УПА

Discussion in 'Історія' started by Danilo, Dec 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mike

Mike Well-Known Member

Відповідь: УПА

Цікаво, що указ 420 Ющенка з приводу річниці Шухевича можна вважати цілком антиконституційним, бо президент є главою виконавчої влади, і не може бути самостійним політичним гравцем. Читаймо:

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫ № 420/2007

О праздновании 100-летия со дня рождения Романа Шухевича

З метою відзначення 100-річчя від дня народження одного з чільних провідників українського визвольного руху 20-50-х років XX століття, визначного військового та політичного діяча Романа Шухевича, утвердження в суспільній свідомості об'єктивної оцінки його діяльності постановляю:

1. Кабінету Міністрів України розробити за участю Національної академії наук України та затвердити план заходів з підготовки та відзначення 100-річчя від дня народження Романа Шухевича, передбачивши, зокрема:

організацію та проведення протягом 2007 року в населених пунктах, пов'язаних з життям та діяльністю Романа Шухевича, урочистостей з нагоди 100-річчя від дня його народження за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, науковців та громадськості;

проведення у жовтні 2007 року в місті Києві наукової конференції, присвяченої життю та діяльності Романа Шухевича, а також тематичних конференцій, круглих столів в інших регіонах України;

демонстрацію у кінотеатрах та на телебаченні фільмів, присвячених українському визвольному руху 20-50-х років XX століття, життю та діяльності Романа Шухевича, організацію тематичних виставок документів та матеріалів;

вирішення разом з Львівською обласною державною адміністрацією в установленому порядку питань щодо спорудження пам'ятника Роману Шухевичу та встановлення на будинку, в якому він народився, меморіальної дошки;

карбування та введення в обіг у встановленому порядку ювілейної монети на відзнаку 100-річчя від дня народження Романа Шухевича;

випуск в обіг поштової марки і конверта, присвячених 100-річчю від дня народження Романа Шухевича, та здійснення спецпогашення поштової марки.

2. Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вивчити питання про присвоєння окремим навчальним і науковим закладам та установам імені Романа Шухевича, а також відповідне найменування чи перейменування в установленому порядку вулиць, проспектів, майданів у населених пунктах України.

3. Міністерству оборони України забезпечити організацію та проведення у військових навчальних закладах та частинах тематичних заходів, присвячених життю та діяльності Романа Шухевича.

4. Міністерству закордонних справ України забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України у країнах, де проживав Роман Шухевич, заходів, присвячених 100-річчю від дня його народження, за участю представників української громадськості за кордоном.

5. Державному комітету телебачення та радіомовлення України організувати цикли тематичних теле- і радіопередач, забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів з відзначення 100-річчя від дня народження Романа Шухевича.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

16 травня 2007 року

Хто йому надавав таке право? Це дуже схоже на ідеологічну компанію, де нема законів, прав людини та конституції, є тільки рішення політбюро.

Що, вже проведено у суспільстві дискусії, вже вчені довели богоподібність? чи є офіційна державна ідеологія?
    Так ні, є тільки права батьків Махно поки що.

Я особисто відмовляюся виконувати антиконституційні укази, у тому числі №420, бо вважаю що він принесе більше шкоди державі, ніж шани Шухевичу.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Роману Шухевичу 100 років.

Сьогодні Роману Шухевичу - великому Українському полководцеві, захиснику Вітчизни виповнилося б 100 років.

• Подобається Подобається x 3
  3. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: Роману Шухевичу 100 років.

Роман Шухевич - Ван Хельсинг ХХ століття!

Мисливець за монстрами, Роман Шухевич, підняв меч проти дикого московського чорта, що оголосив війну Богу знищуючи церкви, костели, синагоги та топлячи мільйони християн у крові тисяч закатованих священослужителів.
    [​IMG][​IMG]
    Мисливець за монстрами, Роман Шухевич, цей Ван Хельсинг ХХ століття, самовіддано очищав наші землі від бездушних слуг диявола: вампірів, чекістів, енкаведистів, вовкулаків, емгебістів. Коли ночі перетворилися на криваві оргії монстрів, повстав Божий посланець із мечем Ісуса Христа в руках, котрий взяв на себе усі труднощі по організації спротиву місцевого населення армії диявола. Люди ховалися по хатах, по лісах, по ущелинах, але монстри відчуваючи запах живої плоті лапали людей і впивалися їхньою кров'ю у своїх управліннях, "замках" та катівнях. Протягом багатьох років бал правили чорти. Безстрашний мисливець за монстрами, Роман Шухевич, віддав усе захисту усього людства від пекла, що прийшло до нас із московії. Найблищу рідню, сестру Наталку, дружину Наталю (Березинську) і малолітніх дітей Юрія і Марійку, захопили та довголітньо катували чорти. Але воїн добра Роман Шухевич і дальше успішно очолював боротьбу із злом, доки озвірілі монстри в кілкості 700 штук не вислідили і окружили сміливого рицаря. Довго бився герой, знищивши ще немало чортів, але сили були нерівні. Впав Герой. Та хвиля справедливої боротьби вже переросла у цунамі в душах мільйонів людей і зупинити її не міг ніхто, навіть сам диявол. Вампіри, чекісти, вовкулаки, енкаведисти, емгебісти та інша нечисть із злості розірвали на шматки тіло хороброго воїна, а кров випили до краплини, щоб не було сліду. Та народ пам'ятає безстрашного воїна

4. Forpost

Forpost Стоїк

Відповідь: УПА

а де в Указі Харків,з чого Ви взяли що Ющенко грає на скрипці?

• Подобається Подобається x 1
  5. Mike

Mike Well-Known Member

Оцінив :)
    Але було б смішно якби не було так прикро.

6. Forpost

Forpost Стоїк

Як кум каже ,зара будуть мене копати,але я теж не розумію Шухевича...хитріше тре бути ,хитріше,до речі який в нього був зріст?

7. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

зріст — це не головне...
    головне, що зроблено було багато...
    якщо коміки досі не можуть заспокоїтися — зроблено було дуууже багато!..

8. Mike

Mike Well-Known Member

11-го вересня теж було багато зроблено, буржуї й досі не заспокоїлися :)

9. vasili

vasili Well-Known Member

Ну це Гамерика не заслужила такий удар, каміння то таке а от людей жалечко! Може комусь ні то це не добре не по рицарське.

10. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

скорше - спершу ніхто не реагуватиме... потім пацієнт почне нервуватися - чого не реагують? і таки нарветься... хоча до бану - може зо дня три протримається...
    воно ж спеціально заради Шухевича і реєструвалося...

• Подобається Подобається x 2
  11. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Для мене Роман Шухевич - символ нескоримості і цілеспрямованості! Людина, яка все своє життя віддала боротьбі (боротьбі за ідею, боротьбі за державність, боротьбі за волю!) і ні разу не зійшла з обраного шляху. Хотілося б дуже, щоб сучасні наші політики брали приклад з таких героїв, йшли праведно і чесно до мети і думали про благо тої землі і народу, на чолі якого вони стоять.

Пригадалося, як минулого року я сиділа з друзями у кав"ярні і зайшов увечері туди Юрій Шухевич з молодим провідником. Якось аж сльози з"явилися на очах, побачивши цю людину, яка стільки на своєму шляху пережила та витерпіла, сльози вдячності і щастя, що ми ще таких особистостей маємо і що їхній "дух" ще живий!..

12. vasili

vasili Well-Known Member

Роман Шухевич - лицар одним словом та він ше із наших із батяріу, а на рахунок впливу, я от посидів та пристально вдивився у обличчя його - перша думка, шось у ньому є від магічного, такий знаєте розумний - розумний, все ніби знає як у Пушкіна памятаєте "І опит син ашібак трудних і геній парадоксоу друг"

13. Mike

Mike Well-Known Member

Скільки у вас ще туману в голові, простіть вже. :)

Роман Шухевич був видатним партійним діячем, прошу це як слід запам`ятати, партійним. От для партії він зробив дійсно багато, тому що для неї на той час були портібні саме незламні терористи.
    Так само Дзержинський був партійним діячем, бо робив все для охорони саме своєї партії, і взагалі, було багато партійних діячів. От хай їх партія їх і шанує.
    Але чому їм у радянські часи почали ставили пам`ятники? казати що то видатні сини народу? А тому, що була зроблена підміна понять, була теза "народ і партія єдині", тобто видатні діячі партії автоматично стали народними.
    Теж саме я бачу і зараз з Шухевичем та іншими. Але покажіть де і коли в нас з`явилася державна партія? Чому президент ассоціює себе саме з націоналістичним напрямком? А завтра йому з якихось міркувань здасться, що партія сексуальних меншин повинна бути державною. Теж мовчатимемо? Будуть гроші з Борєй Моисєєвим :)

Доречі, з народними (безпартійними) силами, Шухевич не цацькався, діяв головний принцип - хто не з нами, той проти нас, тож не треба про "благо землі". Вас елементарно розводять, як колись розвели нас.

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Такі люди небезпечні для суспільства. Їхня "боротьба" супроводжується ріками крові невинних людей. І неважливо, яка ця "ідея" - більшовицька, націоналістична... Одного поля ягоди.
    Абсолютно вірно!

15. Черешенька

Шановний Міkе, мене ніхто не розводить, я, слава Богу, маю розум і можу мислити у такому напрямку, який мені подобається і який вважаю адекватним! І можу аналізувати певні речі і порівнювати! І сприйматиму історію так, як це дозволяють набуті мною знання і висвітлення фактів об"єктивними сторонами.
    Не згідні з моїми твердженнями - прошу дуже, на то є у Вас своє право. Але прошу дозволити мені "туман" у голові зберегти, мені з тим, що я маю і чого досягла, дуже комфортно!

16. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

найкраще було здатися комуністам, тоді би став героєм....
    а якщо ще й допомагав би, то в харкові ще й досі б йому пам’ятник стояв...
    небезпечні для убогого суспільства...
    такого, яким був срср...

і не варто порівнювати національного героя, який знищував ворогів із дзєржинським, який знищував свій народ (пардон, народ землі, де він жив)...

17. Mike

Mike Well-Known Member

Вам потрібні цифри скільки Шухевич знищив українців заради партійної ідеї керувати Україною? тобто, свого народу? знайдіть самі.
    Сталін такий самий "національний герой", тільки встиг "покерувати", і маштаби різні. А методи ті ж самі.

Я бачу, багато часу ще пройде перш ніж ви побачите, що ідеологія, яка ставить свою ідею вище за життя людини є злочинною і нелюдською. А саме такі є комунізм та націоналізм.

18. Черешенька

Ви, прошу, поясніть мені тоді, чому ж Шухевича, як і всю його сім"ю постійно переслідували і засилали? Хіба ж радянській владі було не на руку, що сам землях своїх і нищить?

19. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А вони тільки і можуть бути у "убогому суспільстві". Чим більше суспільство цивілізоване - тим менше можливостей таким радикалам себе проявити.
    Абсолютно вірно. Людина, яка готова заради ідеї сидіти в тюрмах, ломати життя собі і своїм близьким, готова навіть пожертвувати власним життям, така людина життя інших, чужих їй людей, ні в що не ставить. Показовий приклад - більшовики. Це те, що для нас ближче.

20. Полковник

Полковник миється в бані

Откуда такие страшилки про Советскую власть в Вашей очаровательной головке?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)