УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: УПА

Росії би зі своєї бідосі вилізти...Та й хто з наших олігархів добровільно згодиться йти під Путіна?
    Будьте логічним.

• Подобається Подобається x 1
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

УПА з Путіним і царизмом не воювала...
    Не оффтопте, панове!

• Подобається Подобається x 2
  3. zenyk

zenyk Well-Known Member

а тоді, якіль я знаю - такий стиль тягнув на кілька років ув'язнення....він певно якимось шахраєм був? для чого йому воєнна форма?

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

А на грудях орден червоної зірки, "Чорна кішка"?:) З кінострічки "Місце зустрічі змінити не можливо"

5. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Если не ошибаюсь правонарушением считалось ношение отличительных армейских знаков ... но тем не менее это не повод чтобы зарезать человека.

Или вот еще пример, одногрупник рассказывал ... грит у бабки его в селе до сих пор помнят как приехала к ним в село в 50-х годах пара, муж с женой - геологи, пошли в горы и так и не вернулись там их бандеровцы и порешили ... разве это не зверство? ... конечно можно щас тут же писать в ответ о зверствах которые чинили НКВДисты с местным населением но разговор то об УПА, ведь если опускаешься до уровня зверя, сам становишься зверем не лучше твоего врага...

6. levandivka

А про рибалку не розповідав?

7. Romko

pilgrim,отак,на хлопський розум приходять до вас до хати "нєкто" ,вбиває сім’ю,забирає хату.
    Судячи по ваших постах,ви б їм чемно за то подякували,поцьомали б в руцю і пішли б жити в підвал.Прислугою.

8. Курт_Кобейн

Курт_Кобейн Well-Known Member

А я у цьому питанні повністью підтримую погляд Олеся Бузини, кому цікаво забийте в пошук.А якщо коротще то - УПА здебільшого "вурдалаки", а Бендера один з Гитлеровських підлабузників!

9. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Нет вы заблуждаетесь ... я же привожу примеры того что они убивали мирное население ...

И к стати я горжусь тем что мой прадед - штабс-капитан воевал в Добровольческой Армии генерала Деникина против большевиков ...

И где же среди моих слов вы увидели сказки придуманные комуняками ?
    Я привел несколько примеров того что бандеровцы убивали мирное население ,,, вы же на это закрываете глаза и говорите что они "все белые и пушистые" только и делали что бесстрашно сражались с НКВДистами и гитлеровцами ....

10. Romko

Та вже досить отих казочок.Ними годують ще з 43-го року
    Листівка газети "Радянська Україна"
    25 червня 1943 р.: "Смерть німецьким окупантам!"

І досить цитувати комуністів
    Із звернення Президії Верховної Ради УРСР

• Подобається Подобається x 4
  11. levandivka

Вам не ліниво, Ромко, на то час вбивати?

12. Romko

100%

13. Курт_Кобейн

Відповідь: Бронзовий солдат - украдено у Вергунки

to Romko
    http://www.segodnya.ua/news/199842.html
    Тут можна ознайомитись с іншим поглядом, якщо він Вас звичайно цікавить...

14. levandivka

Курте!
    Щоб не давати Вам приводу для "плачу за демократією на ЛФ", показую.
    Читати можна тут:http://www.segodnya.ua/news/199842.html

/кінець зразка./

І користувачі ЛФ будуть бачити, куди Ви їм пропонуєте перейти.
    Можна навіть не виділяти ключові слова, бо на 2-й секунді видно, що Бузині залежить на мозолях Ющенка, а УПА - спосіб наплювати.

І не треба про УПА в "Бронзовому солдаті", це оффтоп.

15. Курт_Кобейн

Блискуча відповідь, Ви мене здивували!!!Вона мене задовільняе...
    Сподіваюсь Ви мені вибачите, ще цей оффтоп?!!

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Левандівко, дивуюся Вашому терпінню...

17. bonapart

bonapart Well-Known Member

УПА - герої свого часу!!!І воювали вони не лише з ЧА, а також із німецькими окупантами. Є хороший документальний фільм, називається "Собор на крові" про боотьбу українських діячів за незалежність держави в 20 столітті,зокрема і про діяльність УПА там йдеться, раджу переглянути.
    Для інформації: УПА ніколи не була підлабузником у німців, оскільки вони воювали на два фронти. З історії: УПА створено вже після того, як німці знищили проголошену 31 червня Стецьком незалежність Української держави(чи Західноукраїнської, не буду брехати, не пам"ятаю точного формулювання). УПА ж боролося за незалежність, тобто, ті хто стверджує про службу гітлеівцям, явно відтупають і від логіки і від історичної правди. Є багато джерел, і навіть російських істориків, які визнають, що підрозділи НКВД, переодягшись у воїнів УПА, вирізали мирне населення, тим самим провокуючи УПА, проте чомусь УПА підтримувало все населення Західної України.. Якщо ж УПА вирізало мирне населення, то ця підтримка виглядає щонайменше нелогічно, чи не так? кого цікавить - пошукайте в неті.

Додано через 7 хвилин
    Вибачаюсь, механічна помилка: 31 червня слід читати - 30 червня 1941 року, вибачте.

Додано через 12 хвилин
    *Для повної ясності - УПА створено 14 жовтня 1942 року.

• Подобається Подобається x 3
  18. Курт_Кобейн

В моїй київській школі на уроках історії не вивчали.Але підтримую Альфа, я поважаю Вашу думку хоча її не розділяю...І я залюбки подивився б фільми про УПА, підскажете де взяти?Хоча свою думку я не поміняю, адже мій дід воював під прапором СРСР, і я не розумію чого на ЗУ так не поважно відносяться до цінностей БІЛЬШОСТІ українського народу?!

Додано через 2 хвилини
    В моїй київській школі на уроках історії не вивчали.Але підтримую Альфа, я поважаю Вашу думку хоча її не розділяю...І я залюбки подивився б фільми про УПА, підскажете де взяти?Хоча свою думку я не поміняю, адже мій дід воював під прапором СРСР, і я не розумію чого на ЗУ так не поважно відносяться до цінностей БІЛЬШОСТІ українського народу?!
    Пане Борисе, моя відповідь пану Левандівці не містить жодного сарказму та іронії як може здаватися на перший погляд...

19. Romko

Почитайте для початку.
    "Друга світова війна стала жахливою трагедією для українського народу, що зустрів світовий конфлікт розділеним територіально між сусідніми державами. Не здобувши на той момент власної державності, деморалі-зовані українські маси приречені були нещасливою своєю історією грати роль гарматного м'яса у суперечці за світове панування двох колосальних потуг - Совєтського Союзу і Великонімецького Райху. Але у тому трагіч-ному протистоянні українська нація зуміла показати, що має також свої власні інтереси і готова відстоювати їх зі зброєю в руках, створивши унікальне у світовій історії явище - армію без держави. Це був момент перетворення нації з об'єкта історії на суб'єкт, здатний творити власну історичну долю власними руками, момент пробудження активної націо-нальної сили і незламної волі до буття."
    ОУН-УПА Історія

20. Курт_Кобейн

Файне у Вас Ромко джерело...Було б дивно якби там виклали іншу думку...

Додано через 1 хвилину
    Файне у Вас Ромко джерело...Було б дивно якби там виклали іншу думку...На уроках же нам розказували про героизм 4-го укр.фронту тощо...

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)