УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: УПА

Йой не кажи куме.:) Це ж треба як ці "бендеравци абнаглєлі, мало что на парад пабєди, на дєвятоє мая не ходят с флажкамі, так уже і за квартіру нє платят":D

• Подобається Подобається x 2
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Це не відповідає дійсності. Закон відмовляє у реабілітації всім, кому в "Кримінальну" Справу вгаратали зброю. Не є новиною, що "шили" ті справи білими нитками і не стидалися ліпити все, що заманеться.

3. pilgrim

pilgrim Well-Known Member

Методы комуняк конечно известны, но разве сепаратисты из УПА голыми руками воевали ?

4. zenyk

zenyk Well-Known Member

:crazy: :scare: :shutup:

.....Ви хоч знаєте що означа слово "сепаратисти"? яке відношення це слово має до воїнів УПА?....

• Подобається Подобається x 1
  5. pilgrim

Это как раз то к чему стремилось УПА - к отделению Украины от России, а значит они сепаратисты!

6. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ой, да я проста німагу. Вот сволачі какіє, ат Рассєі атдєліцца хатєлі. От нєлюді-то.

За што, за што нас так нє любят?

7. doberman28

doberman28 Well-Known Member

Але формальне визначення сепаратизму наведене piligrim є правильним. Просто само це визначення є менш популярним ніж барвисті "незалежність" та "самовизначення". Тому так і сприймається.

8. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ну не смішіть ви мене, про яку Росію ви говорите?????? Був Савєцкій Саюз, а не Росія, і в складі того Саюзу Західна Україна буда з 1939 року, так шо - Саюз - нє іх родіна (це я про жителів Західної України).

Ну, йо-майо, з ФСБ можна когось хоча б з середньою освітою по Форуму відповідальним назначити, а то за Форум абідна. Недоучків присилають, нє уважают, відать.

9. pilgrim

Они воевали только за отделение западной Украины?

10. levandivka

http://lib.oun-upa.org.ua/upa/post_dok1.html

11. pilgrim

Мой вопрос бы риторическим.

12. levandivka

Не в цій гілці!
    прошу в Приват, або в курилку...

13. doberman28

doberman28 Well-Known Member

Почему бои иду у станиц я знаю, но это мое личное мнение и оно может быть необъективным.
    Относительно выселения казаков читайте тут http://www.objectiv.narod.ru/planete4.html
    Я не хотел сказать, что вся нац политика совка строилась именно по р=принципу "стравить", но подпольный опыт большевиков в полной мере дал им возможность осознать всю действенность этого метода.

Додано через 1 хвилину
    Не слишком ли широкое обобщение?

14. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Оля, милая, как вам просто, две крови всего. украинская и польская. Так просто и оккупант ясен и виден. У моей жены, как минимум - польская, украинская, русская, якутская. Три «покоренных» крови, одна "колонизаторская". . Прадеда раскулачили. Причем польская, еще от того восстания в Варшаве. У нее никаких сомнений, как и у меня.Люди - они люди, вне зависимости от "кровей". Ну мне иногда попадает. :) Наверное, колонизаторская кровь - все остальные победила. Хотя надо заметить, кровь восточно- украинская, она «пятоколонная», наверное «агентомосковская».:)

Я ведь чего вопрос задал. К тому что зверства с любой стороны были. Причем не в отношении тех, кто изначально (хотя кто изначально вопрос спорный) их совершил, а совершенно другим людям. Вот если я сейчас скажу, что сотрудники НКВД, истреблявшие поляков, дети тех красноармейцев, что сгинули в лагерях после неудачного похода в 1920 на Польшу. А те мстили Пилсудскому, за вход на Украину, за убийства, а те..... И где мы остановимся ? В каком веке до нашей эры ?

Немного ушли от темы. Вообще Салата точно подметила, вопрос ведь в том что важнее - общее или различие. Левандивка привел лозунг УПА о строительстве державы, где бы идеи ОУН победили полностью и окончательно. Вопрос только о границе не стоит, поскольку они в то время точно не знали где победят.

Сейчас потомки точно знают, что в границах нынешней Украины. А они тогда думали, вот отвоюем, а потом и обоснуем.
    На этом пока остановлюсь, т.к. примерять на себя современных реальности прошлого ну уж никак не получается. Истлело, и все время хочется на большее по объему натянуть и заборчиком обозначить, а дыры все сильнее проявляются. А вот был бы еще правильный контингент в РОссии, то и Кубань со Ставрополью можно было бы прихватить, там же то же украинцы- братья по крови живут. Только они ошибочно себя русскими считают.

А вот если серьезно, то если убрать из уравнения ЗУ граничное условие «ненависть к москалям, вызванное их якобы им присущей агрессивностью, неславянностью, азиатчиной, монголо-татарностью,низким уровнем культуры и интеллекта и алкоголизмом», то можно такие горы свернуть совместно. Область применения и масштабы решения шире.

А если его оставить, то означает ли это, что мы украинцы действительно выше по уровню интеллекта, развитию и овладению собственными передовыми технологиями и образования, чему этих «козлов» русских еще не одно поколение учить надо ?

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Чернобылец,нема чого правди ховати,ті люди,які в 1939 році прийшли на наші землі,по рівню інтелекту,освіти,культури далеко відставали від наших людей.Затюкані колективізацією,постійним терором,совєцькими ідеологами,вони не уявляли,що десь може бути інше життя." большевики встигли зарекомендувати себе в краю як середньовічні дикуни, репресувавши лише за півроку 10% населення (за підрахунками дослідників, совєтська влада примудрилася тут замордувати людей у 3-4 рази більше, ніж нацисти у своїй зоні окупації колишньої польської держави). Ще раніше доходили страхітливі чутки про Голодомор на східних землях, організований большевицькою Москвою, повірити яким було неможливо, не переконавшись на власні очі. Саме так вчинив уродженець Рівненщини Тарас Боровець, нелегально перетнувши совєтсько-польський кордон і під враженням побаченого написавши пізніше п'ять томів твору під назвою "Людоїди". У майбутньому автор книги стане одним з найзатятіших борців проти большевизму, відомим під псевдом Тараса Бульби. Отже, на Гітлера, котрий оголосив себе ворогом большевизму, було покладено величезні надії, оскільки останній ще не встиг себе проявити, як це зробив Сталін: "Сучасна протимосковська партизанка, - писала одна з українських газет, - що породила вже стільки героїв, ще один доказ, що Український народ діє за інтереси проводу ОУН, несе Німецькій Армії всесторонню допомогу: помагає громити большевицькі військові частини, виловлює енкаведистських звідунів. За всяку ціну бажав взяти в хрестовому поході на большевиків активну участь".
    http://oun-upa.org.ua/history/
    А ці ж ідеологи,руками ОГПУ(НКВД),в першу чергу кинулись знищувати людей думаючих:інтелігенцію,лікарів,вчителів,студентську молодь.У себе,в СРСР,це було зроблено набагато раніше.
    Потім,в 1945 році цей процес був продовжений.Таким чином був знищений цвіт нації.
    А,відносно ненависті...
    Я не відчуваю ненависті до росіян,які живуть у моєму місті,моїй країні,але вимагаю поваги до себе,нашої історії,до пам"яті тих людей,що віддали життя за Україну.

16. Salata

Salata Well-Known Member

Читаю и думаю: это не про моего ли деда, у которого было два ВО, разряд по шахматам и волейболу? Или, может, о бабушке, которая, работая, с двумя детьми, закончила юрфак заочно... Ах, да, уровень не тот ... то образование от вашего отличалось просто как небо и земля - не думаю, разве что у вас где-то александрийская библиотека прихована в схроне :) А думаю я, что прежде чем обвинять людей в забитости скопом (по национальности - вобще абсурд) нужно бы посмотреть на них не через амбразуру и не на одну профессию (не самую престижную) а как-то иначе.
    Даже не знаю как. ;)

17. Salata

Salata Well-Known Member

Не в схронах, значит общедоступны, значит образование не слишком отличалось, кроме молодых наук.

Знаете, про ограничения информации промолчу, но то, что этих жителей не ограничивали по месту проживания им что-нибудь дало? То есть, много они переселялись?

18. zenyk

zenyk Well-Known Member

5 млн. в Чикаго, до 1 млн - Лондон, кількасот тисяч - Ліссабон, Мюнхен, Неаполь більше мільйона - Торонто і т.д..... а загалом українців по світу налічується мало не половина від населення України на сьогоднішній день! Це мало?

19. Salata

Salata Well-Known Member

Мы с Вами про 39 год и раньше говорим, или как?

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)