я вже давно не наївна , я просто в темі по самі жабра . Адресну допомогу надає досить обмежене коло фондів і принаймі усі українські я знаю. Відносно неправдивої інформації - основне її джерело не працівники фондів , а як не парадоксально - прохачі допомоги, котрі дуже часто навмистно спотворюють інфу. Саме так , я не обмовилася - принаймі 30 відсотків людей які просять допомгу для хворих дітей , спекулюють на цьому. Або використовують кошти отримані від благодійників не за призначенням - мобільники (буцімто для звязку, але чомусь обираєьться сама дорога модель) , машини (нібито бо дитину возити громадським транспортом не можна, але береться не ланос а ауді ...) або ще "красивіше" - родині допомагають зібрати кошти на операцію дитині - а перед самою операцією батьки "передумують" і везуть дитину до цілителів - дитина помирає, гроші пропадають в невідомому напрямку А ще дуже "підгажують" журналісти бо лізуть у справу уякій ніц не розуміють в пошуку сенсації і пишуть потім таку пургу від якої вуха вянуть.
З моєю асьою було також така ситуація. Тут одне, не ставити паролі типу дати свого дня народження. Такі ел. скриньки/аськи - відразу ламаються. Зараз це ще поширено "в контактах" і "однокласниках"
Часто е-мейл ламается через подсказку для восстановления пароля. Там надо вопрос-ответ делать нелогичными. Например не "телефон-самсунг", а "принтер-собака"