плохое удалять из своей жизни.

Общий привет, панове.

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Маєте варіанти?

Ви аргументуєте тим, що люди перестануть давати взагалі.

А я знаю багато таких, що дають... ну не останнє, але передостаннє. З чистим серцем і надією, що це допоможе.

Не шкода цих людей?

• Подобається Подобається x 5
  15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Тоді Ви б мали як ніхто знати в якій ситуації зараз є ошуканий Ромко! Якби на Вашу дитину такі "волонтери" збирали десятки тисяч гривень, Вам ні копійки, Ви б так само були проти того, щоб люди дізнались правду? Хотіли б, щоб до Вашої дитини кошти не доходили? Чи хотіли б, щоб люди дізнались, допомогли впіймати злочинців і вернути гроші?

16. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Мені, Іноземко, здається, навпаки треба показати, що і серед волонтерів є вовки в овечій шкурі. І ще й наголошувати, щоб перевіряли рахунки і координати, бо є багато шахраїв, можна підкреслити то на вашому (до прикладу) волонтерському ресурсі. Це не лише нагадає людям, що треба бути обачнішими, але і довіру до вас підніме.

"Один з тих" - не стане покривати зло, це не правильно, та й довіра хіба при тому зросте?
    А якщо відчуваєте з сторони жертвуючого недовіру, через оттакі от випадки, то - моя вам порада, давайте координати бітьків і лікарень - хай йдуть і жертвують "руки в руки"

П.С. Ніколие думала, що волонтерам треба гучні статті в газетах...

• Подобається Подобається x 10
  17. Romko

18. Romko

Тільки що розмовляв з адвокатом.
    Сьогодні минув місяць з часу подання мною заяви у Шевченківський райвідділ.
    Ні слуху,ні духу.
    Навіть на його адвокатський запит відповіді не було ніякої.
    Враження,що їм просто приплатили...і справа буде в довгій шуфляді.

• Подобається Подобається x 6
  19. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Треба піднімати общественность.
    чим більше розголосу ,тим більша ймовірність не дати справі заглохнути.

• Подобається Подобається x 6
  20. Inozemka

Inozemka Member

а еще действеннее поднимать связи с милицейским руководством... увы... :sad:

Вот этот абзац в статье очень гнетущее впечатление производит:
    т.е. дело могут свести к тому, что не эти сволочи, а Romko должен будет доказать, что этих денег от них не получал. Или я ошибаюсь?

а де твій аватар? :)