УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: УПА

Почну з ОУН. Як слідує з назви, це організація українських націоналістів. Нема питань? Якщо є можу надати документи (посилання, звісно).
    Далі, УПА.
    На військовій конференції проводу ОУН(б) у Львові 1942 року було вирішено, що що ні*мецько-радянську війну "треба використати для широкої роботи по створенню збройних сил ОУН". Підкреслювалося, що "члени ОУН мають обійня*ти командні посади в майбутніх військових з'єд*наннях". А далі бандерівці силою монополізували повстанський рух, де примушенням, а де вбивствами. Результат - з 43-го року УПА стала військовою силою ОУН(б), а зовсім не українського народу, слід додати, тобто була не самостійною, а виконувала виключно накази ОУН(б), партійні.
    Цитата:

Якщо ви пам`ятаєте, за Ющенко голосувало менше половини від виборців, тобто єдності народу по цьому питанню не було.
    Далі, політичні дивиденди йому потрібні не для виборів (він вже не пройде на мою думку), а зараз, бо стравлюючи схід з заходом він відволікає увагу від економічних питань та диктату Київа.

2. zenyk

zenyk Well-Known Member

...я не просив розшифрувати назву...я просив викласти про ідеологію свої судження, і підстави для таких суджень....
    ..але так зрозумів, шо відповіді не дочекаюсь з причини відсутності у Вас будь-якої інформації про ці організації...

прошу спочатку детально ознайомитись, а потім запрошую продовжити розмову:

http://lib.oun-upa.org.ua/tkaczenko/

3. Mike

Mike Well-Known Member

Оце вже цікаво. Знайшов людину, яка знає що таке нація.
    Поясніть мені, будь ласка, що таке нація, чим відрізняється від населення та народу. І просте питання (ніхто досі не відповів :)) - чи є нація у США?

Свій вариант у мене є.:)

Додано через 9 хвилин
    Перепрошую, ви спитали "скажіть будь-ласка: а яку ідеологію, на Вашу думку відстоювала УПА, ОУН...". Ви в курсі що таке ідеологія? Це політичний напрям, а не пісні про квіточки, і вданному випадку є чітка відповідь - націоналістична ідеологія, як слідує з назви організації.
    Щодо інформації, не хвилюйтесь, її в мене предостатньо :) І якщо ви серьозно займалися б ОУН та УПА, ви б вашого питання не задавали (алаверди :)).

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

...шкода....а читання розумних книжок ще нікому шкоди не завдало і навіть навпаки...але раз Вам того не треба - то і розмову продовжувати немає змісту: "алаверди!" :)

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Какой ужас!:eek: Ви подумайте,буржуазні націоналісти!
    (Читайте історію срср)

• Подобається Подобається x 2
  6. Mike

Mike Well-Known Member

До вашого відома, шановний. Термін "буржуазні націоналісти" був придуманий як раз не у СРСР. Його придумав Донцов десь у 1908 році, той самий Донцов, який став ідеологом ОУН, в особливості бандерівського крила.
    Тож веселиться далі, простіть що відірвав :)

7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

в контексті дописів - я той термін зрозумів саме так - а не в сенсі "хто придумав" ;)
    --
    Чи слід ще покопирсатися, і знайти винахідника терміну "буржуазний" та терміну "націоналізм"?

8. Romko

Придумав то його донцов,а взяли на озброєння наші "асвабадітєлі" і мусували його у всіх підручниках історії срср.
    Ви,я бачу,гідний послідовник лінії партії.
    Але не знаю,може у Вас УПА винищило всю родину,вивезла в Сибір,тоді я розумію Вашу ненависть до них...

9. Mike

Mike Well-Known Member

Діти за батьків не відповідають - це ознака цивілізації.
    Нічого особистого. Лише бажання скоріше припинити перетягування канату, і зробити це можуть лише люди, а не влада. А люди, бачу, тягнуть свойого кінця і нічого чути не хочуть.
    За вашою логікою я повинен був би зараз молитися на Бандеру-визволителя, тому що дід помер у концтаборі у 42-му. А я молюся на здоровий глузд, бо інакшого для себе не бачу.

10. Romko

В мене майже вся родина була винищена "асвабадітєлямі",але ж
    я не закликаю повиганяти всіх росіян в Росію(хіба тих,хто дуже хоче,і тих,хто молиться на Путіна). Хочу,щоб не проповідували комуністичні штампи.

11. afterstep

і так само, як галичани не настоюють на негайному знесенні всіх комуністичних пам'ятників на східнянщині - так само не кажіть галичанам, які їм пам'ятники ставити, а які ні ;)
    --
    Якщо для Сходу/Півдня Катерина - ідол - ну що ж, дійсно - Друга була достойним послідовником Першого і потужним катом України, і нащадки таки повинні її пам'ятати ;)
    А то якби не її заслуги - то жах! Україна була б вся заселена українцями!

12. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну о гадах и зверствах много наговорили, а теперь, если можно о боевых действиях по освобождению Украины. Ну тех, что можно в учебники военного искусства занести.

Ну и вообще побольше о боях.

Систематизированная информация, координация действий, освобождение территорий от немцев или от "красных". А то все в основном о зверствах НКВД, да Петра Первого, да Катерины.

13. Patrick

Patrick Well-Known Member

....Німці робили спроби знищити УПА масовими акціями (найвідоміша з них — наступ генерала фон дем Баха) і засобами пропаганди: у німецьких листівках, скиданих з літаків на територію контрольованою УПА, названо УПА «спільниками Москви». У травні 1943 у засідці УПА загинув керівник «штурмових відділів» (СА) В. Лютце, а влітку 1943 відбувся ряд боїв і сутичок із німцями, як наприклад, успішний наскок УПА на місто Камінь-Кощирський. З кінцем 1943 влада німців була обмежена — і місто залишено поляками, решту території контролювала УПА. Одночасно УПА частково очистила терени Рівенської, Волинської та Житомирської областей від радянських партизанів, а рейди УПА поширилися і на частини Київщини та Кам'янець-Подільщини. За радянськими джерелами, українські національно-повстанські частини діяли і на Чернігівщині, і на Кіровоградщині.

Перші загони УПА почали створюватися в Галичині в червні 1943 в Карпатах під назвою Української народної самооборони, коли туди прямували рейдом радянські партизани під проводом С. Ковпака. Головне командування УПА розглядало ці терени як базу для боротьби не тільки в умовах німецької окупації, але й на час повернення більшовиків. Крім того, з уваги на посилений натоді німецький терор проти населення Галичини, як раніше на Поліссі й Волині: впровадження виняткового стану в жовтні 1943, наглі суди, розстріли і вішання закладників, посилені вивози до Німеччини — УПА виступила проти німців, зокрема проти здачі континґентів, вивозу молоді до Німеччини, та одночасно вела бої з радянськими партизанами.

Цитати
    Якби у французької армії був такий дух, як в УПА, то німецький чобіт ніколи не топтав би Францію.

Шарль де Голль, Президент Франції (1959-69).

Яка армія може похвалитися тим, що ще протягом десяти років по закінченні другої світової війни могла вести бойові дії без підтримки ззовні? Четники Михайловича в Югославії склали зброю через рік після приходу до влади Тіто. «Зелені брати» у Прибалтиці трималися два роки. Армія Крайова у Польщі – також два роки. УПА виявилася найстійкішою.

Че Гевара, команданте Кубинської революції, 1959 р.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Українська_повстанська_армія

14. volk

volk Well-Known Member

Зокрема
    http://lib.oun-upa.org.ua/gogun/fragment-2.html
    http://nacija.org.ua/index.php?option=content&task=view&id=938&Itemid=31
    Взагалі, на http://lib.oun-upa.org.ua/gogun є декілька цікавих статей. Не беруся стверджувати, що все описано до кінця вірно, але все-таки інформація.
    Крім того, ведеться й робота по розкриттю архівів, Ви ж розумієте, що багато чого ніколи ніде не поширювалося, а зберігалося і зберігається за сімома замками.

Додано через 14 хвилин
    Це трохи не в тему, але хотів би запитати.
    Весь час точиться дискусія про УПА, про ОУН, про Бандеру, і т.д. і т.п. Тобто, про події, так чи інакше прив"язувані до Західної України. І, звісно, які неоднозначно сприймаються суспільством. Тобто, мусуються події, які викликають так чи інакше нестабільність в суспільстві.
    Але крім боротьби проти більшовиків на Західній Україні, за якихось 20 років до того, відбувалася боротьба проти московської більшовицької навали на Східній Україні. Чому про це ніхто не говорить, чому влада не пропагує і замовчує ці факти? Чому герої цього партизанського руху не реабілітовані дотепер?
    На мій погляд, така робота якраз і сприяла би об"єднанню України, навідміну від роздування і вип"ячування "проблеми" УПА.
    Мабуть, я знаю відповідь...

• Подобається Подобається x 1
  15. filaret

filaret миється в бані

Так по вашему мнению, если воевать с врагом независимо от того кто он и немец или комунист, то тогда можно стрелять всех соседий мативируя это тем что у них неправельная идеология, или то что они за Януковича.

Додано через 1 хвилину
    НКВД в то время возглавляли Грузины, теперь вроде они ваши стратегические партнеры, так сказать братья по Демократии :) в ковычках

16. volk

volk Well-Known Member

І що?

17. zenyk

zenyk Well-Known Member

цілком підтримую!
    Героїв України необхідно шанувати всіх, а не вибірково з Західної України!

Додано через 2 хвилини
    та то він в їхній звичній російсько-шовіністичній манері: виграли війну - срср, тобто росія, а звірства в часи совєтів - то грузини (чи євреї їх не розбереш).....не звертайте уваги....

• Подобається Подобається x 1
  18. Mike

Mike Well-Known Member

:)
    Ну, прямо змагання слухачів ВПШ :)
    Кого завгодно в герої України, тільки не воїнів Вітчизняної, он Ющенко вже Карла 12-го наказує шанувати (читайте указ про Мазепу):) А їх же ж набагато більше було, ніж у 20-ті та в УПА разом узятих!
    Смугаста якась виходить історія в нас.
    Виходить, герой України це той, хто воював за поточну владу (партію).
    Ну, тут не вгадаєш, прийдуть червоні датуть ордена хто за щастя людства впав, прийдуть червоно-чорні - віднімуть та тому, хто за щастя України.
    Ніби Україна це не людство :)

Може самі, без ВПШ, разберемося у свому щасті? чи страшно? ще потім відповідати, на партію звернути якось спокійніше?

19. afterstep

не плутайте воїнів фронтів - їх було значно менше - з "воїнами" НКВД - ті правда теж були на фронті - другою лінією - своїх кулеметами в атаку поганяли....
    --
    До речі - заодно дайте відповідь - чого після війни так багато років чисельність армії не зменшувалася? З ким воювали?

20. zenyk

zenyk Well-Known Member

Герой України - це той, хто воював за Вільну Україну!
    І з цього списку не можна виключати солдат ЧА, які воювали за благородну мету: Вільну Україну, але яких нещадно обманули - окупувавши Україну руско-комуністичним режимом, а самих їх, використавши в своїх загарбницьких цілях, ув'язнили по таборах....

Додано через 1 хвилину
    відповідати за помилки доведеться перед своїми нащадками....а це насправді страшно...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)