УПА

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Danilo, 21 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

за козла - отвєтішь!

Який саме? Лінк попрошу. Якщо мова про http://www.tim.net.ua/upa/, то я з Вами погоджуся. Сам сворився з ідіотами: покрали фото, перкрутили все, шо змогли. Але існування ура-ідіотів не сильно міняє ситуацію: злочини були, жертви є, роботи - вагон.

ТАК а навіщо голова? Якщо ОУНівські матеріали на хості holocaust - не сумнівайтеся, мудаки.

Хто б сумнівався... І Дядя Ваня, і Петро Симоненко з Вами погодяться.
    Ми (ЛОТ "Пошук") давно нічого не копаємо: є спеціалізоване Товариство "Пам'ять", яке копає (останні роки) і червоноармійців, і повстанців, і мадярів 1-ї Світової, і жидів. Копають пристойно і порядно. Сам люблю достібуватися, не маю приводу, жодного. ;) Навіть звіти подають. Ретельні, грамотні. ;)

Ні, Чорнобильцю! Кощунства і маніпуляції - по Вашей часті. (і ура-ідіотів)...
    Це Ви перекручуюєте, валите в одну купу. А я особисто 30 хвилин сварився з директором Личакова на "ратушній" комісії, щоб не робити глупоти і фальсифікації. Про поховання бо' зна' кого на 76-му полі Личакова писалися статті у ЛГ. Дати лінки, чи самі пройдетеся?
    ТАКа сама ситуація з жовківськими останками.
    Ми, ЛОТ "Пошук", від "патріотів" вислуховували звинувачення дуже прикрі, і воювали, воюємо, будемо (дасть Бог).
    За те, щоб справу робити чесно, без підтасовок і брехні.
    ТАК шо нє нада грязі! Самі в ній купайтеся.

2. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: УПА

Девандівко, щойно ви відповіли Чорнобильцеві. Ви розумієте що ви робите?
    Ви самі (повторюю - самі) втрачаєте шанс співіснування в сьогоденні та майбутньому заради минулих помилок. Що вас на це штовхає? Навіщо? Не розумію цього. Ви робите те саме, про що й писав Стус, консервуєте.

3. levandivka

Я ТАК думаю, розумію: даю гнівну відсіч черговій спробі о...ти (букви - на власний розсуд) справу відновлення історичної правди. А Стусові - Стусове... Мушу повторити?
    Я не ставлю собі завдання ощасливити світ, об'єднати всю Україну і т.п.
    Я намагаюся робити свою справу - пошук і дослідження безвісних жертв\поховань війни і репресій. Вивчення тих документів, історій дає свою, специфічну доктрину. До комуняк і Смердючок ТАКую лічную нєпріязнь чувствую - кушать нє могу. Але не стріляю...
    Бо - демократ... ;)

Та й немаю жодних сумнівів, що наша ЛФ гоп-компанія не сильно страждатиме від ТАКих "недружніх", "необєднавчих" меседжів...
    Шо Божа роса...

Декламуючи (подумки):
    Аж страх погано

У тім хорошому селі.
    Чорніше чорної землі
    Блукають люди, повсихали
    Сади зелені, погнили
    Біленькі хати, повалялись,
    Стави бур'яном поросли.
    Село неначе погоріло,
    Неначе люди подуріли,

• Подобається Подобається x 1
  4. Salata

Salata Well-Known Member

Очень Вас прошу четко выразить свою мысль до конца. Кого Вы имеете ввиду под "ЛФ гоп-компанией".

5. levandivka

Як кого? Всю диверсійно-підривну групу!
    Списку ще не маю. Мо' Борис підкине (він всьо чує і бачить) :)
    КОНЄЦ.

6. Mike

Mike Well-Known Member

І вам здається, що це чесно? що на цьому можна далі дітей вчити?
    Ви ж даєте полуправду, копаєте тільки в один бік, це ж вже було неодноразово. Я вас вже питав - де жертви Волині, де жертви бандерівців? ви ж знаєте, що без дозволу СБ навіть священик не міг поховати по христіянські людину тоді. Де ця історична правда?
    Ви фактично робите на партію, а не на історичну правду, Левандівко.
    Це хіба і є "демократія"?
    Чи маячня пана Сергійчука з Ратушним про "...архівні дані показали, що Р.Шухевич був керівником всеукраїнської народної армії, яка отримувала під*тримку в населення України в усіх регіонах" (яка вас звабила) це є щось корисне для нас зараз?
    Облиште.

7. levandivka

Згадалася байка (даруйте за боян) про Л.Н.Толстого.
    Його запитали:
    -вы ТАК проповедуете непротивление злу, говорите много о праве на жизнь малой букашки, а только-что убили комара на лбу..?
    Л.Н. похлопав по плечі співрозмовника і відповів:
    Батенька! Зачем же ТАК подробно жить!?

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ні, не підкину. :) Бо вже не цікаво :)
    Але якщо буде Ґевалюціонная нєапхадімость - просто поб"ю лампочки в підземному переході на Майдані :)

9. Salata

Salata Well-Known Member

То есть Ваша "Божья роса" направлена вникуда, пока Борис не определит.
    Простите, но по-русски это называется "...ть в лужу"

10. levandivka

Абсолютно чесно!
    1.Я ніколи не стверджував, що в ОУН (УПА чи ЧА) ВСІ були "хороші" (\пагані, \дуже пагані).
    2. Я роблю свою, мізерну частинку загальної картини і не перешкоджаю тим, хто чесно( і без горлопанства, не люблю) "копАє" свою тему. Збирати ті пазли до купи (чужим дітям) - не моє, не претендую.
    3. Якщо Ви, чи Ваші знайомі готові проплатити пошук любої інформації (хоч про собачку Жучку), я спробую ТАК само чесно відпрацювати і цю тему (при наявності часу). А свою тему я опрацьовую доброчинно, за покликом душі і т.п. (бєзвазмєздна). Тому Ваші "звинувачення"
    впираються у відсутність Вашої і моєї зацікавленості. Не моя вина, що родичі комсомолійців не звертаються\не шукають.
    Я не вбачаю історичної правди у цьому твердженні! Я знаю, що РІЗНО БУВАЛО...

Боже, борони! Я працюю на себе і дітей. Я - вільний художник\фотограф. Хочу фотографую\пишу, не хочу\ на форумі дописую, або пиво п'ю...
    Дайте спокій!
    На сьогоднішній день ЖОДНА партія не дала ні копійки на нашу діяльність. ;) Вибачте за повтор, нє нада грязі!
    А з С.Курпілем вупше посварився... (і на сайті все це описано, не приховано).
    Ні! І не каша з м'ясом. Демократія зовсім у іншій площині. (я ТАК бачу)
    Ой! А в якому місці Ви ТАКе знайшли в "Пошуку"? Тицьніть, може прогледів...
    Я подумаю. Можна?

Що поробиш?..
    ТАКа ваша русска (?) доля і термінологія. А я при чому?
    Бочому?
    Просто війни з вітряками - не для мене. Помітьте: "нікуда" (нічто, пустоє мєсто) - це не я, це Ви, Салато, ТАК окреслюєте.

11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Salata, фото в студію !

12. levandivka

Та я вже постив:

13. Mike

Mike Well-Known Member

Давайте так, одні правила і для НКВД, і для СБ, гаразд?
    Не хочу бути адвокатом НКВД, але теж можу кинути фразу про "хороші, погані", так? Хто буде суддею? жертви. І нам вирішувати (не судити, а вирішувати), чи потрібні нам сьогодні ті ідеї, які спричинили ці жертви, чи варті вони людського життя.

Тут я згадую про позицію вченого у розробці ядерної чи хімічної зброї. Чи може він заявити, що використання результату то є не його діло? бо робить своє, маленьке, чесно робить. Може?
    Чи таке ось. Десь років з ... тому до мене звертались по розробку дистанційної вибухівки. І я одразу ж відмовився, не зважаючи на великі гроші, і зовсім не тому що боявся.

Облишмо платню. Не в тому всправа. Я, наприклад, дивлюся на будь яке питання тільки з одного боку - чи корисне це зараз всім. І якщо бачу старі граблі, питаюся у інших (бо можу помилятися в баченні), а потім роблю висновок.

Тоді і в злочинах НКВД не повинні вбачати історичної правди, бо різне бувало, так?
    Це не відповідь.

Це ваш допис з посиланням. Чи ви з ним не згідні?
    http://www.personal-plus.net/228/2233.html

14. levandivka

Добре, почну з кінця:
    Допис - мій. А трактування -Ваше (і перевернуте, на мій погляд).
    Пояснюю. Ви закидаєте мені за:
    Зверніть увагу на жирний текст...;) Бо в оригіналі (по лінку) читаємо:
    Ви не бачите різниці в формулюванні "під*тримку в населення України в усіх регіонах" і "широкої народної підтримки"???
    Якщо ТАК, то це дуже симптоматична хвороба.

Не треба зловживати терміном "всі". У наступній фразі:
    Ви знову шукаєте благо для "всіх", універсальне. ТАК не буває! Навіть на небо попадають не всі...
    2.Чому я повинен облишити фінансову сторону? Я не маю бажання і можливості безкоштовно працювати для всіх. Я знаю людей, які готові працювати годинами у архіві і в "полі". За Ваші гроші вони і Вам допоможуть, і свою справу (доброчинну) зроблять. Ми ТАК і працюємо: за 1-ю програмою оплачується транспорт, а виконується 3-5 різнонаправлених.
    3. Я не пристану на Вашу пропозицію "дивитися на будь яке питання тільки з одного боку - чи корисне це зараз всім". Я - звичайна людина, із звичайними запитами і потребами. Мені (сім'ї, друзям) корисне? - Роблю...

Пам'ятаєте стиль титрів совєцького "Шерлока Холмса"? Там трафарет накладали на листочок, і всі читали прізвище.
    ТАК от Ваша аналогія - спроба накинути свій трафарет на несвій текст: виходить завжди белібердося. В мене свої тексти. свої трафарети...
    Вчений з Вашого прикладу робить зброю! пряме призначення - бойові дії! А я збираю інфу. Мені немає діла до того, що якийсь йолоп загорне в мій текст арматуру, і приб'є когось (ндБ). Немає в тому моєї вини. Я тексти/фото подаю за нормальним прямим призначенням.

І наостанок.
    Ви пропонуєте для грабіжника і для пограбованого один підхід?

15. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Отличная логика. Значит так меня грабили. Я конечно обижен, и решил поубивать человек так 50, они в этом грабеже конечно не участвовали, соседи, но не моей национальности,но надо же мне как-то отыграться и успокоится. Тем более Левандивка мне разрешил. Приглашаю двоих друзей, объясняю, что хочу сделать, их тоже грабили. Один отказывается, ну я под это дело кончу и его заодно. Что делать, не понимает человек.

Я понимаю ребята, чего вам факты и цифры не нужны. И понимаю почему. Представляю такую картину. Выступает, там некто имярек и рассказывает о благородной миссии воинов. А сзади такой маленький плакатик, но отчетливо виден. А на нем:

Численность воинов УПА
    Количество СА (грабежников) погибших в военных действиях с ними
    Количество немецкой армии (грабежников) погибших в военных действиях с ними
    Количество мирного польского населения погибших от ....
    Количество мирного украинского населения погибших от них же
    Количество своих же убитых во время чисток своих рядов

И такие интересные вопросы возникают. А против кого это было собственно по сути, а не по гаслам ? И следующий - а почему так случилось ? Почему благородная цель Освобождения Украины от захватчиков настолько сбилась ?

Я сейчас начинаю понимать почему вы гуманитарии по складу. Цифры - ваши враги, они не дают необходимого обоснования. Только эмоциональные описания и ужасные фотографии. Точно такие же можно собрать и с другой стороны. И обе стороны, как Попандопуло из Одессы, то с одной стороны бинокля посмотрит, то с другой. О, мои с страдания такие великие, а его такие маленькие.

PS. Когда я прочитал обмен мнениями Мартини с оппонентами на УЖ, я конечно же по человечески ощутил сочуствие. Это проявление идиотизма с их стороны. Можно было бы посмеяться, если бы они не были так серьезны. Но по сути, это ведь спор о "чистоте рядов" и они с удовольствием бы провели чистку, если бы была возможность. Некоторые ничего не поняли и не хотят из уроков истории и продолжают мерять своих сограждан (даже единомышленников по сути) по их нелюбви (ненависти) к оппонентам.

И ведь нет разницы в восприятии, история повторяется. Слава богу это не реал и нет оружия. И это уже большой плюс. Пока.

• Подобається Подобається x 4
  16. Mike

Mike Well-Known Member

Левандівко, ось початок тексту вашого посилання:
    У прес-конференції в УНІАН, організованій з нагоди презентації книги, взяли участь професор, науковий редактор видання Володимир СЕРГІЙЧУК; кандидат історичних наук, заступник начальника Державного архіву СБУ Сергій КОКІН; голова правління Інституту національного державознавства Михайло РАТУШНИЙ, за сприяння якого здійснено видання книги.

«Для нас було дуже важливо, щоб ця книга з’явилася саме сьогодні. Сьогодні, у день 100-річчя від дня народження командира УПА, саме ці дослідження покажуть більш повно, хто був Роман Шухевич, чим він займався, задля чого жив і загинув», — зазначив С.РАТУШНИЙ.

За його словами, архівні дані показали, що Р.Шухевич був керівником всеукраїнської народної армії, яка отримувала під*тримку в населення України в усіх регіонах.

«По-перше, якби це був бандит, то не було б тих два томи. По-друге, без сумніву, це був командир не якоїсь групи, а саме армії, документи підтверджують, що вона діяла не лише в якомусь певному регіоні — це була всеукраїнська армія. По-третє, це була видатна постать і була народна армія. І з цих документів, зрозуміло, що вона не змогла б діяти, якби не спиралася на цивільне населення, якби не мала широкої народної підтримки», — сказав С.РАТУШНИЙ.

Зверніть увагу на третій абзац.
    Ви точно вгадали спрямованість тексту, але авторство не моє, а Ратушного :) То може знімете з мене звинувачення? (а то може й перевісите на Ратушного?) :)
    Без сумніву Сергійчук з Ратушним проводять чергову компанію, звісно брешуть, бо партійці :) А вам навіщо ж було давати на це посилання?

Нічо собі питаннячко!
    Давайте розберемося. От суд, наприклад, однаково ставиться до підсудного та потерпілого? Якщо ні, то не можна казати про дію ЗАКОНУ, так? Тобто є якісь правила поведінки, однакові для всіх - то і є закон.
    Якщо блище до теми, то злочином буде вбивство цивільної людини, наприклад, і ніякого значення немає, чи вбивця був у формі НКВС, чи СБ. Він був звіром, і повинен відповідати перед людьми.
    Звісно, є самозахист, буває, але то вже справа суду вирішувати як кваліфікувати конкретні дії конкретної людини, підкреслюю - людини, а не угруповання, наприклад.

17. levandivka

Нікогда! І поясню, чому.
    Я спеціально перлопатив (перш, ніж звинувачувати ;) ) текст по лінку, потім звірив з оригіналом на Уніан (передруки часто ретушують тексти).
    ТАК от, в третьому абзаці йде трактування (інтерпретація кора Уніан), а цитата (очевидно, точна) подана саме у четвертому (і взята в лапки).
    Ви ж не маленький хлопчик, не будете сперечатися,що кореспонденти наших ЗМІ надто часто, на свій хлопський розум, трактують почуте. а потім дають "пряму мову". Виходить бздура. Авторство тої бздури належить кору. Авторство на ЛФ ТАКого розуміння, ТАКого "прочитання" на лежить теж не п. Ратушному.Памятаєте дитячу гру "зіпсований телефон"? ;)

Я не цікавлюся іх парт-приналежністю. Я поважаю Сергійчука за видані книжки з купою документів, за активну позицію у антибільшовицькій кампанії (круглі столи і тп.). Лінк кинув у профільну тему: читайте, думайте.:download: Без жодних своїх коментарів... Зле зробив?

Про грабіжників і пограбованих.
    Знаєте, є в мене пивниця. Спроби обікрасти - регулярні. Коли спрацьовує сигналізація, я іду до сусіда (створюю угрупування?), беру тупий тяжкий предмет... А потім ми групою проводимо "зачистку": втекти там нікуди. :)
    Чесно скажу, я ненавиджу насильство, але порушуючи існуючий (і не діючий нині) Закон, не страждаю сумлінням за побитого злодія.
    ТАК, я розумію, що це незаконно. Але досвід показав, що поліцаї навіть не пришлють злодія поремонтувати (\компенсувати) понищені мої двері. Поліцаї обдеруть йолопа і відпустять. Я ж витрачу декілька годин на приїзд оперІв і написання заяви. А ще забудуть повернути мені замок, взятий на експертизу. А мені пришлють відмову у порушенні справи...
    ТАКа ж моя позиція по НКВС\УПА: це українська земля(українська армія), люди, що стали жертвами війни (!) самі обирали, на який бік пристати (стучати, чи їхати в Сибір).
    Тулити Європейські Конвенції до визвольної боротьби і вимагати одної грєбьонкі?

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну Levandivka, ну насмешили с вашим примером с пивницей. Вы ее видимо специально для наживки держите, чтобы алкашей погонять. Иначе, когда идете, откуда знаете, что более крупной "рыбе" нечего там делать и сами по голове не получите ? А так классно, сигнализация есть, а внутри ничего нет, да и замок недорогой и дверь плохая. Пришли алкашей или бомжей погоняли, потом довольные собой и смелостью домой отдыхать пошли. :D

Кстати, подключение к милиции относительно дешево будет. Приедут ребята с автоматами моментально, а вам позвонят. Я один раз так попал. Забыл сигнализацию отключить. Хорошо документы с собой были.

Серьезнее теперь. Честно говоря святое дело делаете, что перехораниваете. Люди достойны христианского отношения и уважения, особенно невинно убиенные. Но если бы вы также прошли бы "Пошуком" по селам Волыни и местам уничтожения евреев и объяснили, что там происходило, и смогли бы перезахоронить и там, если надо еще. И объяснить новому поколению про "жестокие" времена, когда все Европа болела фашизмом или коммунизмом (национализм не исключение), и жизнь человеческая не стоила и гроша и убивали не только несогласных с идеями и богатых, но и просто невиновных ни в чем, кроме национальности - вот тогда был бы поворотный момент примирения Востока с Западом Украины. А так возвеличивая одни страдания и умалчивая о других вы, как сказал Майк, консервируете конфликт для будущих поколений.

19. Win 3.1

Win 3.1 Member

Я є прихильником ОУН-УПА, так як мій прадід з братом воювали за неї. Моя родина походить з одного з сіл на Тернопільщині. Ніколи не повірю після розповідей бабусі (що в 14 років попала в полон до нім. окупантів) та діда (якого незрозуміло в чому обвинуватили після смерті прадіда і посадили на 5 років) що "убивали своїх побратимів" - вони убивали перш за все ворогів свого народу як німців так і комуністів. Комуністи-це не українці,- вони інтернаціоналісти, що є протидією націоналістам. І звинувачувати людей у тому, що вони з дитинства стали учасниками репресій і захищали власні оселі від загарбників, в Україні, як на мене підло!

• Подобається Подобається x 2
  20. Mike

Mike Well-Known Member

:)
    Ну, навіщо я ото причепився :)
    А тепер борюся за зняття звинувачень :)
    Тепер по суті - якщо четвертий абзац не викликає сумнівів, а третій так, то спробуємо їх порівняти:
    3-й - всеукраїнської народної армії, яка отримувала підтримку в населення України в усіх регіонах.

4-й - «...армії, документи підтверджують, що вона діяла не лише в якомусь певному регіоні — це була всеукраїнська армія.

Для мене ці твердження ідентичні, тобто і кора виправдаю (сподіваюся :)), бо нічого він не перекрутив.

Та ні, не зле, але якщо хтось дасть лінк на презентацію книжки якогось професора, де він позбирає документи підтверджуючи, що червона армія, чи НКВС, була народною та всеукраїнською, то в вас ніяких запитань не буде? :)
    А щодо Сергійчука, то саме партійщина у ньому мені і не подобається, ще починаючи з Петлюри та єврейства. Як на мене він жене хвилю нової ВПШ, і тому не може бути істориком.

[/QUOTE]Про грабіжників і пограбованих.
    ... це українська земля(українська армія), люди, що стали жертвами війни (!) самі обирали, на який бік пристати (стучати, чи їхати в Сибір).
    Тулити Європейські Конвенції до визвольної боротьби і вимагати одної грєбьонкі? [/QUOTE]

Даремно ви про землю, вона у злочинах не винна, винні конкретні люди.
    А якщо то для вас святий аргумент, то питання - а як бути з землею Криму? Тоді виходить закони нікому не писані, хай кримчани роблять собі "визвольну боротьбу", одного гребінця не буде - їм все минеться, можна й постріляти, так?

Та ні, Левандівко, так не піде, це виходить якщо НКВС вбив та катував, то винний НКВС, а якщо СБ ОУН(б) вбила та катувала, то винна не вона, а війна? цікава логика... партєйна якась, перепрошую.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)