УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Відповідь: УПА

Я недавно рзмовляв зі знайомим професором з ортопедичної стоматології. Я його запитав, який, на його думку, є найкращий підручник з його предмету. Він відповів - ніякий. Адже кожна книга, кожна стаття - це вираз чиєїсь думки. Іноді чесної, іноді заказної. Іноді базованої на узагальнених фактах, іноді відвертої, замовної брехні (як в випадку краткава курса). Ось і Ви, Чорнобилець, требуєте лінків, але хочете почути там те що Вам вигідно.
    Найкраще дослідити самому. Розпитати людей - слава Богу ще багато очевидців живі.
    Так що, вперед, Чорнобилець, поїдьте, порозмовляйте з очевидцями тих подій (не з окупантами, їх думку Ви знаєте). Правда боюсь Вам треба вивчити нашу мову бо розмовляючи на іноземній Ви не будете мати успіху. Ніхто не захоче Вам щиро відповісти.

• Подобається Подобається x 5
  2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Хочу розвіяти один поширений міф про УПА, який певні особи намагаються поширити. Тому напишу біоґрафію свого доброго друга який помер трохи року назад. Уродженець Полтавщини, сім"я була звідти ще з перед мазепинських часів. Польске шляхетство було поміняне на підле російське дворянство (дворянин був рабом царя). Але далі подам корткий зміст наших розмов з його власної біографії. Пан Гурин був наймолодшим з синів багатодітної шляхетної сімї з Полтавщини, поміщицької правда. В своїй ранній юнності (14 було) він побачив як більшовики розстріляли на його очах його маму його батька його братів його сестер. По молодості він вижив. Взяли його в інтернат де виховували нових радянских офіцерів. Пройшов спец підготовку ГПУ для "допомоги" братньому іспанському народу під час громадяньскої війни в Іспанії. Прекрасно знав іспаньску до своїх 88 (чув як він з моїми друзями іспанцями розмовляв (сам не погано знаю цю мову) Коли закінчив СЮ школу громадянська війна в іспанії також закінчилась.

Початок другої світової він офіцер танкіст, їх садять на ешелони, відправляють на Білоруський фронт. Вони приїзджають. Ешелони відкривають німці. А в них (в ешелонах) навіть персональної зброї нема (а танків дислокованих на кордоні тим більше). Німці розгублені не знають що робити з такою кількістю полонених. На одного німця приходиться пару сотень полонених... Мій друг випрошує одного конвоїра щоб відпустив його разом з товаришами наївний німець згоджується (перший день війни). Опісля вони по пластуньски втікають з пісьполя в сусідній ліс. А потім мій друг з Білорусі в Буковину і безперивна війна в ланках УПА. Коли зрозуміло було що програно в46 з зброєю в руках пішли на захід.

А тепер мої опоненти я вам можу навести тисячі таких прикладів зі східної України (персонально). А Тепер скажіть чому ви їх принижуєте а не тих :більше мільйона сов.зек що воювали за 3 РАЙХ і тим більше тих що воювали за 3 РАЙХ МОСКАВФ.

P.S. Спец - для п.Полковника - моя сімя має навіть засидженний мухами стародавній рос.герб, але я вам скажу навіть в Рос.монархії такі як Ви ніколи не дослужувалися навіть до ефрейтора. А тим більше після того як Ви наплювали на могили мільонів людей сьогодні.

P.P.S. Знаєте як мій батько мене вчив коли я сміявся над могилою сов.моряків в Криму які загинули в 2св. - БИВ ПО писку шо аж кров лилась, бо ЛЮДИ ЗАГИНУЛИ - і правильно робив. Дуже жаль що вас так не били - якщо треба приїду і навчу.

• Подобається Подобається x 10
  3. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

А кто их унижает? Человек служил в красной армии потом пошел воевать против нее, мог пойти в красные партизаны если бы захотел. Почему он так не сделал это его личное дело. Как называют перешедших на сторону врага думаю знаете.

Кстати очень характерный пример подросткового неуважения к чьей то памяти.
    А что бы понять почему чтят своих погибших за Родину знакомтесь с культурой погибших тогда поймете.

4. Войцек

Войцек Well-Known Member

Примітивно, по-юнацьки максималістський погляд на речі.

5. Pedro

А чому він мав йти в "краснія партізани", тобто перейти на бік ще одного ворога? Бачите, пане Москаль, нам з вами дуже важко говорити.
    Ви мали одних ворогів - німців, ми мали основних ворогів - більшовитську Росію, яка знищила українців більше ніж всі інші вороги за всю історію разом взяті. То чому воювати в лавах борців за Україну - це була зрада, а воювати в військах найзапеклішого ворога України - це геройство? Де логіка?
    Так само про "паґібших за родіну". Я шаную могили всіх загинувших.
    Але батьківщини в нас різні, пане Москаль. В мене Україна, в Вас - єдіная-нєдєлімая. Поки така ситуація буде далі - ми одні одних не зрозуміємо. І дискусія не має найменшого сенсу.

Додано через 1 годину 1 хвилину
    СБУ доведе, що злочини УПА здійснювали перевдягнені росіяни25.11.2007

Служба безпеки України має документ, який свідчить про злочини агентів МДБ перевдягнених під вояків УПА, які катували й знищували людей на Західній України.

Як заявив в ефірі "5 каналу" в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, незабаром цей документ має бути оприлюднений.

"Ми маємо зараз документ, який був відомий Хрущову у 49-му році. Настав час його оприлюднити. Це доповідь одного з військових прокурорів про так звані спецбоївки, які під виглядом загонів УПА лютували в Західній Україні", - розповів він...
    http://www.pravda.com.ua/news/2007/11/25/67340.htm

• Подобається Подобається x 5
  6. galickii moskal

Если он давал присягу своей стране то чтобы её не нарушать он должен был поступить так.

Я родился в СССР и об этом помню хотя страны такой нет и к её восстановлению я не стремлюсь. Я Вас например прекрасно понимаю, хотя вашей точки зрения и не разделяю. С вашей же стороны мне кажется не приятие другой позиции именно из за не понимания чужой культуры.

7. Pedro

Я народився в СССР також, хоча я рахую і пишу в офіційних документах, що я народився в Україні. Звичайно, нам важко зрозуміти вашу, російську культуру бо в світі немає мабуть двох інших, настільки різних по характеру народів як росіяни і українці.
    Але... Я живу в Австралії, вивчив тутешню мову, культуру. звичаї і стараюся поступати згідно них. При перший же можливості постараюсь повернутись в Україну. Чому б росіянам, які проживають в Україні і притому ненавидять все, що з нею звязане, не притримуватися подібних правил життя???

• Подобається Подобається x 2
  8. galickii moskal

1 Поведение русских в ЗУ где доминирует украинская культура и на юго-востоке где культура другая разное, для них украинская культура есть что то чужое и навязываемое им.
    2. Украинский язык знает большинство живущих в Украине, а пользуется тем которым ему удобнее.
    3. Да и про ненависть Вы сильно преувеличиваете.

9. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

це ви дуже гарно зауважили!....
    користуються тільки ті, хто поважає....

• Подобається Подобається x 3
  10. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Це післятого як вони розстріляли його сімю Ви вважаєте що він ще мав виконувати присягу до таких подонків?
    А " враґ " для українців був СРСР так само як і Німетчина Гітлера.

Додано через 17 хвилин
    А Ви це поясніть п.Полковнику на жаль він з підліткового віку вже вийшов. Між іншим кожен раз як приїзджаю до Львова і йду на Янівський цвинтар де поховані мій батько і прабабця то на їх могилах знахожу купу сміття яке я викидаю на дорогу з неприхованим остервеніням. "Люди" які його туди кидають (сам бачив і не раз) якраз є саме ті люди що доглядають могилки "со звьоздочками" що є довкола (також вже де не підліткового віку). Ніхто, повторюю ніхто крім "асвабадітелей" не мав такого свиньського ставлення до могил. Ні австрійці, ні поляки, ні жиди, ні угри, ні навіть не монголи.

• Подобається Подобається x 7
  11. galickii moskal

У военных в любой стране мира есть свое мнение по поводу важности присяги и в обществе обычно исходят из него. Я человек цивильный поэтому еще раз повторю, что это его дело за кого он воевал и кого убивал Бог ему судья. А точку зрения что у человека есть право на месть я не разделяю.

Додано через 15 хвилин
    А для русских СССР был враг или друг?

12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

"Люди" які "працювали" в концентраційних таборах гітлерівської німетчини також виконували присягу.

А "право на месть" - це не була "месть" це був рух опору.

Додано через 24 хвилини
    Згалось чомусь. Десь років 15 назад прочитав автобіоґрафію Вільґеммга Райха. Він виріс в жидівській поміщицький сімї на Буковині. Однин з його спогадів був з часів першої світової війни коли він був підлітком. В той час російська армія окупувала Буковину і забирала "ненадійних елементів", куди також входили діти австрійських поміщиків, далеким етапом в Сибір. Перед посадкою в ешелон один козак який виконував свою "присягу" пожалів його відпустив. Давайте всі будем кричати "казак нарушил присягу жида дамой отпустіл".

• Подобається Подобається x 1
  13. galickii moskal

Ну и против кого сопротивлялись по 44 год против мельниковцев, бульбовцев и поляков с евреями?

А с присягой так я думаю Вы знаете как поступало СБ ОУН с теми кто переходил на другую сторону.

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

http://www.partyzan.kiev.ua/History/vas_symch.htm

Справді, ґенерал Ватутін був " мельниковцем, бульбовцем поляком и евреем? "

Це до того що людина про яку я говорив персонально знала тих хто його скарав.

Крім того чому Ви думаєте що я обовязко про бендерівців говорив? Мельниківці також були УПА. А про присягу не беріть це надто до серця я ні в якому разі не дорікав Вам персонально. Але в УПА йшли своєю волею, в СА або Вермахт забирали насильно, розумієте різницю? Я проти насильства і війни тим більше 2св мене зовсім не тішить. Але люди які жили в той час не мали розкоші пацифізму. Тому я в принципі проти нетолерантності до людей які боролись в той час. А от нарахунок злочинів СБ в порівнянні з НКД і ґестапо - справді може краще непотрібно?

Додано через 5 хвилин
    Однознано " враґ ", так само як і Гітлерівська Німечина була ворогом німецького народу.

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Демагогія!
    Відмова від Присяги СА=тюрма. І ніхто не питав "хочеш-нехочеш"...

• Подобається Подобається x 4
  16. zenyk

zenyk Well-Known Member

ссср для руских - була своя країна!
    і як в кожній країні: влада - ворог, держава - друг!

17. galickii moskal

В 43 Ватутин воевал под Сталинградом, а то о чем Вы говорите как раз события 44. Воспоминания большинства повстанцев это события после 44 года.

Невсегда хотя разница между повстанцами и регулярной армией в этом вопросе большая.

Речь не о масштабах методы были теми же.

Можна смотреть на историю и под таким углом, но тогда ОУН было врагом украинского народа.

Сейчас в Украине доминирует бандеровский взгляд на повстанцев поэтому когда не уточняют какая УПА обычно говорят о них или Вы имели что другое в виду.

В других армиях как то иначе?

По поводу Яновского кладбища это лучше с евреями обсуждать у них по этому вопросу ко многим претензии есть.

Додано через 10 хвилин
    Для жителей Украины, кроме ЗУ, СССР точно также был своей страной.

18. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Ви помиляєтеся. Для моїх далеких родичів на Херсонщині та Донбасі СРСР не був своєю країною. Він був тільки своєю країною для великоросів.

Стосовно методів діяльності СБ ОУН та енкаведистів й кадебістів методи діяльності були зовсім іншими. Ост тут описано подвиги доблесних москаликів http://holocaust1.netfirms.com/hol7uk1.htm або http://www.vichenews.com/74/07.html

Думаю при бажанні Ви самі знайдете ще кращі описи герочних подвигів цих звірів у людській подобі. СБ ОУН вбивала зрадників, але ніколи не використовувала такі звірячі, єзуїтські методи.

• Подобається Подобається x 1
  19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Повна нісенітниця!
    Але підтверджує таку милу Для багатьох думку про окупацію України Росією.

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Степаничу,де ж тут неправда?Просто за 300 років вам настільки вбили в голову про Переяславське раду,як про незаперечне "щастя" для України,що інша думка просто перестала для східняків існувати...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)