УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Відповідь: УПА

я ж не проти... РА - армія, цілком згоден.
    А стерегли в таборах їх побратими з НКВД - і тим честь, хвала та державні нагороди...
    А сиділи РА і УПА - іноді й разом - бо всі були "ізменнікі родіни".... І навіть не чубилися, і цілком один одного розуміли/поважали...
    --
    Але "за дротом" - все інакше - тут, з цієї сторони колючого дроту - панівним залишився світогляд НКВД

2. Salata

Salata Well-Known Member

А в 1939 где бои с УПА шли, не подскажете?

3. afterstep

це найбезглуздіша акція, яку зараз можна провести.

4. doberman28

doberman28 Well-Known Member

Пустити кров коммі - це безглуздя? :)
    То я власне до Romko та Zenyk звертався :)

5. afterstep

цей ваш сарказм - видасьте вашим сторонникам, коли вони про злочини УПА в 39-у розказувати будуть
    Не смикайте цитати - дайте відповідь на
    якого милого так поспішали - жи в 39-у приперлися? От не приперлися б - й УПА не було б...
    А так - за ті два роки, доки тілько на берлін збиралися - так нагадили, що викликали народний бунт.
    То чого тепер дивуєтеся? що на війні не тільки ви стріляєте, а і у вас - теж?

Додано через 1 хвилину
    з цієї полеміки - я усуваюся - тут мені нічого робити ;)

6. Salata

Salata Well-Known Member

Мировозрение НКВД поддерживалось только теми, кто с этого жил, остальные помалкивали или уничтожались.
    А убивали на ЗУ не только НКВДшников, и их, похоже, меньше всего. Если бы только НКВДшников, сегодня бы в ваших краях не протолкнуться было от благодарных людей с цветами. С Камчатки бы ехали...

Кстати, про изменников: не в курсе где сегодня активисты, устроившие символическое отделение Крыма в 2005м? Мирная акция... Однако, государство с ней боролось не только воспитательными беседами. Потому что иначе это не государство.

7. doberman28

Это вы про прорывовцев? А что с ними случилось? Никак не выкрою времени съездить в Крым.

8. afterstep

наостанок - спробуйте таки розділяти поняття "війна" та "мирний час", і "народний рух" та "движение НАШИ"

9. Salata

Salata Well-Known Member

А Вы отвечаете за все действия нынешнего украинского правительства? И если сегодня какой-то человек, потерявший от этих действий, уничтожит Вас, это правильно? Вот вам и "достоинства" национализма. Если Вы украинец, то должны отвечать за всех украинцев? Так тогда нам всем лет по 10 можно отсидеть (поровну).
    Убивали людей, к НКВД и решениям советского правительства времен 1939 года непричастных, да еще и все россияне должны сегодня за них отвечать, хотя несложно заметить, что украинцы им не так уж нужны в их государстве.

Додано через 7 хвилин
    По-моему, речь шла о высылке украинцев в Сибирь в мирное время. В войну оставлять в тылу сочувствующих антигосударственным движениям точно никто не будет.

"Народный рух" был не таким уж народным, так же как и "НАШИ" не для всех свои.

doberman28, я точно не знаю, только слухи. Где-то проскакивала информация, что их в 24 часа выслали из страны, а чтоб не вякали, намекнули, что семьи так быстро не могут уехать, мало ли что...
    Вот хотела узнать от больших специалистов по методам государственной безопасности.

10. afterstep

саме до цього - ніхто не закликає. Ну, за винятком купки маргіналів.
    Але - саме росіяни саме так і ставлять питання, і далі волають "УПА - бандити і фашисти".
    Давайте для різноманітності - ви заміните це формулювання "УПА - недержавна організація, яка воювала з СРСР з метою відділити ЗУ в незалежну державу"
    І, на додачу, "УПА теж допускала воєнні злочини та злочини проти мирного населення, хоча й не змогла переплюнути професіоналів з НКВД"

• Подобається Подобається x 2
  11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Та,навіщо - самі повимирають.Але потрібно засудити злочини комуністичного режиму.
    Наша пісня гарна,нова,починаєм її знову...[​IMG]

12. Salata

Salata Well-Known Member

Если бы Вы читали мои посты, то заметили, что эти определения я нигде не оспариваю.
    И памятники воинам УПА мне не мешают там, где они действительно важны для населения.
    И государственная поддержка ветеранам УПА мне тоже не мешает, не нравится только безмозглое определение "приравнять к ветеранам ВОВ".

Я уже не раз отмечала, что в России тоже была война с большевиками без национальной окраски и бандитами небольшевиков там давно никто не называет.

То, что Вы называете маргинализмом как раз и вызывает желание уточнить кто "все" и когда "всегда". И не трогайте моего деда, ОК?

• Подобається Подобається x 1
  13. afterstep

іноді ці уточнення - аж надто "радикально зафарбовані" - хоча - вас, уточнюючих, доволі багато - міг і помилитися ;)
    Стосовно другого - ОК ;) вибачте, що дістав :sad:

14. doberman28

Romko, засудити звісно можна, але що з того? Нюрнберг був? Був. Але ж націонал-соціалісти є і досі. :)

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Хіба я неправий?

16. Salata

Salata Well-Known Member

Не то, чтобы очень достали, однако здорово портит Ваш стиль общения.
    Спасибо за чуткость.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

УПА вела війну за незалежність нашої нації проти червоної і коричневої чуми. Вела в партизанських умовах. Воювали люди (а не ангели). Звичайно була і несправедливість і гинули невинні люди.
    Але я б закликав всіх тих хто проклинає УПА перевірити 5000 літню історію людства і історію подібних повстань. І хтось мені може навести приклад "чистішої" повстанської війни?
    Ще раз хотів би звернутись до "таваріщєй". Ви ж чудово знаєте, яка є психологія війни. Там людина зі зброєю є і прокурор і суддя і виконавець вироку. І замість судити наших повстанців погляньте на свою історію. Повірте, там на-а-багато більше крові. В тому числі крові невинних людей.

• Подобається Подобається x 3
  18. Полковник

Полковник миється в бані

Уверены? :cowboy:

19. doberman28

Це все можна сказати коротше: "Сам дурак!" :)

• Подобається Подобається x 1
  20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ну, Ви, там..! полегше...
    Ваші батьки випадково не втрапили в список? - Поставте свічку. І хоч зараз не кидайтеся совєцькими ярликами.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)