УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: УПА

Чорнобильцю: ЯКИХ поколінь ?
    Ви же спрогнозували, коли ми всі вимремо !

Тільки давайте домовимося так: спочатку нехай вимруть ті, хто вважає УПА бандитами, а комуняк і Вєлікаю Расію - найкращими друзями.
    А ми потім подумаємо - вимирати нам чи ні ?
    Отак і внесіть до протоколу комсомольских зборів, товаріщь трєтій секретар !

2. Mike

Mike Well-Known Member

А якщо в кого воювали за СРСР, чи Сталіна, то він автоматично є прихильник СРСР та Сталіна? Чи може спочатку треба розібратися в усьому самому?

А хто за це звинувачує? Звинувачують за злочини, а вам, схоже, про це ніхто не казав.

3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Чорнобильцю! Ну а що я можу зробити, якщо Вас з Чітатєлєм хронічно "на ха-ха пробиває"? Я палю українські сертифіковані цигарки. Можу в приват скинути марку. То не моя вина, що у ваших з Чітатєлєм постах - або хронічний істеричний сміх, або - невдалий суіцид :)D / :suicide: )
    Ні-ні! Навіть з охороною не хочу мати жодних справ. Іхня служба і опасна, і трудна. Найбільша небезпека - для оточуючих.
    У Львові все доводиться робити самому... І хотів би запровадження цивілізованих стосунків між цивілізованими товаро- і послуго-виробниками... Неполучаїсі. Інша ментальність у западенців: своя ковбаса, своя бульба, свої фотографії з весілля (мобільним т/ф, а не з дзеркалки)... Трудно!..

А чому "если бы..."? У нас на Волині є пошукіці. Ми проводили там для України і Польщі (зацікавлених організацій) польові і архівні дослідження по місцям поховань жертв Волинської трагедії. Оформлені паспорти поховань. До кожного - не менше двох свідчень, опис події, мапа і фотографії місця. Все це робить наше товариство... Кокі проблеми..?
    Стоп-стоп-стоп!
    1.Те, що Ви назвали "Европа болєла фашизмом или коммунизмом (национализм не исключение)", у несовковому світі називають окупація. Окупація нацистами і (/або) більшовиками. Окупації ОУНівцями не існувало[/B], тому з Вашої і Майка схеми туління Націоналізму випадає.
    2. Саме цю позицію "подвійна (/потрійна) окупація ЗУ" ми і транслюємо молодому поколінню.
    "А ви, що подумали?.." (с., Захар)
    ТАК-ТАК-ТАК! Саме ТАК ми і формулюємо. Навіть національність (Ваше "кромє") випадає з основного переліку причин загибелі: поляки вбивали і поляків, українці - і українців, німці - і німців. Причина - війна.

Ви про яке прімірєніє? "Динозаври", яким "хоч кілок на голові теши", рано, чи пізно вимруть (всі там будемо...). А конфлікту між нормальними (здоровими психічно) мешканцями різних регіонів України не існує. Є провокатори, які живуть (наживаються) з імітації цих болячок. Є "спортсмени"-гладіатори (любителі і профі), які регулярно виходять на ринги різних рівнів. А конфлікту - немає. :cool:
    Повторю Вам, і Майку: "нє учітє мєня жить, лучше помогітє матєріально." (с.)
    Тоді на сайті з'явиться більше різносторонньої інфи. Поки - є те, що є, що встигаю зробити доброчинно.
    Доречі, вчора залив книгу "Красные партизаны Украины.1941-1944"
    Авторы-составители: Александр Гогун Анатолий Кентий.
    pdf -версія (1 401 кб) тут: http://www.poshuk.lviv.ua/books/gogun1.pdf

• Подобається Подобається x 1
  4. zenyk

zenyk Well-Known Member

звинувачують за злочини???
    а Ви не знаєте руских (комуністичних, совєцьких) способів та засобів звинувачувати у злочинах?

чи Ви хочете сказати, що "....савєцкий суд самий гуманний суд в мірє!..." (С)

чи Ви не знаєте як досі працює, на повну розкручена, кримінально-виконавча система совєтів ше і досі і в Україні і в росії і в інших країнах, що входили до совєцького "табору"?

лише прибалтика титанічними зусиллями змогла побороти і перебудувати цю систему, якщо не повністю, то в своїх найголовніших рисах....

5. levandivka

А я Вам давно писав: нє нада грязі, в нас все чисто...
    Ні! Не відмиєтеся! :) І не відмажетеся...
    Всеукраїнське - не означає 100% географічної території.
    Для перевірки (прикладу) можна взяти посольства або райони компактного проживання. Та і взагалі, не люблю слова "всі"...
    То татарам, згідно прислів'я, "все-одно, шо водка, шо пулємьотна очєрєдь, аби з ніг зшибало", а я вбачаю суттєві різниці...

Не знаю. Тре' дивитися конкретні тексти... ;)
    Я поважаю Ваше право на суб'єктивну оцінку. :)

Ні, не ТАК! Я вважаю, що держава повинна створювати умови для реабілітації і повернення постраждавших (для всіх безвинно постраждавших). Не робить, не "створює" - треба кОпати держслужбовців.
    Ні, не "партєйна"! Українська, можливо, патріотична, потомки розберуцця (з пафосом і скупою сльозою в очах)...
    НКВС (в Україні) -окупаційне формування, створене для репресій поневолених совєтами мешканців України.
    ОУН (і СБ втч) створювалося і діяло (!) для боротьби з окупантами.
    Прикро, що Ви не бачите тої різниці... ;)

Ви забули про Грузію... Там, кажуть, теж побороли...

Доречі, про Грузію...
    Дивно, чому в Криму не видають паспорти граждан Росії, як це зробили на Кавказі? Бережуть варіант "на чорний день", чи СБУ перешкоджає?

6. Mike

Mike Well-Known Member

Ну, якщо вбачаєте, то може і зійдемось на тому, що УПА була суто регіональним, а не всеукраїнським явищем? і не треба зараз її виставляти як етнічно українську та зв`язувати з теперішньою державою.

Ви не зрозуміли запитання? :)
    В дім кримчанину постукали і кажуть - "а тепер ми вас асимілюємо", так йому за зброю хвататися, чи що? По вашій логіці саме так, тому що він був вдома, а ті хто постукав - ні, і тому що б той кримчанин не накоїв у якості помсти, Левандівка його виправдає, так? :)

Я багато чого бачу (звісно, прикро, що не все :)), у тому числі для чого створювалася УПА. Було декілька етапів цього створіння, у тому числі і той, про який ви говорите, але кінцем вийшла партійна (Бандери) армія.
    Ну, а з НКВС все ясно - вона і була партійна (Сталін).
    І от тепер дехто морочить молоді голову виставляючи народом то Сталіна, то Бандеру, називаючи це патріотизмом. А це вже є звичайна партійщина, тобто питання влади.

Якби ви відчували кожного громадянина України як свого сусіда, навряд чи таке питання б написали. Та і з минулим були б пообережніше.

Знаю, знаю ті засоби.
    Але спробуйте самі здогадатися чому партії вже скільки років нема, а суд і досі "самый гуманный суд в мире" в нас.

7. levandivka

Ні, Майку! Не зійдемся. Метод "от противного" (тут, тільки 2 російських значення: протилежного і недоброго; значення "удзі працівний" не вживати) не підходить.
    Знову випробуєте звернути до політичного дальтонізму.
    Не треба. Я погоджуюся на існування виключень: були території, неохоплені ОУН.

Ви перебільшуєте мої повноваження. Я - не суддя. Але я цілком розумію кримського татарина, який намагається вибороти місце під сонцем на землі, звідки був вигнаний його батько, який намагається звільнити цвинтарне місце (чи місце мечеті) від торгових рядів.

ТАК-ТАК-ТАК! Я теж не підтримую ставлення Сталіна і Бандеру на один щабель. Сталін і Гітлер - ТАК, блізнєци братья. А Бандера не зазіхав на чужі території, чужі народи.

Не пойняв. Я не маю (не знаю) сусідів, які не відчуваються Громадянами України. То і я їх відчуваю сусідьми-громадянами...
    А комуняка товаріщ Калинюк - мені не товариш, не сусід і не спів-громадянин. Принаймні, він себе ТАК не позиціонує. Про П.Симонєнка - аналогічно.
    Навіть тут, на ЛФ є гражданє (не громадяни). Вони самі позиціонуються антиукраїнски. Чим я їм можу допомогти? Довезти до вокзалу?
    ТАК не хотять, кажуть, що тут їх Родіна і знову саджають берези...

• Подобається Подобається x 2
  8. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

...во поле кудрявая стояла... :moskali:

9. levandivka

Нєкому кудряву заломаті?
    -Зара гукнем... Дани-и-ило! Зе-е-енику! Тут в полі, кажуть, береза стояла, при совєтах...
    Шо, неправда? То смерека була? А комісари її зрубали і посадили берьозу. Тю... Значить, коротка пам'ять у москалів-акинів...

Я вже не питаю, який йолоп посадив посеред поля березу... Заважає...
    І не питаю, яке відношення має русскоє поле до нашого?

• Подобається Подобається x 4
  10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Якщо це правда, а схоже що так, тоді цікава обставина полягає в тім що совєти з якими до останнього дня боровся Роман Шухевич, дали змогу отримати освіту цій дівчині. Добре що ніхто досі й не здогадувався про її походження. Задушили б певно гебісти людину.

11. zenyk

zenyk Well-Known Member

з тієї ж причини, що і таємні архіви КГБ досі ФСБ не дозволяє розсекретити, незважаючи на те, що КГБ формально немає! КГБ нема - а архіви всерівно засекречені!

12. Danilo

Danilo Well-Known Member

Напевно там є подробиці про "царя батюшку" Пу-пу?:ninja: Тому ні-ні.:shutup:

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

І взагалі, з приводу функціонування правоохоронної системи совєцького типу в Україні, я хочу сказати:

якщо хтось думає, що систему державної влади, в тому числі апарату примусу (правоохоронні органи) можна створити без ціткої ідеологічної політики, дбаючи про якийсь міфічний "нейтралітет" (заздрячи Швейцарії), відкидаючи національну основу і ментальність - той глибоко помиляється!

жодна держава не була створена без чітко визначеної ідеології.....
    ....і, нажаль, жодна держава не здобула незалежності без війни чи революції.....

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

В Україні теж не все є доступним. Держ управою архівами керує жінка з КПУ ГІНЗБУРГ Ольга Петрівна :8:

1968-72 - учениця, Конотопський індустріально-педагогічний технікум. 1972-75 - робітниця, технік-конструктор, завод "Світотехніка", м. Ліхославль Тверської обл. 1975-87 - технік-конструктор, інженер-конструктор, секретар парткому, Конотопський арматурний завод. 1989-98 - заступник директора, ВАТ "Конотопський арматурний завод". З 07.2005 - Конотопський міський голова.

Категорично проти музею окупації ця Оля.

Там у Конотопі що аномалія якаясь, що жінкі такі ненормальні типа Наташі Витренко.:D

15. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

та Наташа, як не дивно, кар"єру починала в Києві, в інституті Нархоз.
    Ось поспитаю знайомого - він хизувався, що пере* весь гуртожиток.

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Усі москалі - акини? А як же тоді руськіє? Їх куди?

І знову не пойняв! Мова ж про НАШЕ поле... де зрубили смереку (яка не заважала) і посадили березу (яка стала заважати, зарррраза!).

17. Полковник

Полковник миється в бані

ОН????
    Не ВЫ????
    Эх, какая досада!

18. levandivka

ТАК і я не пойму, якої холєри Дядя Ваня розповідає про якусь кудряву березу... на нашому полі. Ви, напевне зможете діагностувати цей тяжкий трафунок. Чи то міраж, чи то дежавю, чи то яка мара? Поможете?
    Ні дня, Степаничу, без Вашої консультації... Кошмар...

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну написали б пОре... і обійшлося б без *!

20. Полковник

Полковник миється в бані

Действительно, КОШМАР, сочувствую Вам!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)