Уточнимо про Кінець Світу

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Уточнимо про Кінець Світу

Це було ще аж десь у "Гаррі Поттер-2".

Ми говорили про ставлення не до магії, а до казки. А що, церква таки вірить в існування магії?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

аякже.

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Дайте, будь ласка, означення або поясніть на прикладі, що таке магія. І проаналізуйте, чи така сама магія описується в казках.

4. Кася

Кася Well-Known Member

нє,ну цікаво...судний день ж приведе рай на землю,а вс християни так його бояться..

5. zet

zet Дуже важлива персона

Ибо грешны! Вместо того, что б спасаться и делом заняться, все норовят дату для последней молитвы определить...

6. Кася

Кася Well-Known Member

во-во...хоча то тоже лишнє...роблять добро,щоб в рай потрапити,а не принести корсить людям.

7. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

доброго дня! щойно зареєструвалась, а тут все так серйозно! чи присутній тут зараз той, хто цю тему розпочав. була б рада з ним поспілкуватись!:clapping:

8. Кася

Кася Well-Known Member

краще б спершу свою думку висловила..а для бесіди завжди охочі тут знайдуться

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це форум, а не чат. Неважливо, хто коли присутній. Спілкуйтесь!

10. маюнка

свою думку щодо чого саме, даруйте? раю і пекла чи апокаліпсису?

11. маюнка

я перепрошую, у всьому цьому потоці думок, я загубила червону нитку.ви не розумієте як побудовані пекло і рай(якщо вони існують)?

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

У кожного учасника своя червона нитка.

А про це є дещо інша тема: "Нюанси щодо раю та пекла".

13. маюнка

пару думок вголос:по-перше, з точки зору християнства діти-безгрішні. тому, напевне, їх не будуть вбивати чи як там висловились раніше. по-друге, щодо душі: є душа, є дух - це речі різні. дух - те, що вдихнув Бог у людину, створюючи її, своєрідний канал зв"язку. так-от,у раю не буде розрізнення на особистості: ті, ким ми були в земному житті, не спроектуються аналогічно в інше життя. простіше кажучи, душа має бути чистою.

14. маюнка

тоді зрозуміло. та все ж, цікаво збирати ці нитки.всі такі різні!

15. Кася

Кася Well-Known Member

щось бачу панна маюнка вперто думає що це тема про рай...а цікаво було б почути про сам апокаліпсис..як вона собі його уявляє..

16. маюнка

як я собі уявляю кінець свуіту? це неминуче. колись-таки він настане.і ми щасливі не знати коли саме. взагалі, коли зустрічаю слово "апокаліпсис", чомусь в голові починає крутитися пісня одеського гурту "Fleur" "Рай на полчаса".я особисто знаю, що якби кінець світу настав зараз, то я була б недостойна вижити. бо це-таки вжко - бути трушним християнином. але кожного ранку, прокинувшись, я дякую за те, що бачу новий день,що живу і маю ще один шанс змінити в світі щось на краще. побороти хоч якесь зло добром. а апокаліпсис страшний для мене. я боюсь не встигнути. "не встигнути", і ще після цього словосполучення сотні дієслів можуть стояти... думаю, в останні дні перед людьми постане ще більше спокус, ніж існує тепер, і потім вибір кожного буде залежати від ставлення до життя, від світогляду. до речі, релігія-вид світогляду. тому вирішальним в агонії буде те хто у що вірить і чи вірить взагалі. а саме матеріальне "оформлення" апокаліпсису я бачу у вогні.Бог вже знищив перший, давній світ з допомогою води, тому цього разу все горітиме. маю ряд асоціацій щодо кінця світу, але я- не Іздрик, не Прохасько і не Андрухович, щоб серйозно вправлятися з майстерністю в слові. загальний настрій- поспіх, страх, питання вибору. от і все.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Магія - це явище, яке суперечить законам матеріального світу і походить не від Бога, а з застосуванням потойбічної сили.

18. D.M.

D.M. Well-Known Member

Чи вірите Ви в можливість такої магії, коли один предмет перетворюється в зовсім інший (напр., папірець у змію), або коли надягання певного плаща призводить до невидимості, або коли людина проходить крізь стіну, потрапивши на залізничну платформу з дробовим номером?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не спец у магії, але багато чого можна.

20. D.M.

D.M. Well-Known Member

І все те, що там можна, Ви вважаєте поганим, а його пропаганду в казках - шкідливою? Правильно я зрозумів Вашу позицію? Наче, саме так Ви пояснювали.

Тільки з цього випливає, що Ви маєте виступати проти всіх чарівних казок. Але Ви наче заперечували своє негативне ставлення до казки про Попелюшку. Оцей нюанс залишається незрозумілим.

а де твій аватар? :)