УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Відповідь: УПА

Кстати, по закону об участниках боевых действий, есть формулировка о воинах УПА. Они получают надбавки и пільги. Исключение для тех, кто участвовал в преступлениях. Закон найдите.

2. doberman28

doberman28 Well-Known Member

Звісно ж хочеться. Символи повинні бути чистими і святими. Але... Люди є люди, і ми не маємо права відмовити їм в можливості помилитися.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

http://www.infoukes.com/upa/
    Свого часу я працював в архіві(ЦДІА),то перебрав дуже багато документів.На жаль,дійсно в І-неті мало лінків на цю тему.Спробую при нагоді зайти в архів,зроблю копії цих документів,тоді виставлю тут.

Додано через 5 хвилин
    Тут вже згадували і про козаків.що поголовно були гоміками(Пересвет)
    і,багато іншого.Люди є люди:ireful1:

4. Чернобылец

Не просто документов. Факты зверств есть и с той и другой стороны. А именно анализ с опорой на цифры и факты. Тогда и сможем понять друг друга.

5. Romko

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А на коку холєру задавати питання, на які навіть у цій гілці відповідь дана?
    "Тату, де море?"
    Тут на ЛФ є гілка "Подивись на свій будинок з Космосу". ТАК от, навіть будинок свій можна побачити, не тільки море.

То перечитайте Звіт робочої групи істориків при Урядовій комісії з вивчення діяльності ОУН і УПА. Основні тези з проблеми ОУН-УПА (історичний висновок)

Анекдот в тему.
    Приходить симулянт до окуліста.
    -На що скаржитеся?
    -Лікарю, бачите он той цвяшок, під самою стелею?
    -Бачу.
    -ТАК от я його не бачу...

• Подобається Подобається x 1
  7. Romko

До теми
    Люди ще пам"ятають,якими були ці беззахисні...Який контраст культури:
    мат-перемат,дефілювання біля оперного в нічних сорочках(за незнанням) "какоє красівоє платьє" і,як ходили по молоко з нічними горшками "очень харошая посудіна"
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=138609&postcount=133

• Подобається Подобається x 3
  8. Patrick

Patrick Well-Known Member

А ще "беззахисні" любили вселятися в чужі помешкання (в центральній частині міста , звичайно), де було все - меблі, одяг , посуд , картини ,...деколи ще горячий борщ на кухні.
    А власники цих помешкань дістали "путьовку в жізнь" і їхали етапом в північно-східному напрямку.

9. doberman28

Romku, уявіть, що ви кинете недопалок повз урну. Що ви хотіли б очікувати? Кулю в потилицю чи ляпаса було б достатньо?
    Виходить УПА не багато цих матюгальників постріляла. Більше певне лікарів-інтелігентів? Бо мату на вулиці чути не менше ніж тоді. Змоскалилися? Ні, збикувалися!
    Ніхто не каже, що привозили самих найкращіх, але й найгірших везли теж не сюди. Ви не бічили, ще "емігрантів" в Донбас. А ті випадки морально-етичної вбогості, що ви описуєте, здебільшого були виключеннями, на відміну від теперешніх часів.
    Про вселення в чужі квартири, тут теж не спречаюся.
    Але коли знову будуте говорити про контраст культур, спрешу огляніться навколо.

Додано через 19 хвилин
    А що, активні дії УПА провадила саме в центральних частинах міст, чи в прилісових та сільських територіях?

10. Romko

Звичайно є люди,а є людиска,як у нас кажуть,але не забувайте,коли і на фоні чого то відбувалося.Репресії,тотальне винищення людей,тисячі і тисячі замордованих,виселених з тих самих помешкань,у які вселяли цей "цвіт еміграції".

11. doberman28

І така х..ня по цілому СССР"і. В тому і було політика партії - якщо не змішати, то перемішати, що б потім вавілон небесами видався. А ми, вдячні онуки совдепії, з усіх сил намагаємося довершити план коммі.
    І знову таки замисліться, армія в котрій кожен патрон на вагу золота, нищить подібний "цвіт еміграції". А на НКВС"ників патронів потім могло і не вистачити.

Додано через 10 хвилин
    Чесно кажучи, батьки мого батька були тими самими "емігрантами", котрих привезли у Львів відбудовувати його після війно. Мій дід - фаховий будівельник ніколи не мешкав в центрі, де ще борщ стояв. Окрему квартиру він отримав вже в 1970 році після комуналки. І квартира ця була теж не в центрі. І меблів там не було.
    Не скажу як відносився мій дід до УПА, я його небагато бачив, але мій батько - його син - ніколи не казав нічого поганого проти повстанців.
    Тому, Romko, те що ви кажете дуже часто є надуманими речам, інколи навіть несінитницями. УПА програло війну. На то були обїективні причини, але вона її програла. Переможені мають здатність приписувати своїм опонентам різні дияволічні якості, це психологія.
    І жодна неадекватна протидія, а ви певне демократ, повинна розцінюватися як злочин, навіть якщо здійснюється стороною, якій ви симпатизуєте.

12. Salata

Salata Well-Known Member

Не пойму, о чем это? (Нестандартный у Вас подход, просто интересно)

13. doberman28

О том что в драке националистов, должен был родится новый человек - коммунистическая личность, без националистических заморочек. Комми прекрасно понимали, что либо народы, если их перемешивать, сольются в единое племя, либо перегрызутся и оставят по себе свободное место. Слиться не получилось, а вот грызться мы еще до сих пор грыземся. Где эти ... националисты на 7 ноября? Хотят справедливости, пусть пустят кровь комми, а не рассказывают о несчастной судьбе Львова во времена совковой окупации.

14. Romko

Ну,а я внук провідника УПА,який загинув у 26 років,у нерівному бою з НКВДистами,підірвавши себе(і ворогів) ящиком гранат.Уся родина була репресована:розстріляні,замордовані по тюрмах,вивезені у Сибір.А його дружина(моя бабуся) до 53 року мусіла переховуватись,змінюючи прізвища по чужих людях і чудом вижила з малою дитиною.Я з маленьких літ пам"ятаю розповіді старших про ті роки і,повірте,у мене немає ілюзій.хто є хто.
    Це було давно,а нам "треба жити,якось треба жити.."
    Але я ні на хвилину не забуваю хто я,якого роду і не можу змиритися з тим,як намагаються обплювати цих людей.

• Подобається Подобається x 4
  15. Salata

Salata Well-Known Member

Интересно.
    Я их национальную политику не понимаю. В Вашу теорию не вписывается Северный Кавказ, где выселили казаков из Чечни, Дагестана. Никогда не удивлялись почему там бои идут все время около станиц? Такое чеченское слово... Равновесие нарушили - получили грызню. С Нагорным Карабахом то же самое.

И я не думаю, что на 7 ноября нужно бить коммунистов... Коммунизм, все же, сам по себе безопасен. Опасны люди, дорвавшиеся до чужого.

Додано через 4 хвилини
    Romko, знаете, без подвоха: а как НКВД узнало, кто семья вашего погибшего родственника?

И еще: что Вам дает Ваше знание?

16. Romko

А Ви знаєте,хто такі сексоти?Та і дід не був рядовим повстанцем.
    А,знаєте,як вираховували родичів загиблих повстанців?Після бою притягали трупи у найближче село,скидали на майдані,а потім зганяли мешканців і дивились на реакцію.Матерів,батьків,дружин,дітей вираховували зразу.А потім починалась "оперативна робота".

дивне запитання...

17. Чернобылец

Спасибо Левандивка. Хотелось бы, чтобы все прочитали вашу ссылку для начала. В принципе, по фактажу событий уже идет определенное сближение, хотя цифры могут существенно отличаться. Второй вопрос по которому есть отличия пока - это интерпретация событий. Но всех ответов на мои вопросы нет. Что можно сказать, если публикации Кульчицкого, отличаются по цифрам. Он сейчас уже не дает там много интервью и не пишет статей, вопрос чисто попал в руки журналистов, хотя должен бы быть в руках незаангажированных специалистов.

Если в принципе говорить вашим языком анекдотов, то больше подойдет ответ больного "Вот тут вижу, хорошо, а тут, ну совсем не вижу".
    Патрик,

У меня один маленький вопрос. Не к тому, что такого не было, что вы описали, а просто чтобы попытались подумать. После Волынской трагедии, что случилось с имуществом поляков ? Домами, скотом, сельхоз. oрудиями, одеждой ?

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Як що? :eek: Прийшли звідкись наглі українці, повбивали воїнів-поляків, а їхні сім"ї погнали.... ой, ну куди б то придумати, що їхні сім"ї українські загарбники погнали??? ;) А! Во! В їхню рідну Польщу!:ninja:
    Ну і порівняли Ви, Чорнобильцю! Чьтото с чємто! Ви чи не знали, чи прикинулися, що не знаєте, що ті полячки були на Волині окупантами, як і в Галичині. Ніхто не виправдовує тих звірств, що творилися між поляками і українцями, коли то одні, то другі вирізували цілі села, але що ж поробиш? Таке в історії часом трапляється, що окуповані мстять окупантам. Мій тато донині часами згадує ті події. Тим більше, що він був сином від змішаного шлюбу українця і польки. І розповідає то правдиво, нікого не вигороджуючи. ;)Так що зле зробили колись мої прапрапрародичі, що окупували Галичину свого часу,гнобили моїх родичів-українців з другої сторони, а лишили розплачуватися за це своїх внуків і правнуків.;)

19. Patrick

Patrick Well-Known Member

Так , була Волинська трагедія. Але ще тоді в далекому 1943 зійшлося керівництво АК і УПА і договорилися.І сталося це на протязі 1 місяця.
    Коли появилися в 43р в Львові втікачі- поляки з Волині.Підпільна АК(Армія Крайова) вбила україця ректора Мед.університету(не памятаю фамілії).УПА в свою чергу вбило 3 поляків - 2 відомих адвокатів і лікаря( теж не памятаю фамілій) І на цьому вендетта закінчилася.Керівництво обох підпіль признало , що взаємне винищення не піде на користь.І відтоді " чорну сторінку" ворожнечі українці-поляки перегорнули.
    Чого не скажеш про відношення Польща-Росія, де ще багато тем "висить в повітрі" - массове вбивство польських офіцерів під Смоленськом , загибель генерала Сікорського і накінеь Варшавське повстання , коли німці його придушували , Жуков на це спокійно споглядав.

Додано через 57 хвилин
    А про те що на "все готове прийшли ", то за прикладом мені далеко не треба було ходити; моєї бабці і батьків колишній сусід.
    Вселився в 47р., на місце сімї музикантів ,які поїхали В Казахстан., залишивши все.
    Цей новий сусід і бабцю тим самим страшив , коли пяний на сходаx її здибав - " ти блядь бандеравская за німі следам паєдіш".Потім за Хрущова , язик трохи прикусив , та і батько мій підріс міг в пятак запросто зарядити.
    За Брежнєва на Актябрскіє і на 20 грудня в формі зранку виходив (Хто не знає - форма ГБ , така як в льотчиків тільки замість голубого кольору на лампасах і пагонах - синій)І ввечері його в дровах пяного "бобік" привозив.І так , чувак до білочки напився , що оди раз він жінці казав-"сматрі жена деманстрація на кришу палєзла , інтєрєсна куда ані дальше пайдут" - поки жінка до нього- так він з балкона і впав ,3 поверх в старих домах - майже як 4.Поломав собі кості таза , так бідака в обкомівській лікарні(була така колись) і помер.
    Дальше його жінка сильно захворіла , моя бабця їй молоко носила , та потім не раз бабцю за свого чоловіка перепрошувала - " прасті єво Марта"- Хай Бог простить.І в кінці перед смертю , вона попросила бабцю , щоб та священника привела до сповіді.,
    Потім на цій квартирі жив внук - зробив блат хату для наркоманів, потім невеликий пожар , В середині 90х "братва" цю квартиру , за 500 баксів + ширка(так говорили) купила.Довго там ніхто не жив .
    А кілька років назад , якийсь чоловік вселився , зробив ремонт і так і живе.

20. Romko

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)