УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Відповідь: УПА

Вот покоя вам, Мих, не дает Москва. Прям как красная тряпка для быка!

Чернобылец правду сказал. Давайте уж всех любить и уважать. И УПА с Бандерой и Мазепой, ну и Кагановича с его пролитариями, ну и Советскую освободительную армию.

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Да не надо ничего ни излишней любви ни ненависти. Просто это история. Обвиняя во всех грехах одних открываешь, что и свои небезгрешны. Но порблема даже не в этом. А в том, что опять по новой раскручивается.

Посмотрел вчера ""НЕСКОРЕНИЙ" . Продюсер Аскольд Лозинский. Посмотрел на несколько его высказываний, что нашел через поисковик. Мда-с. :)
    Если кто хочет даю ссылку на фильмы. Можно скачать и посмотреть. Честно говоря нет мнения никакого. Я понимаю, что это попытка героизации, но даже тут не очень получается. Особенно если учесть санаторий в Одессе в 1949.

http://www.oun-upa.org.ua/video/

Вообще еще раз про репрессии в 1939-1941. Я ссылку приведу по национальному составу репрессированных. Скорее всего те украинские школы, что поляки закрыли пришедшая Сов. власть открыла, как это было и в восточной Украине.

Привожу Кульчицкого.

http://www.demoscope.ru/weekly/2004/0173/analit06.php

Во время советизации Западной Украины в 1940-1941 годах органы госбезопасности осуществили четыре депортационные акции. ......

Всего под депортацию, сопровождающую советизацию западных областей Украины, попало до 230 тысяч человек, считавшихся "нежелательным элементом". В основном это были поляки и евреи.

Бедные поляки и евреи. Судя по всему их любой режим рассматривал врагами. Кстати, ИМХО именно и усиленная полонизация украинцев и на то время единственный последовательный враг Польши была Германия и привела ОУН к немцам. У СССР был договор с Польшей, который расторгли, по моему в 1939. Могло бы и случится и по другому. А после того как пролилась кровь обратного пути не было, хотя и были договора о ненападении между красными партизанами и УПА. И массовые пересения с ЗУ начались после 1944 г. А до 1939 на ЗУ были даже демонстрации в честь празднования очередной годовщины Октябрьской революции.

Особо жестокое описание зверств типа кипящих котлов в которых варили, это уже придумали потом.

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

MARTINI, ну хоч Ви посмійтеся перед мікрохвоном і викладіть на сайті Ваш сміх !

Пропоную піктограмку для запуску аудіофайла зі сміхом:

4. Чернобылец

Привел Кульчицкого. Оспорить можете ? Истории никто не знает, а все под руками. Зато все чувствуют. Хоть бы свою историю изучили и действительно героические поступки. А они ведь есть, но не там, где удобно показывают Даниле, Правнику, Педро и Миху и др.

Враг для Западно украинцев в то время была Польша.

http://www.hrono.ru/sobyt/1921zy.html
    На ссылки на газету Правда внимания можно не обращать. :) Последовательный враг Польши в то время только один - Германия. В 1939 - только 19 лет после поражения КА под Варшавой. Сталин - член Рев. Воен Совета, обвиненный Тухачевским в поражении. ТОЛЬКО 19 ЛЕТ ! Сейчас некоторые через 15 лет не забыли обиды от Сов. Власти. Не удивительно, что гнев Сталина был на поляков, прежде всего военных и членов их семей

1932.02.11
    "Польские газеты сообщают, что председатель Украинского совнаркома Петровский заявил протест против договора о ненападении, заключенного между СССР и Польшей. Украинские организации считают соглашение нарушением обещаний об освобождении украинцев, живущих в Восточной Галиции и в Волыни. Как известно, в договоре о ненападении обе стороны обязались признавать территориальную неприкосновенность каждой из сторон подписавших. Сталин в ответ на эти протесты заявил, что международная политика является прерогативой Москвы, и что автономные республики не могут вмешиваться в нее".
    ("Новое Русское Слово" Нью-Йорк 11 февраля 1932 года).
    В 1932 ! Уже начало репрессий ! (прим. Чернобыльца)

1933
    На Западной Украине под руководством краевого проводника ОУН С.Бандеры проведена т.н. "Школьная акция". Акция заключалась в том, что школьники выбрасывали из школьных помещений польские государственные гербы, издевались над польским флагом, отказывались отвечать учителям на польском языке, требовали от учителей-поляков, чтобы они убирались в Польшу.

1934
    ГЕРМАНИЯ. Берлин. Инспектор милиции Дильсон и полковник Рейхенау подписали приказ, подчиняющий ОУН гестапо на правах его особого отдела.
    ПОЛЬША. Львов. Президент УНДО О.Луцкий подверг резкой критике террористическую практику ОУН:, творцы которой "из многих интерпретаций и значений национализма выбрали то, что отождествляет национализм с экстремизмом, ибо насилие, террор и саботаж взят как способ борьбы за будущее народа".

1936

Варшава. Завершен судебный процесс над двенадцатью членами ОУН, обвиненными в соучастии в убийстве министра внутренних дел Польши Б.Перацкого.(18.11.1935-13.01.1936 гг). С.Бандера, М.Лебедь и Я.Карпинец приговорены к смертной казни, остальные 9 человек получили от 7 до 15 лет заключения. [Процесс вызвал всемирный резонанс, польское правительство не осмелилось привести приговор в исполнение и начало переговоры с легальными украинскими политическими партиями о "нормализации" украинско-польских отношений. Бандере и его друзьям смертная казнь была заменена пожизненным заключением].

5. Олег Оранжевый

Олег Оранжевый Well-Known Member

Я уроженець Львова. Об"їздив всю Україну. І Росію, і деякі інші країни. (Це я одразу. щоб розуміли, з ким маєте справу.) Учасник ліквідації аварії на ЧАЕС. Учасник "помаранчової революції". Пенсіонер. Ще там що...
    неважливо.
    Так от, вважаю настирливе бажання ставити пам"ятники УПА де попало (а на разі у Харкові) просто провокативним ідіотизмом. Не удаючись до діскусії, заслуговують вони на це чи ні. Треба розібратись, хто безпосередньо дав таку команду та надрати сідниці, з люстрацією на зайняття керівних посад на весь залишок брудного життя. Бо це зробив не дурень, а провокатор.

• Подобається Подобається x 1
  6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Кушнарьов, а Ви що не знали це, у 1992 р, на 50-річча УПА.:)
    Доречи про ідіотизм. А Ви знаєте що у США у Бостоні є пам`ятник Роману Шухевичу?
    А ще у 1971 - в Буэнос-Айресе открыт памятник Тарасу Шевченко...

7. Danilo

Danilo Well-Known Member

8. Олег Оранжевый

Не знав.
    Ну, з кушнарьовим усе ясно. Провокатор і є.
    Пам"ятники відкривають зазвичай, коли є досить велика громада, що бажає когось вшанувати. Але у нашому суспільстві такий пам"ятник є приводом різнобарвних політичних сил роздмухати протистояння. Після десятирічь радянської пропаганди та при совковому металітеті це не важко.

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

Олеже, я по-перше вітаю Вас як нового учасника форуму.
    По-друге, згоден що тут провокація, але не з боку кушнарьова у 1992р., а скоріше новий мер Харкова Добкин та комуністична 5-та колона страждає на це вже у наш час.

10. Олег Оранжевый

Ввітаю і Вас, Данило.
    "Что в лоб, что по лбу"
    Обидва одним ... мазані.
    Не можна припускатись таких провокацій. Довести все одно нічого не можна. Є питання та потреби сьогоденні. Наприклад,
    Бандитів - у тюрми,
    Рада та зрада - від одного кореня... :) хоча і це - провокація.

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Ось тут доволі часто Чернобилець цітує Бульбу-Боровця.
    Знайшов про нього таке:

[​IMG]Тарас Бульба-Боровець (1908 - 15.05.81)
    ---------------------------------------------
    Псевдоніми: Тарас Бульба, Чуб, Гонта. Народився на Волині. Деякий час працював каменярем. В роки польської окупації Західної України проводив пропагандистську роботу на Поліссі. У 1930 заснував організацію Українське Національне Відродження. Декілька разів заарештовувався польськими спецслужбами, в 1934-35 був в'язнем Берези Картузької В 1939-41 під час більшовицької окупації продовжував роботу по організації націоналістичного підпілля на Поліссі і Волині. На поч. німецько-радянської війни 1941-45 сформував і очолив партизанські виділи Поліської Січі в м.Олевську. В лютому 1942 повстанські загони на чолі з Боровцем діяли в Костопільському та інших р-нах. В березні-квітні 1943 вів переговори з штабом УПА-Північ, однак пропозицію про входження його виділів в єдиний повстанський рух відхилив. В липні 1943 перейменував очолювані ним загони в Українську Народно-Революційну Армію і створив спільно з І.Мітрингою Українську Національно-Демократичну Партію. 18-19.8.1943 УНРА була роззброєна частинами Української Повстанської Армії. Наприкінці листопада 1943 (за деякими даними - 01.12.43) заарештований гестапо у Варшаві і ув'язнений у концтаборі Саксенгаузен. Звільнений у вересні 1944. З 1948 жив в еміграції у Канаді. Видавав журнал “Меч і Воля”, створив Українську Національну Гвардію. Помер у Торонто. Автор спогадів “Армія без держави”. http://oun-upa.org.ua/personalities/

Питання на який підставі Чернобилець, наш "поважний історик" весь час ототожнює його з УПА? Його загони це не армія УПА!
    Те що він був в 1934-35 був в'язнем Берези Картузької разом з Шухевичем ще не означає...

12. Чернобылец

Данила,

Ну хоть биографии стали читать. А вы оказывается и не знаете ничего и не читали. Гаслы одни ! :) Да на людей бросаетесь.
    Теперь первоисточники начните. Учите историю НАШЕЙ СТРАНЫ !

У меня "Бригада" есть :), они меня источниками снабжают, я только читаю. Хотите подброшу ссылки.

Цитирую Бульбу Боровца "Армия без державы"

http://www.geocities.com/uno_montreal/bulba/bulba_098schema.htm

Назва нової організації: УКРАЇНСЬКА ПОВСТАНСЬКА АРМІЯ.
    Кожна Окружна Січ має на своєму штампі територіяльну і загальну назву.
    Згідно з наказом Уряду УНР, запроєктовується бойова одиниця майбутнього війська під назвою: Поліська Січ Української Повстанської Армії.
    Всі наші Січі УПА на місцях мають організуватись за такою самою схемою з своїм місцевим командуванням, але покищо тільки в проекті і в абсолютному підпіллі. Доки не буде від Уряду УНР наказу ставити ту чи іншу Січ під зброю, ніхто ніде не може робити жодних збройних виступів. Практично це означало, що в запіллі має діяти лише мережа Політичного Сектора, мобілізуючи кадри та підготовляючи головним чином командний склад для майбутніх команд УПА.

Назву організація змінює по всіх округах автоматично з днем вибуху німецько-совєтської війни. Відтоді не існує більше Українське Національне Відродження, а тільки Українська Повстанська Армія.
    Так в більш-менш грубих зарисах виглядав наш плян. Я сьогодні точних деталей без архіву не можу відтворити. Я тільки передаю дух та головні риси того пляну.

З уваги на те, що на практиці всі інші запроектовані Січі УПА не проявляли своєї діяльности крім Поліської Січі, то й уся повстанська акція спочатку коротко називалася „Поліська Січ".
    http://www.geocities.com/uno_montreal/bulba/bulba_098schema.htm#1

Так помалу, починаючи з одного „фіса", з яким я переплив Буг, народжувалася та виростала наша славна дитина — УПА. Потім до того „фіса" долучились польські „мавзери", „максіми", „РКЕ" та „Корови". А з вибухом німецько-совєтської війни прийшли ще й „дехтярови", „максіми", „токарі" та навіть „Т-34" та сам „К.В". Дарма, що з них користи було мало — брак пального, запасних частин, ремонтних майстерень і т.д. Це надто голосна зброя. Танки для партизанів без запілля і бази — це лише купа заліза.

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Наскількі я розумію Ви згодні що все це були лише наміри та пляни, а в реалі було так:
    Тобто не схотів підкорятися "гетьман" партизанський.:)
    А відтак дії "Польської Січі" не можна цілком ототожнювати з діями УПА.

14. Чернобылец

Самое мое большое разочарование от общения по этой теме, что никто из основных "знатоков и поддерживателей" УПА ничего не знает об истории и причин возникновения, идеологии и основных достижений. Тема, очень щепитильная и должна рассматриваться очень осторожно.

Вложили в уши - борьба с Советами, ужас репрессий, намешали вранья и умолчания "а-ля диаспора", подменили теперь понятия (Советы-Москва-русские) и этого некоторым тупым достаточно.

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чорнобилець, а що примусило Вас, представника однієї з доволі віддалених він нас націй (як в географічному, так в етнічно-ментальному розумінні) вивчати цю тему? Чи в Вас Стєнькі Разіна чи Пугачова чи Мініна з Пожарським і Сусаніним в придачу замало? Вивчайте, бо нам вони абсолютно непотрібні.

16. Чернобылец

А почему вас эта проблема интересует только лишь эмоционально, а не фактообразно ? Так легче ?

А если серьезно, то в моей семье есть и восточные украинцы, есть ЗУ, а есть и русские. Есть и друзья.
    А Стєнька Разін чи Пугачов чи Мінін з Пожарським і Сусанін не являются эмоциональным раздражителем.

Я вот смотрю на ваши посты и думаю иногда, откуда столько предвзятости и негативных эмоций к людям и Правительству, которые:
    1. Вам лично ничего не сделали
    2. Которые вам лично незнакомы
    3 С которыми у вас нет никаких взаимотношений (кроме информации от чтения газет)

Решил найти в прошлом. Вы, знаете, нашел. Вас дезинформировали. :) Заложили то в голову, чего может и было, но значительно до гротеска, преувеличено.

Я знаю одно теперь. Что с 1939 года по 1941 З украинское население на ЗУ не трогали. По одной причине. Оно было задавлено антиукраинской политикой Польши. Ну уже хуже нельзя было. Мало того школы украинские открыли и вернули.

ПОэтому, все таки советую прикоснуться к знаниям истории. Иногда помогает. :) Знаете, как у Фрейда, найдешь первопричину и потом можно найти и лечение.

17. Чернобылец

А вот теперь совсем простая задача.

Какой процент населения в ЗУ реально и активно поддерживал УПА ? Там много было разных движений, в том числе и Ком. партия

Данные в цифрах по интернированных (именно украинцев) в ЗУ после 1944 по отношению к общему количеству украинцев проживающих на ЗУ. Ссылки я дал выше.

Если конечно они виновны в поддержке именно УПА. А если интернированы ни за что, то цифра поддержки УПА только уменьшается. Могу дать ответ, но хочу услышать обоснования.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чорнобилець, а на кого розрахована Ваша писанина? Ваша відверта брехня. Я людина добре поінформована про події і жив не 2000 км від цих місць. Українскоє насєлєніє нє троґалі? Читайте
    ЛУЦЬК: "... з 22 по 25 червня москалі почали масово вбивати ув'язнених у Луцькій тюрмі. Основна маса була розстріляна в ніч на 25 червня. Із 5950 тисяч врятувалось тільки 45, котрих москалі невстигли розстріляти, бо на подвір'я тюрми несподівано увірвалися німецькі вояки."
    ТЕРНОПІЛЬ: "Коли я увійшов у тюрму... Трупи помордованих були жахливо змасакровані, мали повідрубувані чи викручені руки й ноги, повипалювані очі. Московські катюги вживали до свого кривавого ремесла сокир, щоб завдати своїм жертвам як найбільших мук. У жінок, які я бачив по камерах, були повідрізувані груди і повикручувані руки й ноги та порозбивані голови."; "В одній камері я побачив трупи двох молодих дівчаток, пов'язаних із собою колючим дротом. В одної був розпорений живіт і в нього вложено кота, в другої була здерта з рук шкіра по лікті, на рани насипано ячмінних остюків і знову засунено шкіру. В камері на першому поверсі я побачив на стіні, прибитий цвяхами, труп 30-літнього мужчини."; "Були трупи мужчин із відрізаними головами."

http://www.holocaust1.netfirms.com/hol7uk1.htm
    А таким як Ви я хотів би дати пораду, яку знайшов на одному форумі.
    Міша : Провокаторам із сусідньої північно- східної держави.
    Де ваша совість,чому ви лізете туди де вас не кличуть,ви ніяк не можете зрозуміти що вас тут ніхто не жде,це наші справи що нам робити і куди нам йти.Якщо народ хоче жити добре то він вибере NATO,бо без нього нас ніхто не візьме в ЄС.А ЄС це майбутнє.З вами ми жили 300 років і де тільки не лежать кістки українців,всюди бо ви тільки тим займаєтесь що весь час суєте свій ніс в любий скандал і весь час бьєтесь чи по пьянці,чи тверезі.Ви агресивний народ,вас всюди не люблять.Але це не один недолік,ваш народ ніколи добре не жив,бо він або воював,або готовився до війни.А ми хочемо жити як живуть нормальні держави і Прибалти тут якраз доказ.Скажіть мені будь ласка,чому ваш російський народ який проживає в Прибалтиці, і як ви говорите мучиться, ніхто не вертається до своєї домівки?Пуцін вже обіцяє великі гроші аби вернулись,але вони як ви говорите мучаться,воду мутять,але до дому щось не їдуть.Я проста людина і думаю по простому якби там було погано то ваша голитьба вже булаб в РАСЄЇ,то ж маєтся на увазі дома.

19. Чернобылец

Привожу Кульчицкого.

http://www.demoscope.ru/weekly/2004/0173/analit06.php

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

1 січня - 98 років з дня народження Степана Бандери.
    Урочиста акція проходитиме в Києві о 18-й годині біля пам"ятника Т.Г.Шевченку.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)