Уточнимо про Кінець Світу

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 7 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Уточнимо про Кінець Світу

казка по барабану, не по барабану душі, які її читають.
    я пояснив чому я проти у однойменні вітці "Гаррі Потер 7".

2. zet

zet Дуже важлива персона

Урсула ле Гуин - волшебник средземноморья - мощная магия, причем добрая, побеждает зло, и сотворил мир волшебник Сегой.

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

У якому розділі ця гілка?

4. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Гаррі Поттер 7 - в книжках ;)

5. D.M.

D.M. Well-Known Member

Подивився я, що писав Мих про Поттера. Відповім тут, бо з метою економії трафіку не люблю вештатися по різних розділах.

У мене виникли такі зауваження до думок Миха:

1. За Вашою логікою, всі казки, в яких фігурують добрі чарівники, є шкідливими, бо "добро йде тільки від Бога". Цим самим Ви проти величезної частини казок. Але Ваш аргумент дуже незграбний. Може, і знати добрих людей шкідливо, щоб "не думати, що добро йде від людини, а не від Бога"? І взагалі, якщо Ви вірите в Бога-Творця, то все у світі - від Бога. Які ж тоді проблеми? До чого город городити? Чи, може, кожний матеріальний предмет, крім ікони, слід розглядати як такий, що похитне віру дитини в Бога?

2. Як аргумент проти казки наводиться шабаш відьом. Але ж, мабуть, ці відьми - негативні персонажі. То, значить, добрих чарівників не можна, злих - теж не можна. І про злих до пуття й не пояснено, чому. Чи в казках не має бути нічого поганого, не має бути боротьби добра зі злом?

3. Ви довго розмірковуєте про те, наскільки шкідливим може бути підсвідомий вплив, але це міркування на кшталт "невідомо, до чого це може призвести", і нема жодної аргументації, чому саме книги про Поттера слід підозрювати в негативному впливі на підсвідомість. Хіба що наступний пункт:

4. Ви вважаєте підозрілим факт великої популярності цих казок. Ну, тоді Ваші підозри мають поширюватися також на казки про Піноккіо, чарівника країни Оз, Мауглі, Вінні-Пуха, Алісу (у Країні Чудес і в Задзеркаллі), Карлсона. Думаю, що в перерахованих казок теж були прихильники з фанатичними мордами, тільки ці морди не було видно по телевізору.

Маю надію, Миху, що Ви зумієте неупереджено вдуматись у мої аргументи та змінити своє ставлення до казок, адже для цього зовсім не знадобиться вступати в суперечність з католицькою церквою.

• Подобається Подобається x 1
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. магія - це є зло. Біла, чорна - немає значення. І от ця магія подається як добро. Тобто на зло говориться добро. Підміна понять.

7. D.M.

D.M. Well-Known Member

Отже, казка про Попелюшку теж шкідлива?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо взяти людину, то в неї нема добрА само по собі. Тобто якщо людина виявляє якесь добро, то це не саме по собі, а від Бога, бо ж людина Господнє твориво і в неї є Божа іскра. Так що на мій погляд, Ваші твердження безпідставні.

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

То я давно зрозумів цю Вашу точку зору. А чому в чарівника не може бути Божої іскри? Не насправді, а в казці. У казці все одно має бути щось неможливе.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не рівняйте казку, де добро перемагає зло(нехай за допомогою магії) і культ магії, який супроводжується шабашем відьм при поступлені в продаж чергової книжки.

Ви уявляєте, щоб Попелюшка вийшла у світ і супроводжувалася символами шабашу відьм?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Повторю фразу, яку колись вже писав: бачив і чув, що вбивці каються, але що відьма каялася.... не бачив і не чув. Служителі сатани....

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

Мабуть, я не в курсі, про який шабаш ідеться. Просвітіть мене, щоб предметно дискутувати далі.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не бачили по ящику о показували? Справжній Хеллоуінг....

14. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я зараз майже не дивлюся "ящик", бо Інтернет краще. Ви мені до пуття поясніть, хто там який шабаш влаштовував і як це пов'язано з даною казкою. Одразу скажу, що якщо це не є частиною сюжету цієї казки, то це не аргумент проти казки: казка не винна, хто там у який спосіб її вшановує.

Зазначу також, що Ви, таким чином, усе-таки не хочете визнати шкідливість казки про Попелюшку. Так що Ви погодилися, що добрі чарівники в казках дозволяються. І то добре.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я в Попелюшці не побачив культу магії, а Гаррі Потер - це культ магії.

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Що ж Ви тоді розумієте під культом?

І чи правильно я розумію, що Ви проти будь-якого культу, за винятком культу Бога?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

поклоніння, або почитання "доброї" магії.

18. D.M.

D.M. Well-Known Member

Думаєте, Ваше розуміння цих слів для мене ясніше, ніж Ваше розуміння слова "культ"? Я не розумію, які конкретно особливості казок про Поттера наводять Вас на думку, що там присутній саме "культ" ("поклоніння", "почитання") магії, а не просто розповідається про магію в такому ж ключі, як і в усіх нормальних казках про чарівників.

Я підозрюю, що Ви спочатку заразилися від РПЦ нелюбов'ю до Поттера, а потім уже намагаєтеся почепити до цього логічні обгрунтування. На Вас часом не кашлянув якийсь "канонічний" православний? ;)

19. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Кажуть, що якийсь персонаж з останньої прем’єри про Поттера дуже схожий на Путіна і що Росія вже подала позов у суд...:D

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

відношення РПЦ і католицької церкви одинакове що до магії, а Ви що підозрюєте?

а де твій аватар? :)