УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. igor

igor Active Member

Відповідь: УПА

Якщо виплачувати то не з державного Бюджету а з Бютжету КОМУНІСТИЧНОЇ ПАРТІЇ. А взагалі можна заборонити кумуністичну ідеологію як таку в Україні. Це моя особиста думка.

• Подобається Подобається x 2
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Не можна,а необхідно!

3. igor

igor Active Member

А шо мішає?

4. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Я так понимаю, шо этот документ находится там же, где голова Гонгадзе, отравители Ющенко, 10 шагов..., бандиты в тюрьмах и "демократическая" коалиция. И откуда такое доверие к СБУ, тот же КГБ в новой упаковке

5. Romko

Нічо’.Завтра з самого раня буду відміняв.

6. zenyk

zenyk Well-Known Member

відсутність справедливого суду над злочинами комуністичної партії, які б довели всю її людиноненависницьку структуру.

....а розпочати такий суд заважають: росія, Китай, Північна Корея (як мінімум) - і всі вони мають ядерну зброю.....

7. volk

volk Well-Known Member

Почитав я то всьо ще раз, і подумав, що найкраще відповів на питання про визнання чи невизнання відомий російський письменник Ол. Солженіцин.
    "Мы - все забываем. Мы помним не быль, не историю, - а только тот штампованный пунктир, который хотели в нашей памяти пробить непрестанным долблением.
    Я не знаю, свойство ли это всего человечества, но нашего народа - да. Обидное свойство. Может быть, оно и от доброты, а - обидное. Оно отдает нас добычею лжецам."
    (Архипелаг ГУЛАГ т.5 гл.8)

8. Богданович

Богданович Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  9. volk

volk Well-Known Member

Насчет доверия коментировать не буду, а про остальное скажу одно: если бы СБУ ставило хоть десятую долю тех целей, что КГБ, и на десятую долю их реализовывало, то Вы бы сейчас давали объяснения следователю, а не размышляли вслух о голове Гонгадзе. Вы бы и имени его не знали. И наши соотечественники стояли бы в очереди не в чешское или польское консульство, а в очереди за мороженными курями. Сравнение, мягко говоря, неудачное.

Додано через 3 хвилини
    Видається, що не ХТО заважає, а КОМУ заважає.

• Подобається Подобається x 3
  10. kYula

kYula Well-Known Member

За тими даними, які оприлюднила СБУ, на Західній Україні, після звільнення її від німців, діяли спецрозділи МДБ (мін.держ.безпеки).
    На 1945 рік, саме в той час, коли діяльність УПА набрала особливих обертів, таких спецгруп нараховувалось 150: 1800 людей.
    Однією із найголовніших умов потрапляння в цю спецгрупу було володіння українською мовою. Перед місцевим населенням всі спецгрупи вдавали із себе одним із спецрозділів ОУН-УПА.
    Вони мали на меті 2 задання:

-Фізичне знищення активістів УПА.
    Як відомо, завдяки масовій підтримці , повтанці надійно переховувались серед населення. Співробітники МДБ перед людьми представлялися «активістами від УПА», отримували довіру людей, а потім завдяки цьому дізнавалися де знаходяться справжні активісти. Далі проста схема: знищення повстанців на місці або відправка в ГУЛАГ.
    Так за свідченнями СБУ до 1 липня 1945 р. Було ліквідовано 1980 активістів підпілля, а захоплено живими 1142 людини.

-"Компромат на повстанців", що здійснювався співробітниками МДБ.
    СБУ знайшла перелік документів-доказів. В цих документах змальовані і грабунки місцевих жителів, і навіть насилля, які здійснювались цими лже-активістами...

Пропоную згадати зареєстрований КПУ у ВРУ ЗУ "Про статус і соціальний захист громадян України, які потерпіли від дій ОУН і УПА в 1939-1941 рр, в період Великої Вітчизняної війни та післявоєнні роки"...

Власне кажучи, а чому лише до 1941?

• Подобається Подобається x 4
  11. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я ніяк не второпаю, чо' ТАкий лемент...
    Ця доповідна Кошарського опублікована в газеті Івано-Франківського “Меморіалу” “РАНИ” №22 за 5.03.1996 – додатку до обласної газети “Галичина”. (і четвертий рік у мене на сайті http://www.poshuk-lviv.org.ua/svid/specboyivky.htm).
    Оприлюднили вони...
    Те, що давно засвічено.

12. kYula

kYula Well-Known Member

Та ні, це був доказ до -"Компромат на повстанців".
    Ще ніхто нічого офіційно не опубліковував (а СБУ обіцяло саме опублікувати на офіціному рівні). Лише дали обіцянку, що це станеться найближчим часом.

Додано через 10 хвилин
    http://censor.net.ua/go/offer/ResourceID/69379.html

13. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

У мене виникає таке питання - в Україні все ж таки є живими досить багато воїнів УПА. Так невже немає в живих тих катів-енкаведистів та кадебістів, які творили звірства на Західній Україні під час її "радянізації".
    Думаю, що вони також живі. Можливо, навіть наша держава платить їм солідну пенсію як доблесним ветеранам МВС, хоча насправді за ними давно плаче тюрма у Ґаазі.

14. Romko

Є.І пенсія у них по кілька тисяч гривень.І пільгами користуються.

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Не тільки "свої" є, але й із "близького зарубіжжя" поналазили, як таргани. Читав, що через якесь непорозуміння в законодавстві, саме в Україні зберігається статус "ветеранів НКВД-ВЧК". Так здається.

Платіть у пенсійний фонд, шановні. Може якась копійчина синьопогонникам перепаде.

16. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Повторюю:
    цілком офіційно. І дуже давно цитується серед документів про спецбоївки. :)

17. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Безперечно, так воно і є. Я знаю тільки одну історію, бо моя дружина з Галичини, але цього досить, що уявити, скільки ще фальшивих упівців одержують військові пенсії, безкоштовнні квартири, ліки і зубні протези від незалежної України, тобто з наших з вами кишень. В кінці 40-х в селі, де розміщалась боївка, якою керував дядько моєї дружини, була вбита прямо під час уроку молода вчителька зі сходу, яку прислала партія на західну Україну. Вбивця діяв без наказу керівника, і після вбивства зник. А знайшовся в одному з міст східної України з солідною пенсією вже після здобуття незалежності,і знайшов його через відкриті архіви НКВД той самий керівник боївки через „Меморіал”. Господь суддя таким людям...

• Подобається Подобається x 1
  18. Romko

На жаль і таке теж є...Люди,які відношення до того не мали,одягають форму і починають битися в груди.А нинішній КУН,то взагалі ганьба...

19. kYula

kYula Well-Known Member

Перепрошую! Певно, я не зрозуміло виразила думку.:)
    СБУ що обіцяло? Опублікувати документи, що доводять наявність спецбоївок органів МДБ.
    А 30 листопада відбулась прес-конференція, присвячена оприлюдненню архівних документів, на якій торкнулися лише основних "нарисів" цих документів. Вчора тільки повідомили, що "СБУ знайшла", "СБУ ставить собі за мету вивчити та максимально оприлюднити матеріали". Але звичайні українці (маю на увазі: не Президент, не Наливайченко і т.п.) їх побачити не можуть, тому що вони ще не опубліковані і їх ніхто вголос народові України не читав.

Іншими словами, продовження буде...

• Подобається Подобається x 1
  20. Romko

Та все їм відомо."Меморіал" працює вже 15 років.Тільки зі "Спадщиною" ми їм накопали купу документів(зі схронів і т.д.)які і не були в архівах.А скільки документів вже опубліковано...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)