УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Роману Шухевичу 100 років.

Коротко

• Подобається Подобається x 1
  2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: УПА

Тоді коли у Балтії дійсно настане час порахувати курчаток, на теренах Росії вже не буде взагалі жодного птаха, навіть горобців поїдять.:D

Це не можливо порівнювати. На Україні споконвіку жили аборигени - УКРАЇНЦІ, а москалі припхалися та гадали назавжди.:D

Дехто дійсно ніяк не може зажити, все чекає невідомо чого. А от я живу і радію! Ніколи так гарно не жив, і чекаю лише на краще. В тому і вся "сіль". І укази президента, котрого я собі обрав, вважаю цілком своєчасними та корисними.

Лише повернути належне, вшанувати щоб не забували.
    "а ветеранів ВОВ записати у НКВД", ну не всіх:) але ж багато їх там було таки точно записано у НКВД, вони і лишилися досі живі здебільшого, бо дійсно герої вже померли від ран, та й серце не вічне не витримує перенавантажень.

• Подобається Подобається x 3
  3. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я?
    Коли?
    Де?
    Навіщо?

4. Mike

Mike Well-Known Member

Розумію. Я також маю свою історію, і діда, який загинув у 42-му у таборі, теж маю. Нажаль, може тільки знаю про родину свою недостатньо, напевне менш ніж ви про свою.
    Але я казав про історію держави. Між вашою історією, моєю історією та історією держави є величезна різниця.
    Зараз ми в одній державі усі разом, і тут як при наймі на роботу, нікого не цікавить що в вас було на іншій (хай я дещо неделікатно), цікавить те чому ми навчилися, що вміємо, і чого прагнемо.
    І держава не майданчик для змагань чия ностальгія переможе, це форма виживання у світі. Ми повинні протистояти не один одному (історично, ідеологічно та інше), а навколишньому світу. Ось звідси і тезис - лишити минуле минулому, і почати з 91-го, коли ми були значно монолітнішими ніж зараз. Ви ж не можете не бачити, що нас гризе минуле, а це не є ознака великого уму.

:)
    Ну, по-перше гумор - ознака організму дуже далекого від смерті :)
    А по-друге, пропоную припинити ділити крахну на аборигенів та прибульців чи месіонерів. Це нічого не зможе дати позитивного нікому. Подивіться на Крим - греки (а до низ скільки!), татари, росіяни, а тепер українці-месіонери? :) А хто ж аборигени? :)
    В мене інша модель - ми всі з 91-го і є британці, португальці, іспанці, і нам підіймати цю Америку (а так воно і є, бо нема ні в кого досвіду будівництва держави). А з старого та навколишнього слід брати тільки те що єднає і дає позитив. Але перш за все слід провести інвентарізацію в державі.

Я мав на увазі "Галичину", не ображайтеся.

Я багато разів викладав своє бачення - у 91-му номенклатура здійснила свою мрію, взяла владу до рук, і головне, почала узаконювати свої права на державне майно. Тобто, при сильному хазяїні (партія) вона керувала цим майном, в неї був досвід, але не могла її привласнити, успадкувати та мати прибуток. І зараз Україна є країною дикої буржуазії та тихого народу :)
    Перспективи наші зараз залежать від тої самої буржуазії (олігархів, бо їм треба виходити у Європу зі своїм капіталом), від зростання політичної свідомості громадян знизу (а це повинно вилитися в активність будування місцевих органів самоврядування замість совєтів, бо інакше влада ніколи народу не належатиме), та від зовнішніх чинників, вплив яких я оцінювати не берусь.

Ну, молодь у формі червоної армії не ходить :)
    Ось за молодь зараз і змагаються.
    А взагалі, все досить просто - головне хто ходить, де і чого хоче. І чи треба воно нам (тобто, чи буде від цього нам краще).

Я б починав не з відзнак та грошей, а з органів самоврядування - як громадяни відчують себе хазяями своєї землі, то й почнеться будування справжньої народної держави.

5. Salata

Salata Well-Known Member

Відповідь: Роману Шухевичу 100 років.

Boris_Kiev, спасибо, все верно, но что их так отличало. Возраст - понятно, но почему они стали врагами? Ведь это не халам-балам, а борьба за свободу Украины. Так свобода бывает разной?

6. levandivka

Думаєте - велика?
    Я б порівнював ІСОРІЮ (велику) з великою стіною: кожна цеглина - історія (маленька) маленької людини/родини.
    У 1937 р. (а можна лічити і раніше) діда заарештували, як і інших українців. ТАК, когось - на Соловки, когось - в Биківню, когось - у Воркуту. Але цвіт української нації більшовики винищили. Це - не ІСТОРІЯ ДЕРЖАВИ?
    В окупацію (німецьку) овдовіла бабця, з дитиною на руках залишила київську кватриру, і поневірялася у евакуації довгі роки. Це - не ІСТОРІЯ ДЕРЖАВИ?
    Спроба повернутися після війни у свій дім стала початком нових поневірянь: там, у "козирній" квартирі оселився партработнік, а "ворогам народу" проживання в містах заборонили. Це - не ІСТОРІЯ ДЕРЖАВИ?
    Арешт дядька за відмову арати заміноване поле - Це не ІСТОРІЯ ДЕРЖАВИ?
    "Празька весна" - Це не ІСТОРІЯ ДЕРЖАВИ?
    Висадка студентами "Парку культури" на знищеному цвинтарі - Це не ІСТОРІЯ ДЕРЖАВИ?
    Ви, Майку про що? Про яку різницю? :8:

Невдалий (?) приклад? Чи навпаки?.. :agree: Мене, при підборі кадрів, цікавило, "що було на іншій" роботі (і ст. звільнення працівника).

Даруйте! Алкаш в колективі (бригаді) - значить нам прийдеться працювати без нього, за нього, + переробляти його "косяки" і прибирати набльоване. "Чемодан-вокзал-ЛТП" - для того алкашика. :no:
    А якщо врєдітєль-казачок :moskali: - то ще й доведеться пильнувати, аби не спалив результат колективної праці.
    Нас гризе (у моїй версії) плід тої історії, відрижка того минулого. Корені - в минулому: скільки не обрізай - те самЕ виросте.
    Насипали бур'яну в наш горОд (/гОрод) - мусимо полоти. Тоді розквітне, дасть Бог...

Наспівуючи пафосне:
    Ще не вмерла України ні слава, ні воля...

ЗІ: а Ви, Майку, пропонуєте обрубати і викинути "славу і волю"?
    -ЩАЗЗЗ!..

ЗІ-2: вже на перекурі замислився: "де я ТАКе чув? (відкиньмо історію до 1991)" :ireful1:
    Згадав!!! :radist:
    "Отречёмся от строго ми-и-ра!
    Отряхнём его прах с наших ног..."

Ви цього хочете?! :8:
    До цього закликаєте???

Наспівуючи:
    Як ти був маленький,
    Батько воював.
    Як ти був маленький,
    Батько воював
    Він за Україну
    Голову поклав...:naci:

• Подобається Подобається x 3
  7. Mike

Mike Well-Known Member

Але їхня природня енергія, хоч яка часом і значна, витрачалася на консервацію втраченої старовини, спробу створити якийсь паралельний світ, світ-замінник: це була сила для катування себе споминами і протезуванням четвертованої української реальності. І сто, і двісті, і більше років наш інтелігент тільки те й робив, що творив усе спочатку. То була сама тільки ілюзія творення. Хто доробляв свого віку, бачив провалля зразу ж позаду себе, а той, що тільки-но приступав до роботи, бачив ще провалля під ногами попереду. Наша історія — це все і завжди спочатку, якась постійна гойданина на одному й тому ж місці, мертва хвиля еволюції.

Я так часто згадую цю думку одного східняка, Василя Стуса, от і зараз мені хочеться пропонувати вам повісити на стіну поряд з "Пошуком", аби нагадувало, що життя і уяви - то різне, політика і люди - то різне, історія і політика - то різне.

Я гадав що мій тезис не потребує пояснень, помилився, бо є ще й політика :)
    Гаразд.
    Ні, це не історія держави. Це спроби історію родин однієї частини населення країни зробити історією держави. Ви розумієте різницю між країною та державою? Держава є форма політичного та економічного об`єднання громадян країни щоб загальні зусилля мали максимальний результат для всіх.
    А що ви пропонуєте? А мій дід, росіянин, також у 37-му у Харкові, він до держави Україна не буде мати відношення, то другий сорт?
    Ви ж пропонуєте те саме що і більшовики, вони прийшли і поділили історію держави на історію "правильних" пролетарів, та "неправильних" буржуїв - звідти й громадянська війна.
    Ви кажете історія кожного є цеглина, а чому ж згадуєте тільки про українськую націю?
    Якби Америка діяла за вашою логікою, і допустила у політику історію доамериканських часів, то протиріччя та ворожба Британії, Іспанії... неодмінно б негативно на неї вплинули. От цьому нам треба дійсно в них вчитися.

Я ж казав, що по ділових властивостях, а не по трудовій книжці.

Хотів відповісти знов цитатою, словами Євнена Стахіва, та бачу марна праця буде. Розуміти різницю між східною, західною Ураїною та мати з цього розуміння користь для держави Україна - то не для "ідейних".

Я пропоную не балачками займатися (хто у світі знає про "славу і волю"?), а робити цю славу і волю. А для цього насемперед треба відчути країну, усю, політично відчути, і не робити дурниць як наш гарант. Спиратися треба не на давнину, а на мислячих людей, і не так як у померанчеві часи. Але зараз це робити нагорі нікому (чи я не бачу), а знизу ще не "підперло".

Ну, про те ви з Данилом побалакайте :)
    Мені не цікаво.

8. levandivka

Дякую щиро, але у східняка Василя Стуса були різні думки. Чесно признаюся, ні вірші, ні роздуми...
    І цитований кавалок. Читав, пам'ятаю, але "списую" на один з багатьох шарпів поета.
    Хто сказав? - Хоч китаєць...
    "Конвоїр вимушений повторювати маршрут конвойованого"./В.Шендеровіч/
    Цей вислів я абсолютно підтримую. Більшовизм в Україні обернувся трагедією для всіх. Наслідки цієї трагедії даються взнаки і зараз, у сучасній державі Україна. Знехтувати цими передумовами?

ТАК по Трудовій Книжці неважко визначити летуна/алкашика.

Ви вважаєте мене "ідейним"? -Ой...
    Ви вважаєте небезпекою наявність ідеї? - Ой...

А це взаємо-виключне? Я прочитав у вас бажання списати давнину в архів і шукати білий листок. А де ж його взяти? де не плюнь - обухівський лежить...

9. Mike

Mike Well-Known Member

...китаец Мао раздолбал еврея Маркса :)
    А якщо не "шарп"? Я якщо це спроба аналізу? А може ви чогось не бачите?

Хто каже "знехтувати"? Я кажу відмовитися від комунізму та націоналізму як державної ідеології, та почати кінець кінцем будувати громадянське суспільство. Не можна ж виводити комунізм націоналізмом як клопів керосином, нічого ж не вийде бо вони близнюки.

:) Але ж і у Бродського вона була, так? :)

А це не смішно. Для мене, принаймні.
    Так, вважаю ідейним, бо людина, яка свідомо поширює якусь ідеологію та працює на неї є ідейна.
    А наявність ідеї дійсно вважаю небезпекою. Чому? Та тому, що зараз Україна поділена двома ідеями, і обидві мають велику кількість жертв. Підтримувати любу з них - вносити ще більший розкіл у суспільство, і тут не може на мій погляд бути переможця (не забуваймо, що мова йде про населення). Я бачу тільки один вихід - лишити обидві в історії, а для цього треба деідеологізувати суспільство.

Це не самоціль. Подивіться на німців - деідеологізувались після фюрера, і які результати? Усього-навсього перестали морочити людям голови "великими ідеями".
    А для новобудови згодиться все, і заморські памперси, і обуховський папір. Аби тільки на ньому ніхто не почав виводити щось "велике" :)

10. levandivka

Може. ТАК, "спроба аналізу", невдала (імхо)
    Китайці - теж "близнюки", всі на одне обличчя... ;)
    А яким чином Ви пропонуєте "виводити комунізм" (радше, совок)?
    "почати кінець кінцем будувати громадянське суспільство" совками? -ТАК Совок і отримаємо. :cowboy:
    А це не смішно. Для мене, принаймні.
    Не завжди: якщо я, припустімо, розклеюю банери "НУ", не записуйте мене в ідейні. Це - моя справа, моя робота. Воно мені подобається і мене влаштовує. Ідейність - дещо інше...
    Дайте спокій!(і собі втч) Які (зараз) ідеї? :scare: Які (зараз) жертви?
    Україна поділена не ідеями, а кланами.
    Розкол у суспільстві? А "ето" вартно називати "суспільством"? Суспільство треба для початку збудувати. Як зрибити це без ідеології?
    А де взяти стільки трави? :cowboy:
    Чудова аналогія, моя гратуляція!:D На Східних німців, чи на Західних (подивитися)? ;)
    А, як серйозно, без сміху, то першим пунктом стояв суд і люстрація!
    І тільки після того, вся решта...
    Яка різниця, що напишуть на обухівському папері? Папір (і все інше) має бути іншої якості. А для того варто сісти за парти, зайти в музей паперу, вивчити історію (краще світову версію, а не велику отєчєствєнну :crazy: )...
    Розумієте? ;)

Больше музєєв хороших і разних!

11. Дядя Ваня

Дядя Ваня Well-Known Member

Очень прошу разъяснить уважаемых дам и господ вот что: Роман Шухевич - тот ли это образ, который способен объединить Украину? Если да, то почему?

Также мне непонятно, зачем Ющенко издает такие указы. Не может быть, чтобы он не знал о том, как это будет воспринято в юго-восточных областях! Изменить это отношение он не в силах да и никто не в силах. Так ЗАЧЕМ??? :eek:

12. levandivka

спрашивайте - отвечаем

Ви шо, телевізор не дивитися?
    Україну тепер Луценко об'єднувати буде (№1 в списку).:crazy:
    А місце Р.Шухевича - в пам'яті, в музеях і пам'ятниках. Чо' Ви тулите його до сучасної України?
    Південно-східним областям трудно сприймати Укази Президента?
    -А кому зараз легко? Укази не обговорюються, а виконуються. проекти треба було обговорювати.

13. Дядя Ваня

Відповідь: спрашивайте - отвечаем

Я???!!!

14. levandivka

А Ви, Дядку, про колишню Україну питалися:
    ???

15. Дядя Ваня

Но вытащил же этот образ из нафталина не я!

16. levandivka

Дядьку, образИ в Україні зберігають в церквах і музеях, а Образи - в шкільних творах.
    Нагадую: нафталін шкідливий, знятий з виробництва. Нюхати не рекомендується, луччє ромашку:
    А пам'ять про Шухевича (і інша ПАМ'ЯТЬ) - корисні.

17. Boris_Kiev

Дядя Ваня, ПРИВЫКАЙТЕ ! (Ваши слова. Помните ?)

Соскочить с совковой наркоты – без ломки не получится.
    (не надо было подсаживаться).
    Так что непродолжительная ломка у ограниченного контингента уходящего поколения – в мировом масштабе – пустяк.
    Тяжко ? Сходите в Парк Славы. Или к «Бабе». Полегчает. :)

18. Дядя Ваня

КОМУ?

Я соскочил с нее уже давно и добрая память о Шухевиче мне для этого не понадобилась. Не нужна она мне и сейчас.

19. levandivka

Пам'ять нікому не шкодила, хіба Івану Сусаніну (коли дорогу забув).

Наспівуючи:
    Ой, гдє бил я вчєра
    Нє сискать дньом с огньом.
    только помню, что стєни с обоямі-і-і...

20. Boris_Kiev

А тем, кто ходил полжизни по улицам Косиора, Постышева, Жданова - нужна. И детям нужна. Sic!

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)